Baby Calm. Jakou máte zkušenost, dávkování, nežádoucí účinky?

bulinka13
30. srp 2023

Ahoj holky, ráda bych se zeptala na vaši zkušenost s kapičkami BabyCalm 🙂😉. Malý trpí na prdy, dáváme Biogaiu a teď jsme přidali i BabyCalm, nasazen teprve 2 dny.

1) Kolik kapek dáváte svým ratolestím? Řídíte se dle pokynů na krabičce ( 10 kapek před každým kojení) nebo jste si dávkování upravili podle sebe, případně jak?? Mně osobně přijde 10 kapek každé kojení hodně 😳 Kojíme cca 9× za 24h.

2) Když kojím cca 9× za 24h, měla bych dávkování upravit? Například zmenšit počet kapek nebo dávat kapky ob kojení? Vaše zkušenost??
Četla jsem, že v lékárně doporučují dávat kapky pouze 5× za den.

3) Když dám malému v noci kapičky- těch 10 kapek, kroutí se jako žížala, vrčí, tlačí, pláče…prdíky mu tedy jdou, střílí jako o závod, ale má u toho bolení. Stalo se některé? Případně jak mám tomu zamezit? Snížit dávky? Nebo myslíte, že je to náhoda, má v tu chvíli prdy a kapky na to vliv nemaji.

4) Setkala se některá s nežádoucímu účinky??
Předem děkuji za odpovědi ❤️ 😊

uzivatelkapetra
30. srp 2023

@bulinka13 dávala jsem dle potřeby a ne před každým kojením, když bylo bolení, tak jsem dala a vcelku pomohlo.
U syna spolu s biogaiou ideální kombinace, u dcery se biogaia ukázala jako ten největší bolák (a brala ji už přes měsíc, takže to nebylo tak, že ještě nestihla zabrat), takže po vysazení biogaie se to zásadně zlepšilo, dávala jsem pak probio od dr max a ty nevadily.

emillyhk
30. srp 2023

@bulinka13 Dávkovala jsem podle potřeby, většinou teda po kojení/UM. Myslím že plnou dávku jsem dávala snad jen první dva dny, potom už míň. I tak synovi Babycalm hodně pomohl.
My ho teda používali i jednu, dvě kapky na dudlík např. když řval u pediatra. Jak mu to chutnalo, tak si dudal a byl v klidu 🤭