Alergie na lepek a BKM, jaký jídelníček zavést batoleti?
rozhodla jsem se založit tuto diskuzi protože bych se sama ráda dozvěděla jestli se tu na koníkovi najde nějaká maminka s podobným problémem kterému čelíme právě my. Mám dva syny 3roky a 10měsíců a právě ten nejmladší se od narození potýká s exémem již jak se narodil tak jsme odcházeli s porodnice prý *s novorozeneckou vyrážkou* nicméně z vyrážky se pomalu a jistě vyklubala seborela na hlavě a atopák po celém těle bylo to šílené místo abych ukazovala nádherné voňavé miminko byl to náš uzkíček plný fleků a vyrážky po celém těle a přesto všechno Náš miláček docela to i dobře snášel jen to mazání byl mord jen jsem se přiblížila s mastí tak už ječel ........no okolo 7 měsíců to bylo nejhorší léto teplo nic moc kombinace stále se chtěl spíše chovat vše ho svědilo tím se spozdil i psychomotorický vývoj a spíš jsem byli uzlíček škrábající trpící .....no apak přišli první příkrmy a s nimi i zjištění že mrkev je pro nás alergen po kterém se osypal okolo pusy a obličeji .....po rýžové kaši zvracel tak že jsme zůstali ještě měsíc a půl jenom na kojení byla to pro nás jediná spása že nemusím řešit speciální mléko a ode mě ho snáší bez reakce .....nicméně s časem jsme zjistili reakci na BKM po bílém jogurtu stejně jako u mrkve mu vyskáče vyrážka a to samé se stane i u normálního kojeneckého mléka ......dále pak po pozření kusu pečiva z čehož usuzujeme alergii na lepek ........prosím o radu a podporu je to dosti náročné když Vaše dítě chce jíst vidí Vás a vy mu to nemůžete dát protože zalergizuje hledám mamky se stejným nebo podobným problémen a nějaké světýlko naděje