Aphro Celina sérum na růst řas a kojení

fikus12
18. pro 2016

Ahoj, potrebuji poradit, v pribalovem letáku aphro Celina je to sérum na růst řas je napsáno nepoužívat v období kojení, je to opravdu tak významný problém, když se tím potírají jen kořínky řas, tedy neužívá se to vnitřně.Dostala jsem od kamarádky a kojim, týden jsem potírala a teď zjistila, co je v letacku za informace.

nutricnihodnota
18. pro 2016

Těžko říct, bez znalosti jednotlivých složek, ale.... Opravdu jsou nějaký řasy tak důležitý, aby to stálo, za ten případný risk? Všechny tyhle séra, který opravdu fungují, jsou celkově pěkný svinstvo.

barchen
18. pro 2016

@fikus12
Kapky a sera na rust ras jsou laicky receno leky na sedy zakal oci. Hlavni leciva slozka pri lecbe zakalu ma vedlejsi efekt - rust a zhusteni ras. Proto lidi, co se leci na sedy zakal maji rasy jako mrkaci panenky. Kdyz se to zjistilo, chytnul se toho kosmeticky prumysl. Vy vlastne uzivate lek, proto se to nesmi v tehotenstvi a kojeni. Tato lecba je novejsi, takze neexistuji realne studie o tom, co se deje se zdravym okem, kdyz se takhle "leci". Ale tim, ze to je lek, musi to byt v prib. letaku uvedene. Rozhodnuti je na Vas, protoze je to volne prodejny "lek".

fikus12
autor
18. pro 2016

@barchen že je to lék tam uvedeno není, je to vlastně oprosteno o ty léčivé látky na zelený zákal a je tam jen ponechána ta složka co podporuje růst řas, ale nejsem farmaceut, do detailu tomu nerozumím, jen se bojim, abych za ten týden, co jsem to aplikovala nějak dítěti neuškodila, samozřejmě teď už na to prdím a naplikuji to

barchen
18. pro 2016

@fikus12
Ta slozka tam je ale v jinem pomeru, proto jsem to slovo "lek" dala do uvozovek. Vase serum je kosmeticky pripravek ale jakmile to obsahuje tu latku, pribalovy letak musi obsahovat informace jako lek. Ja osobne bych ten tyden neresila,je to zanedbatelne mnozstvi pro Vas. Jsou horsi veci, ktere do sebe dostaneme jidlem nebo pitim. (Jsem potravinar-chemik).

fikus12
autor
18. pro 2016

@barchen s tím jídlem máte pravdu, no jo, třeba se mi kamarádka chtěla pomstít😀, takze to šlo zpátky do krabičky a hluboko do šuplíku, jinak díky za informace

lv
18. pro 2016

Zatím si dej ricinovy olej, 30ml z lekarny, odleji ti, 32kč a mám ho pul roku a ještě zbývá třetina. Obočí husté, řasy rostou.

fikus12
autor
18. pro 2016

@lv a to si potiras ty řasy celé nebo jen ke kořínkům o tom ricinovym oleji slyším poprvé a v kojení to nevadi

lv
18. pro 2016

@fikus12 otřu je celé, tyčinkou do uší. Nevadí.