9měs. dcera prodělala zápal plic, může se jí to vrátit?

paja87
19. únor 2016

Ahojky, malá (9 měsíců) prodělala virový zápal plic, skoro tři týdny brala antibiotika + jsme inhalovali mucosolvan a vincentku, neměla moc teploty, jen první tři dny cca 37,4°C, teďkon v pondělí jsme byli na rentgenu, tak ještě byl menší nález, dělali jí i rozbor krve, to bylo v pořádku, vůbec nekašlala, tak jsme přestali i inhalovat, jen jednou denně vincentku jsem dávala preventivně, jenže dneska začala zase kašlat a má i zvýšenou teplotu 37,2°C. Mohlo by se jí to znova vrátit, když byli krevní testy v pořádku, nebo to může bát jenom nějaká viroza?

svetlus_pepca
19. únor 2016

Já myslím, že to může být všechno možné, řádí toho plno. A třeba taky nic vážného. Já i manžel jsme měli pořádnou virózu a mrňous měl jeden večer horečku. Jen být tebou, nenechala bych to bývala být. Je pátek a přes víkend je to tak max. na pohotovost.

paja87
autor
19. únor 2016

Já právě volala odpoledne doktorce a ta mi řekla, že to může a nemusí nic být, že máme zase začít inhalovat mucosolvan a v pondělí se přijít ukázat, jenže já nevím právě jestli to mám nechat až do pondělí. Ale zase nechci zbytečně plašit.

svetlus_pepca
20. únor 2016

Tak doktorka by ti neřekla, že to máš nechat do pondělí, kdyby bylo nějaké velké riziko. A pokod nemá nějaké vysoké horečky, pokračuj v té inhalaci a uvidíš, že se to zlepší 😉 A na pohotovosti se s tím párat nebudou. Udělají základní vyšetření, daj ti něco proti teplotě a pošlou vás domů s tím, že máte jít v pondělí ke své doktorce. Uvidíš. Já myslím, že to i doktorka myslela dobře, abys malou zbytečně netahala ven, nechala ven a nemusela s ní mezi další nemocné děti. Já bych řekla, že to doznívá a max. k tomu chytla nějakou virózu. Mamka měla taky teď zápal plic a teď má nějakou virózu. Hned potom. Uvidíš, že to bude dobré 🙂

svetlus_pepca
20. únor 2016

*netahala ven, nechala doma v teple...