Červený pindík u kojence. Jak to řešit?
Máte zkušenost? Synovi bude 11 měsíců a špičku pindika má červenou i pytlik pod tím je načervenalý
Mažu heřmánkovou mastí… ale zatím beze změny. Nijak nepláče, asi ho to tedy nebolí když mu ho mažu.
A oplachovat v Řapiku - koupíš v lékárně
Dojdi do lékárny koupit betadine roztok, injekční stříkačku a pinďa mast. Doma udělej roztok z převařené vody a betadiny barvy slabě žluté, natáhni do injekční stříkačky a opakovaně tím propláchni předkožkový vak. Poté promaž pinďa mastí. Opakuj alespoň 3x denně. Podráždění/zánět (včetně případného váčku) odezní. Heřmánek není moc vhodný, řada lidí na něj reaguje citlivě. Takto jsem řešila záněty u syna, vyhnuli jsme se tak návštěvě chirurgie, kde by mu předkožku násilně odlepovali, což jsem nechtěla...
Na doporučení lékaře jsme proplachovali borovou vodou. Ohřát na teplotu těla, nabrat do stříkačky a proplachovat předkožku, i jakoby zevnitř, ne jen oplachovat po povrchu.
Máchat v řapíku, větrat a pokud se to nezlepší tak máznout framykoinem 🙂. Můžete tím řapíkem i proplachovat, jestli máte stříkačku.
Koupím v lékarně určitě, díky za tipy. Ale bojím se mu to nějak ohrnout.. abych mu ještě neublížila
nedavno jsem resila u syna - hermankovy caj do strikacky, proplachnout vnitrek pindika a maznout opthalmo-framykoinem - to mi poradila kamaradka, ze jim tohle vzdycky doktor poradil, za 2 dny bylo po problemu
Nic neohrnuješ, stříkačku namíříš k okraji předkožky (prostě tam, kde má dírku v předkožkovém vaku) a propláchneš. Mažeš také jen po obvodu a u dírky. Nepřetahuješ.
Teď jsem ho přebalovala, měl úplně sytě žlutou moč až jsem se lekla… a to pije hezky jen bylinkové čaje.. 🙈 pořádně jsem otřela a mázla Framykoinem.. ten jediný jsem doma měla.
jak jako jen bylinkove caje? to taky neni moc dobre u malych deti...
@petramana Vodu mi nevypije, vůbec. Dělám mu čaje určené pro děti od 6ti měsíců. Různé…
Ale tak to nejsou bylinkové, ne? Ale normální dětské čaje určené k denní konzumaci. Bylinky se užívají při konkrétním problému a určitě ne stále a jako jediný zdroj pitného režimu.
@miryp ano klasické čaje.. např. ovocné, teď máme na imunitu s rakytníkem nebo na rýmu
Pak je to ok. No a nedáváš mu teď při tom nachlazení nějaký preparát, kde jsou vitamíny B? U těch se přebytek vylučuje močí a ta je pak sytě žlutá.
@miryp dávám jen vitamin D. A pak Juvenil na imunitu… ale je možné že obsahuje nějaký takový vitamin ten čaj na imunitu
Dobry den, neni dobre, ze vam pije jen převařenou vodu - tedy čaj. Je dobré doplnit i minerály. Takze nejakou minerálku, ale poradila bych se treba s pediatrem nebo v lékárně, co vam poradí - uz i poděbradka se dela bez příchuti. Ale pokud jeste kojíte, pak je to asi ok. 😊 A s penisem to asi nebude mit spojitost. Mozna bych opravdu zkusila zatim tu lékárnu a v pondělí se uvidí. Držím palce, at je brzy fajn. 🙏🏻
Rakytník může moč lehce obarvit, ztmavit. To samé mrkev, řepa a další potraviny, ničemu to nevadí. Lepší než heřmánek je řepík, heřmánek sice hojí, ale vysušuje.

Zinkovku