Časté močení u dětí, máte zkušenost?

lucianas
14. bře 2015

chtěla bych se zeptat, zda nemáte někdo zkušenosti s častým močení u syna (5,5 let).
byl cca 14dnů nemocný, měl atb. po dobrání a kontrole u dr. byl zdravý, jen měl brát jen spiropent na zbavení se zbývajících hlenů. ale cca dva dny po kontrole začal často čůrat. nasadila jsem brusinky a čajík urologický, vypadalo, že se zlepšilo. ale opět ale po nějakém dnu jsme tam, kde jsme byli. nic ho přitom nepálí, nebolí. jen chodí každou chvilku, ale jen přes den, v noci spí až do rána, aniž by šel na wc.
v pondělí máme v plánu k pediatričce, abychom něco nezanedbali, dokonce jsme objednáni na urologii (s jiným problémem - od narození hypospadie, jen kontrola) - ale tam jdeme až v květnu.
raději bych ale dopředu věděla, co může být příčinou, zda s tím někdo má zkušenosti, ...
díky

naomi6
15. bře 2015

@lucianas Může to být psychické. Naše dcerka začala v září chodit na wc co pět minut, moč měla v pořádku, doktorka říkala, že to může být stres z nástupu do školky. trvalo to celkem dlouho, asi tak měsíc, ale chodila teda i v noci. Pak ji to přešlo. Neměl syn poslední dobou nějakou stresovou situaci? Držím palce 😉

lucianas
autor
17. bře 2015

@naomi6 nevím, nic mě tak nenapadá. . . . . asi to bude vážně psychika, jak říkala i dr. přeci jen mladší syn potřebuje dost pozornosti, je ve věku, kdy se musí opravdu dohlížet, aby nevletěl třeba pod auto, nespadl ze židle, stolu, takže pozornost je hlavně jen na něj. starší už je větší, tak takovou pozornost nepotřebuje už. .... tak uvidíme, kdy ho to přejde. ale díky moc.

naomi6
17. bře 2015

@lucianas Není za co. Taky to znám, dcera na sebe občas upoutává pozornost vztekáním a zlobením. Prvorození to mají prostě těžší. Taky jsem vypozorovala, že to čurání bylo psychické. Školka, do toho malej brácha a je to hned, navíc je citlivá, takže vše snáší hůř. Naštěstí to časem přejde, držte se a přeju hodně sil 😉.