Antibiotika a očkování. Můžou být příčinou nechutenství u miminka?
Ahoj holky,
jsem prvorodička a moc neumim situaci odhadnout, n netu se samozřejmě píše, kolik by mělo miminko vypít, na krabici je další tabulka.
Miminko je téměř od začátku na UM, prvně Nutrilon, ten teda nesedl a doteď měl Hami, které pil bez problémů.
Jenže před 16 dny byly nasazeny antibiotika kvůli rozšířené ledvinové pánvičky a budou se možná brát delší dobu. Měl napsaný Sumetrolin, zažádala jsem ale o změnu a teď máme čípky, protože časově souvislosti mezi nechutenstvím a nasazením ATB mi přijde, že prostě je. Čípky teď má 3. den.
Ke všemu jsme byli v pátek na očkování.
No a prostě 16 dnů ji min, než by tabulkové měl, bojuje s flaškou. Přijde mi, že je bez chuti. Ani předtím ale hladem nebrečel, vždycky jsme to nějak tak vyvhytali, že byli spokojeně obe strany a nemuselo se plakát.
Holky, je problém, když vypije třeba o 200ml za den min, než by měl podle váhy?
Můžou podle Vás za to ty antibiotika a očkování? Kdy se to může spravit? Mám dát třeba fenyklový čaj? Nebo cokoliv, co můžu pro něj udelat?
Už jsem vyzkoušela jiné polohy, jiné savicky. Mokrý, suchý, chladnejiv místnosti, tepleji, nic nepomáhá. Cítím se bezradně, bojím se, ať nedojde třeba k dehydrataci. Plinek má dost.. doktorka říkala, že je sice drobek, ale přibírá dostatečně dobrez a že je šikovný.
Syn mi během nemoci vypil o 200 - 400 méně za den než je doporučovaných 150ml na kg váhy. Tabulkama na krabici se neřídím, to by se uřval hlady a například dcera byla podprůměr.
Hlídej počůrané pleny a neměl by nějak ubývat na váze. To ale stačí orientačně jednou za týden, ať se nestresuješ.
@maja12maja hlavně hlídej počurané plinky a pokud nehubne nějak hodně tak mu to teď stačí někdy ty děti prostě nepojedou podle tabulek mě zase oba vypili více může to být klidně i k těm antibiotikum
Nikdy mi oba dva synové nevypili tolik, kolik by podle tabulek měli
@lv prcek má lehce přes 3 mesice
Pokud přibírá a má pomočene pleny ,tak je to v pořádku.Nemusi pít podle tabulek.
Zkus lepší um než Hami. To je vážně jedno z těch horších.
@tulipdona Mám ho pro syna také a vyhovuje mu. Ani doktorka nic nenamítala a uvedla ho jako jednu z variant, když jsem jí říkala o problému s kojením. V čem je horší? Myslím, že všechna UM musí splňovat nějaká přísná kritéria.
@hennrietta mě třeba děti vyrostli na Hippu a že těch mlik jsme zkusili a každé musí splňovat přísná kritéria
@fouskovi Vím, že každému dítěti může vyhovovat jiné UM. Ale pokud sedí, tak mi přijde teda větší risk zkoušet nové. Proto by mě zajímalo podle čeho tvrdí, že je horší a radí výměnu.🙂 Třeba má pravdu a já se alespoň poučím, ale takhle je to nepodložený fakt, který může víc uškodit.🤷♀️

Jak je miminko staré? Hlídej počůrané plenky, pokud přibírá, i když pomaličku, bude to dobré. Případně přidej jedno krmení v noci, v polospánku. Čaj ne.