Alergie na trávu a pyl

lararose
5. kvě 2018

Zdravím, máme doma dceru poprvé alergie na pyl a trávu. Po nich se osypala vyrážkou. Dostala prášky Desloratadine Actavis, locoid mast a Jarischuv roztok.
Má někdo s tímto stejný případ?
Za jak dlouho zmizí pupínky (vyrážky),zabraly Vám/Vaším dětem tyto léky? Nebo jaké masti pomáhá zmizet nebo tlumit svědění?
Sice po 2 dnů pupínky mírně zesvetlovaly, ale stejně další nové pupínky na jiném místě.
K Mudr.mame zajít až dobere léky, pak ji bude testovat pro jistotu.
Astma ani rýmu zatím nemá. Jen ty vyrážky.

klllarinka01
5. kvě 2018

Ja sama mam alergii na pyl. Je to sileny. Ale vyrazku nemam, jen rymu a svedi mne oci. Talze asi moc neporadim. Osobne tedy nemam moc rada prasky, radeji prirodni cestu. Piji specialne namichany bylinny caj. Nebo caj z cerstvych kopriv.

jana_toula
5. kvě 2018

Osobně nejsem zastáncem mastí typu kocour apodo tlumí příznaky, ale neřeší příčinu. Zkus si pročíst ní něco i zkřížených alergiích. Dále na svědivé vyrážky používám zásadně jen zinkovou mast. A syn, nyní poprvé alergie na pyl (2 roky a 8m) a dávám homeopatika. Sice mají poměrně pomalý nástup, cca den, ale nyní musím zaklepat, že dobrý. První a druhá noc s příznaky alergie byly strašný. Spal max 30 minut a pak jen pláč, ale na dnešek už obrovské zlepšení. Samozřejmě pokud by se jednalo o velmi závažné alergie, tak bych to vše řešila u lékaře. Ale při jen pálení očí a rýmě, kašli, to řeším co nejšetrněji pro dítě.

jihlavanka
7. kvě 2018

@jana_toula a co davas z homeo, kalium iodatum nebo mate na miru?

jihlavanka
7. kvě 2018

@lararose u nas taky vyrazka,na svedeni zabira mast calcium pantotenat nebo taky (spis na vysuseni) zinkovka, dcera ma i atop. ekzem, takze nekdy udelam i koupel v hypermanganu

jana_toula
8. kvě 2018

@jihlavanka - ahoj, psala jsem do poradny svět homeopatie a uvedli tyto homeopatika
Poumon Histamine 30 CH 3 denněx 5 kuliček
Allium Cepa 9 CH - 3x5kuliček
Euphrasia oficinallis 9 CH 3x5
Ještě jsem to doplnila o Drosetux sirup na suchý kašel. Ale jen v případě potřeby, takže cca 2 - 3x denně. Je na suchý kašel a ten syn měl. Včera se mu konečně podařilo hleny vyzvracet a musím zaklepat (ťuk ťuk ťuk), máme od té doby klid. U dvouletého dítěte byl problém mu vysvětlit, že to co vykašle nemá polykat zpět, až to nakonec to díky Bohu to nakonec vylítlo samo. Postupně (asi až po dešti, kdy se ten pyl spláchne) začnu ubírat dávkování a budu se řídit tímto článkem - https://svethomeopatie.cz/cs/2833-jarni-pylove-...
@lararose - nedám na zinkovku dopustit 🙂 Syn měl také atop a tedy napřed jsme navštívili homeopatku (ona je tedy i pediatrička) a po pár dnech jsme se zbavili hnusného ekzému. Na svědění jsme používali zinkovku a v létě místo opalovacích krémů zase zinkovka ředěná olejem. A kůži má krásnou.