8měsíční syn má kašel, zadní rýmu, zvrací

havit
25. led 2015

Maminky, už jsem z toho nešťastná. Malý má 8měsíců. Rýmu a kašel už má 3týden, minulý týden jsme byly píchat ouško. Dostali jsme antibiotika. Jenže poslední dva dny je tak zahleněný, že když mu dám jídlo, ráno mléko a večer taky, tak mi to vyzvrací. Dokonce i přesnídávku. Piškot tak tak v sobě udržel. Je to jasné že to má z těch hlenů. Ale prcek má hlad. Dávám mu muscosolvan-omlouvám se za chyby. pak mu dávám stoptussin a pak ty antibiotika na to ouško.Do nosu nasivin 3x, jinak humer a odsávám.Jenže ta rýma jak tak vzadu že to ani nejde.je spíše vodnatá. U dr jsme byly a v podstatě nic.furt to samé.sirup, odsávat. Zítra ji chci zavolat a říct ji o tom zvracení, ale do té doby...Čaj v sobě udrží. Děkuji

fressa
25. led 2015

nejsem mudr.,ale rekla bych,ze je dobre,ze obcas zvraci.Hleny jdou aspon pryc a vezmou sebou i ty z prudusek.Drzte se,maly mel to same od narozeni 2 mesice az dostal taky antibiotika.Strikala jsem libenar a hned odsavala i nekolikrat za sebou,aby mu fo co nejmene stykalo. A davame probiotika,aby mel imunitu a nasivin take byl

havit
autor
25. led 2015

probiotika taky už dávám, teď mu aspoň dělám čaj s glukopurem, ať má aspoň nějakou tu energii.asi si ho taky udělám 🙂

sikulik
25. led 2015

Ahojky, no obecně platí, že mléčné výrobky se nemají při těch hlenech jíst, ale vím, že děti mléčné výrobky potřebují. Můj 4,5 letý syn také nosí ze školky tyto rýmy a bez jogurtu se denně neobejde, takže ho ráno sní a pak vyzvrací, ale nedá si vysvětlit, že by to neměl jíst. Nám teď hodně pomáhá med, citron, sirup z cibule a tymiánu. Ale to asi 8měs mimčo nemůže ☹ . Hodně odsávat, ať to nejde do těch oušek, také máme zkušenosti s oušky u obou dětí. Na rozpuštění hlenů také hodně pomohl Sinupret. Tak se držte a ať vás to brzy přestane trápit!

evcann
25. led 2015

Syn mel to same. Dnes je mu 8 a stále to ma 🙂 doktorka mi řekla at jsem rada, ze to vyzvraci, protoze děti si s hlenama neumí poradit a toto je způsob jsk je dostat ven a uleví se mu. Od te doby jsem to neresila.

tarra27
25. led 2015

@havit může se mu opakovat zánět ouška, děti se zánětem středního ucha zvraci. Jinak Kapat do nosu klidně i po hodině, opravdu často....a nechej mu ruce v hodně hodně teple vodě, dej mu hračku do mísy s horkou vodou, já to tak dělám nasim taky a pomáhá to. Máme plovací blikaci rybičky,v obývaku i dam na zem ručníky, mísu s horkou vodou a holky se machaji......uvolní se jim rýma brzy....

havit
autor
25. led 2015

no zkusim ten med s cibuli...samozrejme to poresim s dr.jen jsem se chtela zeptat co mu mam dat na jidlo nez pujde spat.on mi vse co snedl vyzvraci. takze mliko a presnidavku.zas nemuze jit spat bez jidla uz tak vypil hrnek caje s glukopurem.

vilimi
25. led 2015

Malá mi na tento problém trpí od čtyř měsíců. Pokaždé, když se objeví zadní rýma, tak neskutečně bliná. Bohužel dříve jsme vyloženě končily v nemocnici kvůli dehydrataci. Každý lok čaje i kulíšek okamžitě letěl. Právě je dobré, že se hleny alespoň takkto dostanou ven. A to malá bala a je opravdu drobek. Při něčem takovém pak okamžitě zase shodí. U takhle malého dítěte bych klidně mléko vyřadila. Při hospitalizaci jsem také nesměla vůbec kojit a to bylo malé šest měsíců. Byla na mrkvičce a přesnídávkách. Vyzkoušený mám ten černý čas s glukopurem a opravdu jí zabírá. Právě dnes na něj také došlo, protože prozvracela celé odpoledne. Tak nevím, zda to byla viróza nebo to bude ta zadní rýma. Momentálně je OK.

luciamala1979
25. led 2015

Čim odsávaš? Malej šla zadná rýma len vysávačom ods kupiš v lekárni tá hadičková nula bodov u nás

luciamala1979
25. led 2015

A voda po lžičkach pomalinku ako pri žaludoč problemoch lyžika dve o 10 min zase atď. Asi ťažko znesie jedlo keď zvracia vodu.. Dala by som sladenx čaj glukop pre energiu proste tekutiny. Ani Tebe nechuti jest ked si chora, tekutiny su gto aby nebola dehydratovana..

havit
autor
25. led 2015

jedine vysavacem. ted jsem mu dala piskotek a ten sel ven.Ten caj fakt v sobe udrzi. holt dneska je na cajicku...moje prvni dcera tak ta mi zvracela ale ne zhlenu ale cokoliv snedla tak to slo ven, nekolikrat jsme skoncili v nemocnici.takze odte doby se tak hlidam a koukam co mu davam a on zacne zvracet z hlenu...no maras.nevyberes si.

marcinek
25. led 2015

moje dcera to ma taky, zadni rymu nevysmrka, chce se ji z toho zvracet, tak ji ještě v 5letech odsavam. Proste takhle to z ni dostanu lepe nez když si jen smrkne. A jak rikaly holky, mleko a mlecne výrobky zahlenuji, takze nedavat vůbec, pokud je takhle maly mimco na mliku, tak omezit, dat třeba caj s medem.A porad odsávat.Hodne stesti a vydrze 😉