ABKM - toleranční test. Máte to vyzkoušené?

simcalau
5. srp 2021

Ahoj,
Mám pětiměsíční dcerku s ABKM. Od 8. Týdne je na Nutrilonu Allergy care syneo, co nám píše Dr. Na recept a nedávno se Zmínila, že se dělají toleranční testy. Resp. Zkusit přidávat klasické UM. Mám strach, že se budou znovu opakovat ty šílené bolesti, křik, rourkování a kroucení kterým jsme si procházeli prvních 8 týdnů kojení.
Máte to některá vyzkoušené?

zuzroko
6. srp 2021

@simcalau ahoj, nám alergo povolilo tento test až po půl roce diety ☺️ Ale ne teda přes UM, ale už to vycházelo v příkrmech. Chápu tvůj strach, zkoušeli jsme už 3x a stále neuspěšně, ale teda zvládá to lépe než když byla menší, projevy se změnily.

pribylovapetra
6. srp 2021

@simcalau a vy víte že má malá abkm? Podle testu? Protože mám pocit že tento nutrilon není úplně bez bkm, že čistý je treba neocate. Mohlo vadit cokoliv jiného (předpokládám že předtím byla kojena a problémy byly v té dobe,takže cokoliv z vaší stravy). Já osobně bych ještě nedávala, na mléčné mi přijde brzy i u dítěte bez problémů. Jinak netestuje se obyčejné mléko, ale začíná se zakysanym. Tři dny po sobě a začíná se fakt malým množstvím.

simcalau
autor
7. srp 2021

@pribylovapetra Dr. Mi ho napsala, že zkusíme, zda to pomůže. Malá měla krev a hleny ve stolici takové, že když mi ji jako měsíční mimčo ,,prošťouchli" ( protože jí skrze hlen nešlo kadit) nestačili se ani v Motole divit, co se to v ní děje. Dále měla i kožní potíže a zahleněnost dýchacích cest. Když jsem jí poprvé dala Syneo, už po prvním dnu se vše zlepšilo. Dr. Byla připravena mléko měnit, ale mimo velkého ublinkávání, které trvá až doposud, je jí dobře a přibírá nádherně, takže jsme u toho zůstali. Testy malé nikde žádné neudělali s tím, že z krve to u těch miminek ne vždy lze poznat a že má veškeré příznaky. Nutrilon HA například byl na prd úplně, to bylo podobné, jako když jsem plně kojila. Takže teď když to tak po sobě čtu, vlastně to žádný krevní test nepotvrdil, ale jak má DR. Tak lékaři v Motole se shodli, že to odpovídá ABKM. Jinak Allergy care syneo má snad mít vysoce hydrolizovanou bílkovinu.

simcalau
autor
7. srp 2021

@zuzroko Ono to cca bude také vycházet na půl roku od doby, co jsem přestala kojit a je na Nutrilonu. To, co se u nás doma dělo, než jsme to začali řešit už zažít znovu nechci, takže pevně doufám, že to alespoň nebude v takové míře, co předtím.