Alergie na kravské mléko. Rozhodla se lékařka správně?

mravenecr
22. lis 2011

Zdravím všechny,
jsem maminka 2,5 roční dcery a 4,5 měsíčního syna.
U syna jsem ve 4 měsíci zjistila projevy ABKM. Hlenitá stolice, koliky, častý pláč, nespavost, neklid, kýchání, zahlenění (při spaní chrápe) a teď se přidává suchý kašel. K Dr. jsem zašla s plínkou hlenité stolice s krví. Její diagnóza kterou se mi snažila vnutit bylo ....to má z rýmy je zahleněný. Má odpověď...ale on to má již hlenité od 2 měsíce. Dr. na to ....tak to je alergie na kravské mléko, vysaďte na 14 dní ml výrobky, pak začněte tvrdým sýrem. Ml. výrobky jsem vysadila (asi tak 3 týdny) krev zmizela, kroucení, pláč, kýchání atd. vše ostatní zůstalo. Ještě jsem k tomu zjistila, že mu vadí i kuř. maso. Tak po vypátrání z netu, jsem ještě vysadila i toto a vajíčko a brambory. Lepek zatím ne. Navštívila jsem tedy znovu Dr. s tím, zda by ho neposlala na nějaké vyšetření. Konkrétní jsem neřekla, ale vím, že se dá poslat na gastro a zjistit výsledky z krve stolice z krku (má stále od 1 měsíce moučnivku,nejsou sice vždy průkazné, ale určitý krok to je). Dr. odmítla, že nevidí důvod, pač miminko prospívá váha je v pohodě a je veselé. Nepomohlo ani to, když jsem ji ujišťovala, že v noci vstávám každou druhou hodinu, aby jsem si odsála mléko, aby jsem mu měla co dát přes den, že mám mléka málo a že začíná mít velký hlad a vyžaduje jídlo již po dvou hodinách. Začala jsem mu na základě toho sama od sebe dávat (již 4 den) první příkrm mrkev k obědu a k večeři mu míchám do mého mléka rýžovou bezmléčnou kaši. Která mu, ale také nedělá zrovna dobře. Její slova byla : nestresujte se berte to v klidu a v pohodě to vydržíte. Takže jsem zkusila zavolat na gastro do Motola, kde mi řekli, že musím mít doporučení a bla bla bla. Jsem tedy na mrtvém bodě. Potřebuji mu něco dát k jídlu zkusila jsem Nutrilon AC namíchat k mému mléku. Dávala jsem mu to jeden den, ale stav se zhoršil. Poté jsem mu to již nedala a to nemluvím o tom, že to je hořké a nechtěl to. Ostatně jako všechna tato mléka. Ale něčím ho zaplácnout prostě potřebuji, pač moje mléko není ani moc výživné, když jím jen málo jídla a to ještě nejím věci nadýmavé. A tak se ptám.
1. Máte zkušenost s AC? Za jak dlouho se Vám děti zklidnili a začalo to fungovat?Jak dlouho jste ho podávali, aby jste vyzkoušeli zda pomáhá nebo ne?
Uvažuji o koupi mléka Neocate, je, ale hodně drahé a tak se ptám:
2. Dáváte toto mléko? Mohu ho dát i bez doporučení lékaře? Není na něj speciální dávkování? Jak dlouho jste ho zkoušeli a za jak dlouho nastalo u vašeho mimča zlepšení?
Také jsem se dozvěděla o přípravku Colinfant, má se prý podat pouze do jednoho roku, pak již ne a tak se ptám:
3. Máte s ním zkušenost? Prý je v něm mléko? Pomohlo to Vašemu miminku? Jak se to podává? Je to na předpis?
Motole mi řekli ať zkusím jiná mléka nejen Nutrilon, prý Bebu nebo tak něco a tak se zase ptám:
4. Jaké podáváte mléko které Vám ubralo na problémech odobných jako má můj syn?
Tak a to je celý můj problém, teď? Babo raď 🙂

jankadudova
23. lis 2011

Ahoj. Doporucuji ti se obratit na sekci ABKM ve vyhledavaci a hlavne konkretne na poradnu uzivatelky LUTHIEN.K. Ta ti poradi nejlip ze vsech!! Strucne - ,mame taky pravdepodobne ABKM. Po nasazenu Nutrilonu Allergy Care, coz bylo presne v 7 tydnech ( do te doby kojeni vylucne) se stav zlepsil behem asi peti dni. Jo, je horky, ale da se to trosku osalit treba lzickou nemlecne bananove kase nebo pripadne lzickou hroznoveho cukru...Neocate je plne hydrolyzovane mleko! Je to lek a mel by ho vzdy predepisovat lekar. Dokonce je na nej preskripcni omezeni - alergolog nebo gastroenterolog, nikdo jiny ho psat nesmi. Jinak stoji asi 1200 plechovka. Sama ho urcite nenasazuj! Muj nazor - pokud mate takoveto potize, zcela objektivni nalez ve stolici, je treba dite vysetrit. Zkus na tu svoji dr dupnout. Tento pristup nekterych pediatru je priserny! Je treba alergologicke vysetreni a ruku v ruce s tim gastro. Treba je pricina jinde, ale asi bych se vyhla experimentum s HA mleky. Opravdu doporucuji Luthien.K - ma skutecne znalosti v tomto oboru a poradi.

monapink
24. lis 2011

@mravenecr
https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/alergia-...
Vyzkousej tento odkaz..o tom mluvi jankadudova 😉