Jak zmírnit alergii na roztoče u dětí? Rady a tipy
Ahoj. Synovi byla zjištěna z krve lehká alergie na roztoče. S nástupem do školky má neustále problémy s infekty horních cest dýchacích. Doktorka mu nasadila Aerius. Podle mě to nemá žádný efekt. Vlastně mi řekla,ať častěji převlékám postele,prach utírám na vlhko,ať nemáme záclony a koberce. Ani jedno nemáme. Máme plovoucí podlahy a dlažbu . A vlastně mi řekla i na netu to píšou, že ty infekty prostě mít bude,protože je alergik. Jsem zaměstnaná a opravdu je to už ubíjející,když si neustále beru ošetřovačku. Nemám se s kým prostřídat. Nemáte nějakou radu,jak s tím bojovat,aby bylo zlepšení? Fakt si to neumím představit, že až nastoupí do školy,bude to s nástupem podzimu pořád to samé dokola a bude tolik zameškávat .
no, syn je taky na roztoče, plísň a prach. Bere xyzal sirup 2,5ml za den plus dýchá ecobec. Dříve byl nemocný po dni ve školce, teď drží i tři týdny. Ten xyzal je fakt účinej, jsem za něj ráda a není návykovej. Jinak nepomáhá nic, prostě podzim až začátek léta je nemocný často, nenašla jsem nic co by to vyloženě pomohlo. Jediné co, tak jsem pořídila inhalátor a při nemoci mu dávám 3x denně inhalovat mucosolvan, mezi tím vincentku. To mu dobu léčby alespoň zkrátí.
blbe, taky syn bral AErius s temer nulovym efektem, vakcinu jsem odmitla, caste vodove rymy a bohuzel jedine co pomuze, je cas, ted je mu trinact a je to daleko lepsi
Poridila bych cisticku vzduchu do bytu.Super jsou winix,ty jsou dokonce schvalene pro alergiky.
vyzkoušela bych bakteriální lyzáty http://www.bakterialnilyzaty.cz/co-umi-a-k-cemu...
My (aspoň teda zatím) nemáme potvrzenou alergii na roztoče, ale když mi syn loni celou zimu kašlal (v podstatě jen v noci), tak nám dost pomohl vysavač na postel s nějakým zářením. Mělo by to roztoče v posteli zahubit a vysát prach, tak aspoň v té posteli má čisto a čističku vzduchu plánujeme taky 🙂.. Jinak sama používám do nosu sem tam avamys, ale dítěti bych to dala jen v případě nouze 🙂 A aerius u syna taky nijak nezabírá...
Myslím, že to není alergii, ale školkou. Syn má hodně silnou alergii na roztoče (a nejen na ně) a problémy s nemocností začaly až se školkou.
A co vyzkoušet imunoterapii? Můj syn sice není na roztoce,ale na pyly,a měl silné reakce. Dostal imunoterapii,xados a když se rozjede kasel tak máme flixotade. Ten není teda moc potřeba.jen sem tam. Jinak terapii jedeme 3.rok a letos na jaře úplně bez projevu alergie.je to na 5let.
Me treba na alergii aerius vubec nepomaha, ani kdybych sezrala cely plato. 😁
Muzu se spolehnout akorat na Zyrtec, mozna bych s dr probrala změnu... každopádně ráda poradim vytkouseny i mimo leky na alergii, radeji do sz, mohlo by se to tu brat jako reklama. 😳🤷♀️

Mám obě děti alergické na roztoče.Obe mají Aerius a dcera má do nosu Alergocrom a syn Avamys.A ještě si stříkají Vincentku několikrát do dne.
Syn narodil hodně do konce první třídy.Ale on měl mononukleózu,zvětšenou mandli a taky boreliózu.
Dcera marodí míň,ale trpí na průdušky.Takže když jí to chytne,tak je to na tři týdny 🤦
Já jsem dělala tři roky na poloviční úvazek a teď od září budu dělat na 3/4 tak jsem zvědavá 😁