icon

Antibiotika u dětí ve školce. Jsme opravdu jediní?

marry94
21. pro 2022

Ahoj holky syn letos poprvé ve skloce a za ty 4 měsíce 2×atb.jsem z toho smutná jsme jediní? A to nemluvím o nemocech bez atb. Skoro v te školce nebyl

neomenia
21. pro 2022

@marry94 byla ta ATB nutná? Crp, výtěr třeba se dělal? Nebo jiné vyšetření?

syslounek
21. pro 2022

Syn má letos taky druhé ATB. Začátkem listopadu měl počínající zánět plic, teď má angínu.

marry94
autor
21. pro 2022

@neomenia ty první určitě potvrzen streptokokova angina u těch druhých jsi nejsem jistá měl 6 dní teploty 38 a výš

jaja01k
21. pro 2022

@marry94 Nejste jediní. Já už mám děti větší a letos je to, co se týče nemocí, nejhorší rok. Mladší byl za poslední měsíc ve škole tři dny.

lentilkah
21. pro 2022

Syn par dni zpatky dobral druha atb za sebou- na anginu, ktera se mu po dobrani prvnich za jeden den vratila.
Predtim laryngitida s hospitalizaci, sedma nemoc a 2x klasicka viroza. Taky v te skolce skoro nebyl. Loni stejne tak.

mamikry
21. pro 2022

@marry94 My máme za sebou během posledního měsíce sedmou nemoc, spálovou angínu, zánět ucha a jako třešničku na dortu roupy. Školka je zlo! 😆🙈 Máme tři děti, tak to jede. Pokud jsou horečky dlouho, tak je to asi třeba, aby na viry nenasedla nějaká bakterie. U toho streptokoka je to holt nutnost.

fouskovi
21. pro 2022

@marry94 nejste jediný my se v tom furt strašně placame

krisstina93
21. pro 2022

To má teď skoro každý, my máme za sebou neštovice (3 děti a chytaly to postupně, takže 6 týdnů zavření doma), zánět průdušek a o takových těm menších virozach kde je rýma, kašel apod ani nemluvím, to je každý druhý týden.