icon

Časté nemoci dětí ve školce. Je to normální?

dendajsek
4. bře 2025

Dobrý den chci se zeptat jestli je někdo kdo řeší to stejný jako já ..dcera 3,5 let teď už po ctvrty je nemocná..vždy je týden ve školce a pak týden až týden a půl doma ..přijde mi divný že pokaždé ty stejné příznaky ..začne to rýmou kašlem pak se přidají vysoké teploty bolest krku,uscha ,pálení pri močení ..posledně jsme byli na pohotovosti tam nám řekli že klasická chřipka podle moči..dnes jsem volala doktorce a prý je to normální u dětí ve školce ale že pokud chci ať přijdu zítra.. samozřejmě pěkně půjdeme protože mi to už moc normální nepřijde..nikdy dřív nemocná nebývala ..kdyby byla nachlazená měla třeba jen rýmu kašel ale ne vždy stejný průběh po týdnu ..co si o tom myslíte? Můžu si i říct že chci aby ji vzali krev apd ?

zuzroko
4. bře 2025

Bohužel tohle fakt je “normální” 🥹 školka je peklo na bacily. Pracuji v MŠ a u předškoláku už jsou děti témeř celý rok v plném počtu 😂 ale ty menší děti, to je síla. Taky jsem tomu nevěřila. Moje holky do té doby než začla školka neměly ani atb, prostě nic. Pak to začalo, šílené kolečko. Teď jedeme druhý rok a od září do ledna jsme se držely a teď se v tom už mesíc a půl plácáme a to celou dobu nejsou ve školce. Příští týden jsem plánovala že už pujdou a bum. Zase kašel a rýma 😂

alianan
4. bře 2025

U nás je to stejné, týden doma a týden ve školce. Za mě je to normální stav.

emillyhk
4. bře 2025

@dendajsek Syn nastoupil ve 2,5 letech do dětské skupiny. Do října tak nějak dobrý, listopad a prosinec nebyl vůbec a do června tak zhruba 1-2 týdny školka, potom doma. Od září je ve školce, tam se celkem drží, ale od září máme 3. OČR. Co mi ale přijde horší, že to vždycky chytím i já, teď ty školkové chytá i manžel a průběh máme 10x horší než to dítě 🙈 Jen pro představu - syn má už druhý týden rýmu, kašel. Manžel lehký zápal plic a já zánět dutin 🤦‍♀️

michaela666
4. bře 2025

Moje dítě nebylo skoro nemocné dokud nenastoupila do školky. Od té doby neustále rýma a kašel ( už rok v kuse), jen se mění intenzita. Je to úplně normální, bohužel.
Je to brutus, protože ty školkové bacily většinou úplně vyřídí i mě s manželem.

lencaa11
4. bře 2025

@dendajsek syn to měl též rok ve školce se to pořád točilo dítě si musí vytvořit imunitu - k lékaři bych zašla a klidně krev a vyšetření ok...

ellyem
4. bře 2025

První rok ve školce to bylo to stejné. Pak jsem nechala naočkovat proti chřipce a syn je nemocný až teď.

drep
4. bře 2025

Ano, je to naprosto normální (teda mě spíš přijde normální týden ve školce- tři týdny doma), jednak je to setkání imunity se spoustou virů a druhak mrňata ještě moc dokonale neovládají ani hygienu rukou, ani smrkání. Rozhodně bych kvůli tomu neterorizovala odběry krve, my jsme popravdě kvůli viróze k doktorovi nešly nikdy

dyechampion
4. bře 2025

Kdyz nastupoval do soukrome skolky, tak byl poprve nemocny az prekvapive v prosinci/lednu, pak jen mensi nekolika dnove rymy, v dubnu nestovice a hotovo. No a ted co zacal statni skolku, tak se to veze :D meli jsme tu chripku jak vsichni rikaj, ze je to divna chripka, vyradilo nas to vsechny z provozu skoro 3 tydny. No a cely mesic jsme byli cajk a ted opet nejaka ryma a kasel. A to prosim pekne chodime o vikendech na hory na cerstvy vzduch :D Nicmene k doktorovi chodime, pokud teploty trvaji dele nez tri dny.

zvalentova
4. bře 2025

nebo spíš týden ve školce a 3 týdny doma

felis
4. bře 2025

Ahoj, normální to bylo, je a bude. Chvíli trvá, než se imunita vybuduje. Můžu Te uklidnit, ze s nástupem do školy je relativně klid.

anezzik
5. bře 2025

My jsem to měli stejně. Když děti nastoupili do školky tak byli doma snad každý měsíc. Ale po roku se to zlepšilo, prostě nejhorší je ten první rok.

miryp
5. bře 2025

Mnohem běžnější bývá 1 týden ve školce a 3 doma. Chápu, že je to otravné, nicméně lepší, když se s tím popere teď, kdy o nic nejde, než kdyby to probíhalo až v rámci povinné školní docházky, kde jsou na vysokou absenci navázané sankce v podobě neklasifikací a následných přezkoušení a když se najde nějaký "snaživý" blb, tak i kontrola OSPODu. Naše dcera ve školce nijak výrazně nestonala, za to ve škole je to masakr. A jen díky tomu, že chodí do školy po nemoci připravená a nezaostává za spolužáky, byla v pololetí, kdy její absence ve všech předmětech přesáhla 50 %, klasifikována, protože třídní učitelka využila s ohledem na její studijní výsledky výjimku z klasifikačního řádu.

ceramidy
5. bře 2025

@dendajsek no tak to budteradi,ze jste tyden doma a tyden ve skolce,ne ja chapu je to blbe ale nas Simon je tyden ve skolce a 3 tydny doma a to uz od zari,chapu musi ziskat imunitu ale jiz chodi 2 rok do skolky,tak jsem se na to vykaslalala a odhlasila ho od brezna az do konce skolkoveho roku a je doma...Uvidime,ceka nas alergo a podobne....

fioreta
5. bře 2025

Ano, je to normální stav. Taky jsme prvním rokem ve školce a taky to máme to samé. Od podzimu je to různé, to byl syn třeba 2 týdny doma a pak šel do školky, za chvíli to bylo zpátky. V zimě týden ve školce a pak týden a půl doma. U nás kašel, kašel, kašel...

mmichaella
5. bře 2025

U nás to je mazec. Syn chodí do školky už 2 roky a nemocný byl tak asi 5x, a tím nemocný myslim třeba rýma 3 dny, 2x zánět spojivek a 1x spala či co to bylo. Zato DCERA? Ta chodí od září a to chyběla asi 3 týdny do ledna a teď od toho ledna je taky tak týden-dva ve školce a týden doma :/ Úplně odlišná imunita. Ale je fakt, že syn chodil do skupinky o max 6 dětech a teď nastoupili do skupinky, kde jich je 16 snad... Syn byl nachlazeny od ledna týden. Ale jako dost nás zhyckal. Teď u té dcery mi to přijde nekonečný boj.

alubif
9. bře 2025

Je to normální. Prostě školkytidy. Kašel a solek už ani nepovažuji za nemoc. Navíc jestli se začneš taky promořovat, tak budeš mít ještě horší průběh než děti. Vlastní zkušenost 😉. Nezbývá jen vydržet.

ada22
9. bře 2025

To že první roky ve školce je to týden ve školce a pak týdny doma a zase do kola je celkem normální. Asi každý to má krapet jinak holky většinou rýma urputný kašel, ale bez teplot. Ve vašem případě by mi asi znervozňovalo to pálení při čůrání, vyšší teploty a bolest v krku. Asi bych po doktroce chtěla, aby ji pořádně proklepla. Možná jestli máš možnost, tak ji nechat déle doma, aby se víc vzpamatovala. I když ti tady budou možná oponovat, že tak imunitu nezíská. Tak evidentně potřebuje nabrat trochu sílu.

petaov
9. bře 2025

Je to normální. Naopak buď ráda, že ti tam vydrží týden. U nás byly běžné 3 dny ve školce, pak 2 týdny doma. Pokud tam vydržel celý týden v kuse, tak jsem slavila. Nestávalo se to moc často. Jsem ráda, že už to máme za sebou.

elesse
9. bře 2025

Taky to povazuju za uplne normalni, zaroven bych se ale zamyslela, jestli to nemuze mit i psychosomaticke duvody, ty mocove cesty mi zas tak bezne totiz neprijdou… norma je az 12 epizod “nachlazen” za rok