1 / 1

    Mohu poprosit o recept na placky? Předem děkuji 🙂

    28. črc 2021

    Tak t bych si taky dala.

    28. črc 2021
    nebetka
    autor

    @bergina8 Dělám od oka. Indická mouka Atta, může být i normální hladká, přidám přiměřeně olivového oleje a vody, posolím, přidávám černuchu nebo různé bylinky. Dělám na palačinkové pánvi nebo na železné plotýnce buď nasucho nebo na trošince oleje. Když se hodí do oleje, tak se nafouknou a jsou také výborné.

    28. črc 2021
    nebetka
    autor

    @bergina8 Přidávám ještě originální recept z jedné fajn indické kuchařky.

    28. črc 2021
    nebetka
    autor

    Napíšu i recept na to kuře. Je to vlastně takový kari guláš, velice jednoduchý, dělala ho tak babička a moje mamka ho dělá taky dost často. Takže recept je takový rodinný, dědící se. Lze použít i hovězí maso, krůtí nebo jehněčí.
    Do rozpáleného většího hrnce hodím kostičky cibule (3-5 ks) a plátky česneku (1-2 ks), orestuji do zlaté barvy, přidám kousky masa. Když je maso zatažené, trochu opečené, přidám vývar, případně jen vodu, aby bylo maso ponořené. Hned také dávám několik lžiček kari, trošinku kurkumy a trošku skořice. Přidám malý protlak nebo kečup a jednu lžíci bílého jogurtu (ten to zjemní). Takto dusím pod pokličkou u kuřecího masa asi hodinu a pak na půl hodiny vařím odkryté, aby omáčka zhoustla.

    28. črc 2021