Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.

    Řekněte mi některá, že máte šťastný konec v příběhu, kdy rodič dítěte šikanoval paní učitelku.😢

    To je tak divný, nemít chuť a čich. Předevčírem jsem ještě trochu cítila kečup, když se Klárka chtěla přesvědčit, jak ma tom jsem. A dneska, hned ráno, jsem zkusila okurky, ocet, majoránku i ostatní koření a všechno další, co mi přišlo pod ruku a nic. Vařila jsem, jako vždycky a z jídla taky nic neměla. A teď bych si dala Nutellu, ale nedám si, protože bych byla zklamaná.

    nebetka
    Zpráva byla změněna    25. lis 2021    

    Náš maličký dům právě utichl. Holčičky spinkají, mají jen zvýšenou teplotu a doufám, že se to hlavně u té menší nejhorší. Chvílemi slyším kašel, manžel spí raději v pokojíčku, sotva se plazí. V sobotu jsme sázeli obecní lípu a šíleně se u toho nadřel, zpotil a nastydl. Pak náročná práce v práci. A to jsem se těšila, jak mi pomůže. Dnešek byl těžký. Všude je šílený nepořádek, zvládla jsem jen udělat polévku a umýt nádobí. Bylo toho moc kolem holek. Škola, teplota, spánek, jídlo. Odpoledne jsem vůbec nemohla mluvit, mám to asi na pruduškách. Teď trochu pomohl olejový zábal. Všude kolem Covid a my v něm. Do toho se řeší velký školní problém, který snad neskončí ješte větším průšvihem. A do toho bouchla bomba s tchánem, který opět ukázal, jak nenávidí svoje jediný dítě. Snad bude zitra lepší den. Klidnou noc všem.

    Klárce teď přišla sms, že je pozitivní. Na testu byla včera. Dva dny měla horečku, bolest hlavy a tlak na prsou. Bylo to jako na houpačce, chvíli byla v pohodě, asi dvě hodiny jsem se bála, že budu volat záchranku.
    Včera už byla v pohodě, jen zvýšená, druhá noc klidná.
    A teď, na co se mám připravit, co dělat, jak si pomoct, máme batolátko, kojim. Koukala jsem, že si můžu vzít jeden paralen, jeden acylpyrin, ale další už ne. Jak jste to zvládli? A co dělat, aby ten průběh nebyl tak hrozný?

    nebetka
    Zpráva byla změněna    7. lis 2021    

    Máte některá dítě v ZUŠ na výtvarném oboru? Potřebovala bych se poradit.
    Jak jsou děti spokojené? Jak hodnotíte výuku vy? Jak hodně se děti posouvají?
    Klárka chodí třetí rok. Dostat se na školu nebylo vůbec lehké, brali asi 8 dětí ze 60 a já si od toho slibovala prostě víc. Zázemí školy je ve vedlejším městě, u nás na ZŠ mají svoji pobočku. Klárka z hodin nemá vůbec radost. Říká, že je to nuda a že se nic nového nenaučila. Hodně času za ty dva roky byla distančka, učitelka se sice snažila nějaké úkoly zadávat, ale žádná sláva to nebyla. Posun za tu dobu nevidím žádný. Od tří let chodí do různých výtvarných ateliérů a tam je ta výuka o něčem jiném (barevná, zábavná, přináší úžasné výtvory,..)
    Myslela jsem si, že chodit na ZUŠ je záruka nejvyšší kvality, ale teď nevím, jak dál. Uvažuji o tom, že se zeptám paní učitelky přímo, jak to s Klárkou vidí, jaké mají osnovy, co budou dělat dál, podívám se, co letos nakreslila. Nebo zajdu za hlavní učitelkou, která je garantem oboru a promluvím s ní, jak to vidí a případně zažádám, jestli bychom nemohli přejít k ní. Nebo rovnou sepíšu papír o ukončení studia a Klárka bude chodit jen na soukromé hodiny.

    nebetka
    Zpráva byla změněna    16. říj 2021    

    Úžasný podzimní den na Šumavě.

    (3 fotky)
    nebetka
    Zpráva byla změněna    22. zář 2021    

    Každou návštěvu pediatra mám šíleně vysoký tlak a jsem nasr...
    Začalo to před rokem, když jsem Kristýnku vezla na první kontrolu, v porodnici jí špatně změřili hlavu a doktorka nás znovu hnala na screening do porodnice. Kontrola ve dvou týdnech ještě větší propadák. Dvě hodiny jsem se s ní hádala a podepsala revers, že s malou nepůjdu do porodnice na pozorování. Doktorce se nelíbilo, že nepřibrala podle tabulek dostatečnou váhu. Další kontrola za 3 dny, kdy už přibrala víc, ale stejně zase přemlouvání a revers. Pak na jedné kontrole nemohla nahmatat tep v třísle, takže nás hnala na kardiologii, taky úplně zbytečně. No, každou kontrolu dělala velice pečlivě, Kiki poslouchala několik minut na hrudníku i na zádech, kontrolovala úplně všechno, na pláč nebrala zřetel a pořád řeší tabulkovou váhu. Takže výsledek, jen co vejdeme do ordinace, Kiki řve a chce pryč. Jinak je to usměvavá holčička, která pláče minimálně.
    No, dneska zástup, jiná doktorka, Kiki naopak nekontrolovala vůbec, když slyšela, jak brečí, takže jen očkování a školení o tom, že je správné kojit max. dva roky, protože pak už je to jen rozmazlování.
    Proč nezměním doktorku? Je to těžký. Pro starší dceru jsem měla úžasnýho doktora, který ale odešel do důchodu, tohle je za něj mladá náhrada. U nás v obci je mi dětský lékař nesympatický a v okolí dobří pediatři další děti nepřijímají.

    Vzala jsem si Kristýnku do kočárku a udělala si jen s ní procházku po večerních vinicích i sklípcích. Konečně jsem si něco v klidu vychutnala.

    (2 fotky)

    Kouzelná letní noc na milovaném místě. Když jsme letos dorazili do Mutěnic, tak Klárka prohlásila, že jsme doma. Mám radost, že to cítí stejně. Když jsem tady, tak mi připadá marné, narodit se kdekoliv jinde. Tohle místo mě přitahuje a připadá mi magické. Tady se chci příště narodit.

    (2 fotky)

    Klárka je šílenec a vydržela dneska 5 hodin na jednom pražském hřišti. Takže musíme doporučit Park Zahrádky, na Praze 9. Ale nechoďte tam ve vedru, není tam stín.
    A ještě máme tento týden jednu dobrou zkušenost z Prahy, a to hřiště na Parukářce. Tam se nám také moc líbilo.
    A jaké hřiště doporučíte vy?
    #prazskahriste
    #hristevpraze
    #sdetmivpraze

    (2 fotky)

    Když uspává tatínek..

    Nemáte některá tip na procházku přírodou s kočárkem ve Středočeském kraji, aby se to dalo spojit s nějakou výbornou restaurací?

    Open house festival Praha, tento víkend. Půjdete?
    My jsme už začali a dnes absolvovali v rámci festivalu projížďku historickou tramvají. Když jsme tam vlezli, tak jsem si nadávala, že s minimem to byla blbost a trnula, kdy Kiki začne řvát. Ostatní spolucestující to taky čekali, ale Kiki to zvládla s úsměvem a na konci si vyslechla od lidí pochvalu. Komentář architekta Lukeše neměl chybu.
    Pak jsme zvládli příjemnou procházku s přáteli po Letné, pivo i s operou.. úžasný letní večer.

    (4 fotky)

    Gentleman. V dnešní době. Končí to u toho, že pomůže do kabátu nebo otevře dveře? Jací jsou dnešní muži, jak moc jsou pozorní? Máte doma gentlemana?

    #dnes_varim
    Klárky momentálně nejoblíbenější jídlo.
    Kari kuře a placky

    nebetka
    Zpráva byla změněna    17. črc 2021    

    Další úžasný prázdninový den za námi. Takový obyčejný. Procházka po městečku, houbaření v krásném lese a největší zážitek máme z potoka. Brácha zavelel, že si na dovolenou vezmeme holinky a jdeme do potoka hledat modré kameny. Ztrusky z rudných hutí. Voda byla jako jehličky a my vylévali z holinek vodu, kalhoty mokrý, ale ten pocit.. Klárka byla v sedmém nebi, já taky. Je to krásný, když mám u sebe moje holčičky, manžela, ale i mamku s bráchou..
    Máme boží ubytování uprostřed sjezdovky, takže víme, kam v zimě na pár dnů chceme jet..

    (5 fotek)
    nebetka
    Zpráva byla změněna    16. črc 2021    

    Horní Halže, podniková chata.
    Březen 1987 možná 1988 jsem tady zase na lyžáku, večer máme diskotéku, tisknou se ke klukovi, který se jmenuje Michal Jeřábek a říkám si, že na tenhle okamžik nesmím nikdy zapomenout, že se už nebude opakovat, jak život běží, musím si ho pevně vrýt do hlavy.. Nezapomněla jsem. S tím domem čas zamával.
    Tak moc jsem to tady měla ráda. Lyžování bylo kousek. První rok teda vlek kotvičkový, pak už byla poma. Topilo se v kamnech večer, ráno jsme se budili do zimy. Ještě teď cítím tu atmosféru, vzpomínám na úžasné vedoucí a přátelství, která jsem zažívala.

    (2 fotky)

    Krušné hory. Jsem šťastná, že jsem po dlouhých letech zpět. Včera bylo tak nádherně a dneska zase bude..

    (4 fotky)
    nebetka
    Zpráva byla změněna    9. črc 2021    

    Klárka právě zažívá noc na hradě. Přenocování na Choustníku prý nemá chybu.

    (5 fotek)
    nebetka
    Zpráva byla změněna    16. čer 2021    

    Kimchi. Milujete nebo nesnášíte? My jsme se ho teď naučili jíst. Když jsem si ho včera vyzvedla, tak mi cestou domů tekla slina, jak jsem se na něj těšila. Chutná mi nejvíc jen s dobrým chlebem. Zatím ho kupuji, ale chtěla bych ho zkusit udělat i sama. Máte některá osvědčený recept?

    To bylo včera tak milé. Bojovka divadla Spejbla a Hurvínka. Děti hledaly paní Kateřinu po Dejvicích. Krásná procházka, děti nadšené, dokonalé počasí, úžasná atmosféra..

    (2 fotky)

    Jsou chvíle, zážitky, které mě neuvěřitelně nakopnou a dají sílu do dalších snů a plánů. Znáte to?

    #dnes_varim
    Chřest, holandská omáčka, brambory

    Dnešní odpoledne v pražské zoo bylo moc fajn. Minimum lidí, ideální počasí, ..

    (3 fotky)

    To je tak krásný. Dneska jsem slovo MÁMA slyšela i od svojí druhý holčičky. Zatím říkala jen bum a brrrr. ♥️

    nebetka
    Zpráva byla změněna    22. dub 2021    

    42. To jsem si ten narozeninový večer představovala teda jinak. Aspoň, že se povedl oběd, sklenička vína, povídání.
    Přes hodinu jsem teď nemohla utišit a uspat Klárku. Po dlouhých týdnech doma je ten školní týden hodně náročný, každý den píšou několik testů, učení je těžší a přibývá, se spolužačkami hrají svoje fantastické hry, online kroužky pokračují, z respiratoru jí bolí v krku, za ušima, dřív s ním problém neměla, někteří kluci hodně ruší a dělají naschvály. Nějak se to v ní nahromadilo a pláčem to muselo ven. Ulevilo se mi, když teď usnula a doufám, že zítra bude v pořádku.

    (2 fotky)

    #dnes_varim
    Jehněčí tajine, rýže, salát, fenykl

    (3 fotky)

    #dnes_varim
    Oběd
    Thajská polévka
    Večeře
    Gravlax

    (2 fotky)
    nebetka
    Zpráva byla změněna    27. bře 2021    

    #dnes_varim
    Losos v listovém těstě se špenátem a vinnou bazalkovou omáčkou
    Zkoušíme různé recepty s lososem.

    nebetka
    Zpráva byla změněna    25. bře 2021    

    #dnes_varim
    K večeři - pošírovaný losos, domácí citrónová majonéza, fenykl a bageta. Bylo to boží, zkoušíme lososa jinak. A ten fenykl byl k užrání.