icon

Čerstvě propíchnutá ouška. Vadí to, když jedeme na dovolenou k moři?

lenulen
2. črc 2025

Dobry den,
chci se zeptat, dcera 4,5 roku ted prisla, ze by chtela pichnout ouska, vse jsem ji vysvetlila, vi jak to bude probihat, o to nejde. Objednane jsme na utery 8.7., myslite, ze nevadi, kdyz 25.7. jedeme na dovolenou? Je to k Baltu, tak tam zadne velke koupani nebude, ale i tak.
Dekuji za rady/nazory 🙂

helen_h
2. črc 2025

@lenulen Dírka se úplně zhojí až za cca půl roku. Nám na nastřelené náušnice důrazně řekla, že min. 2 měsíce se nekoupat, že hrozí infekce a že velmi často se zánět rozjede i později. A fakt, ouško jí pak hnisalo asi až za 4 měsíce a nic divného jsme nedělaly. Stačilo to tedy ošetřit desinfekcí a bylo dobře, ale stejně jsem se divila, že tak dlouho po nastřelení.

vilaammlkq
2. črc 2025

Hojí se to bohužel dlouho, takže bych byla opatrná, těch pár dní je za mě bohužel málo 😢 Koupání bych radši zcela vynechala. Zároveň, pro všechny případy pořiď nějakou desinfekci, kdyby náhodou.

jan_hah
2. črc 2025

Uf, no propíchnuté ouško se hojí mnohem déle. Já si například dávala druhou dírku a ještě tři měsíce po nastřelení mi odtud šla taková těkutinka.

lis6
2. črc 2025

Nám doktorka po nastřelení řekla že ten den ne pak jako do špinavé vody ne jinak ok

gruyerre
2. črc 2025

@lenulen zase si myslím, že u moře by to nemělo dělat takové problémy, jako by se koupala někde v bazénu nebo v rybníku. Jestli máte strach, tak počkejte po dovolené.

felis
2. črc 2025

@lenulen myslím, že zrovna koupání v moři je nejlepší desinfekce... a jinak bych dala termín porodu koupací sezóně.