Bakterie v pupíku. Máte zkušenosti?

hanka208
23. led 2015

Prosím o radu jestli nemáte někdo podobnou zkušenost? Syn má už bohužel několik měsíců přetrvávající problémy s pupíkem. Projevuje se to jen zarudnutím, většinou večer. A tak jsem začali navštěvovat kožní lékařku. Ta nám vždy udělá stěr a dala podle výsledků nějakou mastičku.Bohužel, když ani to nezabralo, museli jsem nasadit celková atb. bohužel také zbytečně ☹ Má v pupíku bakterie, podle posledních 2 stěru je to Pseudomonasa putida. MUDr. říkala, že to je hnusná bakterie a tak že se to musí řešit, ale sama už je bezradná. A jelikož jedeme v únoru na kožní do Phy do Motola, tak jsem řekla, že to zkusím ještě tam. Jinak prý jedině ještě dětského imunologa, jestli nemá problémy s imunitou ☹
Fakt už si nevím rady ☹ Jestli máte někdo radu budu moc ráda 🙂

myskin
23. led 2015

@hanka208 Zkušenost nemám, ale třeba nezvolila správná antibiotika. Zkusila bych se zeptat v nemocnici na dětském. Asi bych to neřešila jenom na kožním. Imunologie taky není na škodu, ale to je na delší dobu. Já bych zkusila jiného lékaře a jiná antibiotika. Mít druhá antibiotika je určitě menší zlo, než mít dál ty bakterie.

hanka208
autor
24. led 2015

No kožní mu ty atb nenapsala, to ona prý nemůže. Dala mi jen výsledky a poslala za pediatrem. Je fakt že dostal ta samá atd co předepisuje i na zánět průdušek. Bohužel v příbalové info jsem se nedočetla na které bakterie zrovna jsou tak těžko říct. No jedině teda zkusit ještě jiného lékaře. Stejně přemýšlím o změně pediatra tak asi není s čím zahálet. Jen se bojím, že u nás je to s těma pediatrama prašť jako uhoď.
Ale moc děkuji za radu 🙂