Bolavá pusa - nechce pít

petvr
23. pro 2018

Dobrý den,

prosím o radu. Devítiměsíční syn dnes boural a natloukl si pusinku. Jogurt a kaši odpoledne a večer snědl, ale nechce pít. Přisál se k prsu, dvakrát potáhl, a začal hrozně plakat, bylo vidět, že ho to bolí. Zkoušeli jsme chladit, dát mléko ze lžičky, z flašky s větší dírou , kdy vypil jen malinko ... Nakonec jsme dali paralen pro děti (nic jiného na bolest nemáme), a máme připravený calgel před dalším kojením. Nestalo se vám to někdy? Nemáte pro nás nějakou radu? Děkuji.

cherris
23. pro 2018

Náš prcek si rozbil pusu teda až když byl odstavený, ale chci tě aspoň povzbudit, že se to velice rychle zhojilo a přestalo bolet, vynechal asi dvě jídla a pak už dobrý, ten calgel mi přijde jako dobrý nápad, kdyby nebylo líp.

zelenaesmolda
23. pro 2018

@petvr asi bych odstrikala mliko a udelala kasi z nej aby mel prisun mlika ale nemusel ho pit.
co treba kousatko dat do mrazaku?kdyz se natluceme tak si ledujeme prece modriny,treba by mu to ulevilo...

petvr
autor
23. pro 2018

Tak při dalším pokusu jsme zase moc nepochodili. Opět jsme chladili, a nic. Zkoušeli prso, lahvičku, lžičku, calgel, nic... Lžička mu běžně vůbec nedělá problém, ale teď jak kdyby chtěl jen to prso, a kdyz to nejde, tak nic... Usnul, tak zkusíme to samé zase příště. Dostali jsme do něj jen hrozně málo mléka a trochu vody. Bojíme se dehydratace.

urtica
24. pro 2018

@petvr Ahoj, na bolest nám víc zabíral nurofen - nepoměrně víc oproti paralenu. Pokud nemáte doma, zkusila bych se poptat u známých, případně nemocniční lékárny mívají non stop provoz. Bohužel jinak moc neporadím - jen malá měla asi na roce herpetickou gingivostomatitidu a taky nechtěla pít - byli jsme instruování, že kdyby přestala čůrat, nebo se začala motat, tak musíme do nemocnice - právě kvůli dehydrataci...držím palce, ať je to brzy lepší

kittyy17
24. pro 2018

Pravidelně odstrikavej mlíko, a o malýho se neboj. Den dva s nižším příjmem tekutin mu neublíží, není vedro, a v kaši je taky voda. Takyh nechtěla kdyby to bolelo. Nurofen je na bolest lepší.

petvr
autor
24. pro 2018

Díky, holky. Skočíme pro Nurofen. Podařilo se nám mu dát několikrát po lžičkách. Tak snad se mu to brzy zahojí a já nepřijdu o mléko, a on nebude odmítat prso. My to kojení máme hrozně vydřený.
Teď ráno to nechtěl ani zkusit.

edicad
24. pro 2018

@petvr u nás když měl malej afty a nechtěl nic pit ani jist,protože ho bolela hodně pusinka,tak tou stříkačkou od nurofenu jsem mu dávala napit.

petvr
autor
24. pro 2018

Ahoj holky, tak se syn před chvílí přisál. A řeknu vám, to teda byla žíža! 🙂 Moc vám děkuji za rady, mějte se hezky, a krásný Vánoce! Díky!