Abkm a jako projev zácpa?

anytt
22. srp 2020

Ahoj. Mel jste nekdo projev u ditete u abkm zacpu? Mala mela od mala abkm, hlenovita zelena stolice, neklid atd... Takze jsme jeli bezmlecnou az do roka, kdyz jsme postupne zacali mliko pridavat, a zadny takovy projev se nekonal... Naopak casem, tak za mesic se semtam objevila zacpa, nekdy sla 3x za tyden, nekdy 1x za tyden.. Dr predepsala Forlax, jakstaks to pomahalo a stolici jsem prisuzovala potravinam. Ted, 18m,mala nepribrala za puk rok skoro nic, absolutni nechut k jidlu, nechce nic jist, jen moje mleko, zkazeny zuby a v noci se furt propinala... Takze dr dala doporučení na ultrazvuk briska, kde zjistili zacpu.. Takze zase bez mléčnou strabu 14dni...
Moje otázka je, zda je možné, ze z dřívějších projevu na abkm prujem se stala zacpa??

krupka3
22. srp 2020

@anytt urcite to mozne je, ty projevy se casem meni. Dcera jako miminko mivala abkm prujmy, bolesti, vylucovala hleny, penu a krev... A po roce se to zmenilo a misto zazivacich problemu zacala reagovat kozne (ekzem).

anytt
autor
22. srp 2020

@krupka3 dekuju...at jste zdravi!

krupka3
22. srp 2020

@anytt Dcera ma uz skoro 3r a ji uz skoro vse, takze tam uz to moc neresim. Horsi je, ze mame doma druhou, dvoumesicni, a te se to rozjelo uplne stejne, a bohuzel ani u jedne pouze abkm, ale vsechny hlavni alergeny plus reakce na spoustu beznych potravin, a ja zas ziju na suche ryzi.

krupka3
22. srp 2020

@anytt At je dobre i u vas, pokud ma jen abkm, tak to se jeste z te stravy da vyradit a nahradit nastesti celkem bez problemu, u nas to dlouhodobe byla kombinace bkm, psenice a vejce, a to je teprve narez.

anytt
autor
22. srp 2020

@krupka3 právě, ze příští tyden jdem na krev, jestli nema jeste lepek.... Fakt jsem uz z toho zoufala 🙈

janule1940
23. srp 2020

Zácpa v batolecim veku je TYPICKÝM příznakem abkm.zcela klasickým.vysadte na 2 týdny mlecne a uvidíte.

janule1940
Autor odpověď smazal
Zobraz
janule1940
23. srp 2020

@anytt a ještě pozor na vajecny bílek.urcite je častější než lepek

mujdend
23. srp 2020

@krupka3 A přešla alespoň některá z alergii?Případně kdy?Dcera má stejnou kombinaci plus ořechy,sója,luštěniny a je to děs. Pro autorku : Sestry syn měl jakožto hlavní projev ABKM zácpu.

krupka3
23. srp 2020

@mujdend Tak dcera mela do roka problemy skoro se vsema potravinama co existuji... Po roce se to velmi spravilo a zustaly nam prave ty 3 hlavni - bkm, psenice a vejce. Ve 2 letech jsem ji zacala davat probiotika GutPro Infant, a ve 2,5 letech uz si s nama da buchtu, ve ktere je mleko, tvaroh, vejce i psenicna mouka a projevy zadne... Uz ji bezne psenicne pecivo, jogurt z kravskeho mleka nebo vejce jako soucast nejakeho jidla. Verim, ze uz by nemela problem s nicim, ale radeji ji to vse vracime do jidelnicku po malych kruccich.

priefi
24. srp 2020

@anytt oba synové měli při abkm zácpy

simi68
21. dub 2023

vracim se k tematu ABKM. Mate nekdo zkusenost se zacpou u nekolikatydenniho mimca kdy by se ABKM potvrdilo?