icon

Celková anestezie u malých dětí (zuby). Máte zkušenost?

tinacek
7. čer 2025

Řeším opravu kazu u dítěte 1,5 roku . U zubaře není možná ani prohlídka . Je to vyzkoušené. Nabízejí nám celkovou anestezii. Má s tím někdo zkušenosti?

andelka
8. čer 2025

Syn byl na ošetření v celkové anestezii teď nedávno, trápíme se se zuby už rok a půl. Takže se vyřešilo vše naráz a snad bude klid. Ale bylo mu už 6. Byli jsme na klinice, v 9 nástup, v 12:30 jsme byli doma. Ale vyšlo to hodně draho.

nebetka
8. čer 2025

Já jsem byla s dvouletou, jsou to už 3 roky a každý den děkuji za to rozhodnutí, že jsem do toho šla. U nás to bylo ale hodně tragické, dostala 6 implantátů.
Jediné negativum té anestezie byl hlad a žízeň po zákroku, muselo se asi hodinu vydržet bez jídla a pití. Jinak to zvládla krásně.

eva879
8. čer 2025

@tinacek No radši bych to neodkládala. Náš zubař se pořád kasal, že zub opraví, pak řekl, že ho vytrhne a nakonec dal od nás ruce pryč. Teď nás taky čeká celková anestezie a snad se podaří zub zachránit. Neměla jsem váhat a vyřešit to dřív.

squezy
9. čer 2025

@tinacek a jde o jeden kaz? A jak velký? Potažmo,jak dlouho by to zubař asi vrtal?

tinacek
autor
9. čer 2025
@squezy

@tinacek a jde o jeden kaz? A jak velký? Potažmo,jak dlouho by to zubař asi vrtal?

@squezy kaz a oprava zlomené jedničky. Mělo by to být cca na hodinu

squezy
9. čer 2025
@tinacek

@squezy kaz a oprava zlomené jedničky. Mělo by to být cca na hodinu

@tinacek hodina už je dlouhá doba,to by bylo na tu celkovku. Nebo můžeš se zeptat na Midazolam,ale u tak malého dítěte bych sla do celkovky. My jsme šli do celkovky i u 4 letého dítěte a opravy dvou stolicek, hluboké kazy