Čerstvě propíchnutá ouška. Vadí to, když jedeme na dovolenou k moři?
2. črc 2025
Dobry den,
chci se zeptat, dcera 4,5 roku ted prisla, ze by chtela pichnout ouska, vse jsem ji vysvetlila, vi jak to bude probihat, o to nejde. Objednane jsme na utery 8.7., myslite, ze nevadi, kdyz 25.7. jedeme na dovolenou? Je to k Baltu, tak tam zadne velke koupani nebude, ale i tak.
Dekuji za rady/nazory 🙂
Hojí se to bohužel dlouho, takže bych byla opatrná, těch pár dní je za mě bohužel málo 😢 Koupání bych radši zcela vynechala. Zároveň, pro všechny případy pořiď nějakou desinfekci, kdyby náhodou.
Uf, no propíchnuté ouško se hojí mnohem déle. Já si například dávala druhou dírku a ještě tři měsíce po nastřelení mi odtud šla taková těkutinka.
Nám doktorka po nastřelení řekla že ten den ne pak jako do špinavé vody ne jinak ok

@lenulen Dírka se úplně zhojí až za cca půl roku. Nám na nastřelené náušnice důrazně řekla, že min. 2 měsíce se nekoupat, že hrozí infekce a že velmi často se zánět rozjede i později. A fakt, ouško jí pak hnisalo asi až za 4 měsíce a nic divného jsme nedělaly. Stačilo to tedy ošetřit desinfekcí a bylo dobře, ale stejně jsem se divila, že tak dlouho po nastřelení.