Bolest kolene u dítěte po páté nemoci: co dělat?
Ahojte, prosím o radu. Syn 5 let ráno vstal s bolavou pravou nožkou, odpoledne začal pokulhávat, bolí ho kolínko v klidu i při pohybu. Jinak ho nic nebolí, zvýšenou teplotu nemá, koleno není oteklé, ani zarudlé, teplota obou kolen je stejná. Tvrdí, že se nepraštil, neupadl. Cca před 3 týdny měl 5 nemoc. Mohlo by to být jako nějaká komplikace…? Ještě mě napadá- asi před 2 lety měl klíště, ale bylo přisáte jen chvíli, opravdu malé a pak žádné kožní reakce, tak doufám, že to nebude borelióza.. :(
Já i děti jsme měly při páté nemoci zasažené klouby, bolest to byla pekelná a vracelo se nám to ještě měsíc po odeznění ostatních příznaků.
Tak to je vlastně pro zakladatelku diskuse lepší varianta 😉
Dle vašich příspěvků myslím, že to asi bude ten zánět kyčelního kloubu, teda doufám, že to nebude Pethresova nemoc.. Po Nurofenu syna nic nebolí, problém je ho udržet, aby nechodil, v klidu být neumí, pořád sebou hýbe, ješte i v lehu stále dělá nohama...Doufám, že se to nějak spraví 🙏
@molu18 Nejdříve měl zánět kyčelního kloubu. A pak cca po dvou měsících po dalsi viroze znovu zánět s tím, že k tomu byla diagnostikována i Perthesova choroba. Když sedí tak nožkama hýbat může neměl by na tu nožku došlápnout nebo lézt po čtyřech. Nam tenkrát doktor u zánětu řekl, že nejdůležitější je ho udržet bez zátěže na tu nohu.
Moc děkuji všem za příspěvky. Ještě mě napadá- dávali stě, nebo vám někdo doporučoval na to vitaminové doplňky na podporu hojení nebo tak? Syn užívá akorát na doporučení neurologa vysoké dávky omega-3 kyselin a teď jsem mu raději ještě přidala multivitamíny Letadla od Dr. Max co jsem našla doma zbytek..
@molu18 dobrý den,tak jak jste dopadli u Dr?jestli můžeme vědět.
@anezkapleska Dobrý den, syn má zánět kyčelního kloubu. Doktor říkal, že se mu to hojí dobře, Nurofen má brát ještě 3 dny, za týden kontrola, do té doby stále úplný klidový režim.
Moc všem děkuji za příspěvky a cenné rady, dost nám to pomohlo 🙂❤️
@molu18 tak to bude dobré, určitě to dobře dopadne. Syn měl myslím 4 mm výpotku
@anezkapleska V to doufám 🙏
Tak to vypadá nadějně 👍
Synovi takto zacinal zanet kycelniho kloubu, napred bolesti kolena, pak stehna .. mel to uz 2x
Ono se to zvykne vracet? Dá se proti tomu něco dělat? To aby sme se teď báli po každé viróze ☹️
Ahojte, prosím vás, dnes sme boli na kontrole u ortopeda, sono kyčlí je prý v pořádku, syn má dovolené chůzi po bytě, ale jak šel teď první krát po týdnu o půl na WC (s mojí pomocí, raději jsem ho ještě podpírala) tak říkal, že ho při tom trošku bolí v kolínku. Bylo to tak i u vašich dětí na začátku? Bojím se, aby sme něco nepokazili...Mám mu ještě nechat klidový režim? Nurofen už nebere 3. den, v klidu je bez bolestí...
@molu18 Nám radily v nemocnici na posílení těch svalů pod kolenem:Lehne si na záda natáhne nožky a přitahuje špičky jakoby k sobě a pak povolí. Pak mu vezmeš nožku a nataženou nohu pomalu zvedáš jakoby k němu. Pak ať nožku pokrčí a zvednutou mu kolenem pritahuj k telu. Pak jak leží tak ať si nožky natažený zvedá sám, hlavne pozor at nezveda zadek a zada. Hlavně všechno do bolesti pokud by to hodně bolelo tak přestat. Snad jsem to napsala alespoň trochu srozumitelně ono se to blbě píše. Ono těch cviku jsme měli daleko vice.A uvidíš pokud by ho to ještě bolelo třeba za ty 3-4 dny asi bych znovu zavolala na ortopedii.

@molu18 nás syn se vozil na x- landeru