Atopický ekzém. Mohl by to být?

strasidelko
25. čer 2020

Ahoj holky. Registruju u svoji holcicky 8m cca od zavedení prikrmu tyto flicky ale pouze jen na nizickach. Jako větší suché plošky. Celou dobu jsme na umělém mléce na HA a před týdnem na obyčejný sunar a zda se mi to horší ty flicky. Ale nevím co by ji to mohlo způsobit. K dr teprve půjdeme ta týden na prohlídku tak se zmínim. Dřív ro nějak neregistrovala na půlroční prohlídce.

Nevím jak ji pomoct. Zatím jen mazu mesickovou masti aby to nebylo tak vysusene. Nikde jinde na Teličku to nemá.
Říkala jsem si jestli to není z denního koupání, alw má to jen na nozickach. Děkuji za rady a přeji hezky den.

strasidelko
autor
25. čer 2020

Atopicky jsem chtěla napsat. 🤦🏻‍♀️😀

zuzita15
25. čer 2020

@strasidelko dcerce se atopak objevil taky po zavedeni prikrmu. Nasadila jsem dietu (kojila jsem) - vysadila jsem mleko, vejce, orechy. Po vysazeni atopak zmizel, takze jsem vracela alergeny zpatky a reagovala na mleko. Do roka jsem jedla jen bezlaktozove vyrobky, jogurt ji nevadil. Na koznim jsme dostaly nejakou smradlavou mast a doporuceni na Lipikar. Masti jsem mazala asi dva dny a pak promazavala Lipikarem. Po roce uz se ji nevratil ani po zavedeni mlecnych vyrobku. Mela taky jen sem tam lehce cerveny suchy flek - na pazich, brisku, a pak i za kolinkama

strasidelko
autor
25. čer 2020

@zuzita15 super. Děkuji moc za odpověď. Myslíte tedy, ze se mám vrátit k tomu HA mlecku?

zuzita15
25. čer 2020

@strasidelko ja bych to zkusila. A ten Lipikar je fakt super, po nem se ji to hodne zlepsilo

zuzroko
26. čer 2020

@zuzita15 ale pokud jste jedla bezlaktozove vyrobky, tak jste nevyradila mleko, ale pouze laktozu. Coz je uplne neco jineho nez mlecna bilkovina.

zuzita15
26. čer 2020

@zuzroko vysadila jsem mleko a mlecne vyrobky, zjistila, ze reaguje na mleko (mlecne), a pak jedla bezlaktozove vyrobky a stacilo to, takze vadila laktoza. Napsala jsem neco spatne?

zuzroko
26. čer 2020

@zuzita15 no ze je spousta lidi co si to prave zamenuji. I ja kdyz jsem zacinala s dietou jsem se setkala s timto zamenovanim a sama jsem v tom chvili tapala, a z vaseho prispevku kdybych se v tom nevyznala, tak bych pochopila, ze pokud nemuzu mleko staci jist bezlaktozove vyrobky ☺️ A pokud by vadila laktoza nemohla byste ani kojit, protoze prirozene v MM je laktoza a pri intoleranci laktozy coz je u detiti hodne vzacne se nemuze ani kojit.

zuzita15
26. čer 2020

@zuzroko ja ale netvrdim, ze mela intoleranci laktozy nebo alergii na mlecnou bilkovinu. Na testech jsme nebyly, pisu jen, po cem ekzem zmizel a po cem ji naskakoval. Pouzivam slova “vadila” a “reaguje”, nikoliv “alergie” ci “intolerance”