Atopicky ekzém, může sluníčko uškodit?
Zdravím,syn trpi na atopický ekzém,momentálně ma osypane nožičky,takové drsne krusticky..do kocarku mu na nožky svítí a můj dotaz je,jestli mu to sluníčko nemůže nějak uskodit napr. zanechat houbičky. Jestli mu muzu dat kratasky nebo radši tenké tepláčky a kryt to?Diky
Mi měli něco podobného a doktor nám řekl že to máme z jarního sluníčka a že to přejde no a vyzkoušeli jsme hodně mastí až pak jedna zabrala a ted už máme klid zatím 🙏🙏 takže jak svítilo slunko tak sem malého nepouštěla vůbec ven jinak se osypal ☹ třeba máte něco podobného
@jirinka123 nene,bohužel ze sluníčka to neni...ma to střídave od zimy...chvíli lepsi,chvili horsi..ted mel virózu a zhoršilo se to..mezitim prisly vedra a uz muze ven,ale nevim,co to sluníčko..
aha nám se to vždy teda zhoršilo na slunku a ještě když se malí potil tak se to rozlezlo ale třeba vám to slunko pomůže já bych to vyzkoušela a uvidíte 😉
Taky se atopák dceři zhoršil za poslední týden, ale u nás je to asi po trošce čokolády a možná tajy z toho tepla a sluníčka.🙂
Tak nám se teď atopák zrovna hodně zlepšil, tak jsem si myslela, že to teplé počasí spíš pomáhá. Taky nevím jak oblékat ven, zatím radši dávám tenké tepláčky a na ruce mu nesvítí, tak ty nechávám volné. Ale nevím, zas aby z toho neměli potničky..
Sama trpím na atopák a sluníčko mi vždy pomohlo.
Syn se také s létem lepší. Důležité je, aby se nezpotil, to ten ekzém zhoršuje.

Ne houbičky,ale jizvicky...