Atopický ekzém po očkování

kvispi
22. dub 2017

Ahoj. Mám 4 měsíčního chlapečka. Od 1 měsíce nás trápil suchý flíček na tvářičce, ale dr. to nijak neřešila. Ovšem teď nastalo očkování a po druhé hexavakcíně se mi malej komplet osypal, jak když kopřivka a suché fleky narůžovělé se mu rozšiřují přes ručičky, prsíčka na záda a už má sem tam na kolínkách. Na kožním mi potvrdily, že to je atopák, ale že z toho vyroste. Jsem z toho, ale zoufalá :( Malej se neškrábe naštěstí, ale je mi ho prostě líto :( . Máme UM Bebu a přemýšlím o změně třeba Sunar ten oranžoví. Myslíte, že to k něčemu bude?

jandl
22. dub 2017

Najdi si zde skupinku, kde se řeší atop. exem. tam ti se stravou poradí.
Zvaž další očkování. Trvala bych na odkladu očkování, dokud dítě nebude dlouhodobě v pořádku bez exemu nebo jiných zdravotních problémů. Pozor na toto. lékaři exem neléčí, pouze potlačují příznaky. Dají ti mastičky, exem na chvíli pryč, ale pak je zase.
Potvrzuji, že je možné, že časem ti dítě z exemu vyroste. Potřebuje na to čas. Pokud jej budeš očkovat, tak si ten čas hodně natáhneš. U nás na pár let. Zoufalá jsem fakt byla. Ne každý se z exemu dostane. Někdo třeba na čas a pak se problém přesune jinam. Dítě má astma.

smillingangell
22. dub 2017

Dcera (2 roky) je taky atopik. Začala na tvářičkách a pak kalsika podkolenní jamky,podpaží. Naštěstí to nemáme nijak extrémní takže s eobejdeme bud s minimální dávkou kortikoidů (zima) anebo žádnou (konec jara,začátek léta).
Prošli jsme i alergologií,testovali jí na alergeny,nic nevyšlo pozitivně.Nicméně jsem vysledovala které potraviny jí vadí a ekzém zhoršují a nedávám jí je. To nám ostatně řekla i dr. na alergologii.
Chce to pevné nervy

svatuse
22. dub 2017

@kvispi ahoj, mne se mala taky osypala po druhe hexe. Mazala jsem bepanthenem sensiderm kremem a do tri dnu byl klid..

kassandra1
23. dub 2017

@kvispi My jsme změnili na hypoalergenní mléko, ale nevím jak moc to pomáhá. Byli jsme na kožním, takže jsme dostali mast a doporučení na kosmetiku, tak to používáme všechno a občas se to zlepší, pak zase zhorší. Prý kolem toho roku by to mohlo zmizet, tak doufám.... Co vám dali na kožním?

kvispi
autor
24. dub 2017

@kassandra1 Nějakou mast namíchanou ve zprávě je napsáno glc. mast a mýdlo Aderma.