ABKM. Kdy se vaše děti mohly vrátit ke klasickému UM?

mateju_sm
2. únor 2021

Dobrý den,

u syna bylo podezreni na ABKM. Dostali jsme specialni mleko na predpis. Vy, ktere s tim mate zkusenost, kdy se Vase deti mohly vratit ke klasickemu UM.

Dekuji

budilucka
2. únor 2021

@mateju_sm S UM zkušenost nemám, ale když vezmu v potaz, že synovi se alergie začala lepšit až po dvou letech, tak bych řekla, že klasické UM nebude potřeba 😉 Alergie může odeznít i dříve, ale nejčastěji je to cca do 3 let věku.

kevi1
2. únor 2021

No, zacalo sa mu to zlepsovat teraz, ma 2 a stvrt. Normalne UM nikdy nemal, UM sme vysadili okolo roku a stvrt.

katebk
2. únor 2021

Alergie začala ve 4.měsíci, teď jsem přešli na um, malé je rok 🙂 ale zaváděla jsem až po testech, ve kterých se abkm nepotvrdilo jinak bychom ho měli pořád

katebk
2. únor 2021

Ještě bych dodala, že neocate hrůza děs.... Alfamino chutnější 🙂

mateju_sm
autor
3. únor 2021

@katebk syn ma nutrilon allergy digestive care ... jediny priznak u nej byl hlen ve stolici ... jakym testem se da prosim alergie potvrdit nebo vyvratit?

megi89
3. únor 2021

Syn bude mít příští měsíc 3 roky a neocate má zatím pořád...

kevi1
3. únor 2021

@mateju_sm abkm sa vobec u mimin nemusi z krvych testoch prejavit

mateju_sm
autor
3. únor 2021

@kevi1 a jak se da tedy zjistit, jestli dite trpi abkm?

kevi1
3. únor 2021

@mateju_sm no to vypozorujes na dietati fakt jednoducho.. zelena stolica, bolest brucha, casto atopak

katebk
3. únor 2021

Nám to začalo tím, že jsem malé dala mlíčko a hned se celá osypala, měla po sobě velké fleky vystouplé, potom jsme šli do odborné ambulance, protože od 6.měsíce může psát dr. tady ty speciální mléka jen s diagnózou z gastra. Zavést zpět jsem mohla ale až malé vzali krev 🙂

mateju_sm
autor
3. únor 2021

@kevi1 zelena stolice je po nekterych UM standardni. Maly mel jen hlen ve stolici a nic vic. Jde mi o to, ze mu to mleko nechutna, tak bych chtela vedet, kdy by bylo mozne se vratit k normalnimu, ktere mu chutnalo. Zaroven mu ale nechci ublizit. Chtela jsem znat Vase zkusenosti.Děkuji

maxpex
3. únor 2021

Nemusí se projeví viz hlen ve stolici atd.....syn neměl vůbec nic. Je kojeny a osypal se mi a nateklé po podani mléčné kaše. Na alergologii se projevilo jak v krevních testech, tak potom v prick testech na kůži. Je taky na Nutrilon allergy digestive. Je mu 8m, diagnóza v 6m, v roce znovu na testy. Počítám, že do těch 3let snad vymizí.

kevi1
3. únor 2021

@maxpex no ja hovorim ze sa to moze prejavovat aj takto, nas maly mal z toho ekzem, nic viac vlastne..

kevi1
3. únor 2021

@mateju_sm nas maly mal len ekzem. Moze sa to prejavovat vselijako. V krvi sa to objavovalo obcas a obcas nie.

miryp
3. únor 2021

@mateju_sm syn necelých 5,5 a ABKM trvá. Nepředpokládám, že by vymizela, neb mi před více jak rokem byla také diagnostikována. Dcera ji patrně jako kojenec měla také, jen nám to nikomu nedošlo (včetně lékařky) a té se uspala kolem roku, luštěniny pak kolem dvou let, ale teď má necelých 7,5 a vypadá to, že se jí znovu probudila.