icon

Červený pindík u kojence. Jak to řešit?

15. únor 2025

Máte zkušenost? Synovi bude 11 měsíců a špičku pindika má červenou i pytlik pod tím je načervenalý
Mažu heřmánkovou mastí… ale zatím beze změny. Nijak nepláče, asi ho to tedy nebolí když mu ho mažu.

amazienka
15. únor 2025

Zinkovku

rnika
15. únor 2025

A oplachovat v Řapiku - koupíš v lékárně

miryp
15. únor 2025

Dojdi do lékárny koupit betadine roztok, injekční stříkačku a pinďa mast. Doma udělej roztok z převařené vody a betadiny barvy slabě žluté, natáhni do injekční stříkačky a opakovaně tím propláchni předkožkový vak. Poté promaž pinďa mastí. Opakuj alespoň 3x denně. Podráždění/zánět (včetně případného váčku) odezní. Heřmánek není moc vhodný, řada lidí na něj reaguje citlivě. Takto jsem řešila záněty u syna, vyhnuli jsme se tak návštěvě chirurgie, kde by mu předkožku násilně odlepovali, což jsem nechtěla...

syslounek
15. únor 2025

Na doporučení lékaře jsme proplachovali borovou vodou. Ohřát na teplotu těla, nabrat do stříkačky a proplachovat předkožku, i jakoby zevnitř, ne jen oplachovat po povrchu.

lvl16
15. únor 2025

Máchat v řapíku, větrat a pokud se to nezlepší tak máznout framykoinem 🙂. Můžete tím řapíkem i proplachovat, jestli máte stříkačku.

autor
15. únor 2025

Koupím v lékarně určitě, díky za tipy. Ale bojím se mu to nějak ohrnout.. abych mu ještě neublížila

petramana
15. únor 2025

nedavno jsem resila u syna - hermankovy caj do strikacky, proplachnout vnitrek pindika a maznout opthalmo-framykoinem - to mi poradila kamaradka, ze jim tohle vzdycky doktor poradil, za 2 dny bylo po problemu

miryp
15. únor 2025

Nic neohrnuješ, stříkačku namíříš k okraji předkožky (prostě tam, kde má dírku v předkožkovém vaku) a propláchneš. Mažeš také jen po obvodu a u dírky. Nepřetahuješ.

autor
15. únor 2025

Teď jsem ho přebalovala, měl úplně sytě žlutou moč až jsem se lekla… a to pije hezky jen bylinkové čaje.. 🙈 pořádně jsem otřela a mázla Framykoinem.. ten jediný jsem doma měla.

petramana
15. únor 2025

jak jako jen bylinkove caje? to taky neni moc dobre u malych deti...

autor
15. únor 2025

@petramana Vodu mi nevypije, vůbec. Dělám mu čaje určené pro děti od 6ti měsíců. Různé…

miryp
15. únor 2025

Ale tak to nejsou bylinkové, ne? Ale normální dětské čaje určené k denní konzumaci. Bylinky se užívají při konkrétním problému a určitě ne stále a jako jediný zdroj pitného režimu.

autor
15. únor 2025

@miryp ano klasické čaje.. např. ovocné, teď máme na imunitu s rakytníkem nebo na rýmu

miryp
15. únor 2025

Pak je to ok. No a nedáváš mu teď při tom nachlazení nějaký preparát, kde jsou vitamíny B? U těch se přebytek vylučuje močí a ta je pak sytě žlutá.

autor
15. únor 2025

@miryp dávám jen vitamin D. A pak Juvenil na imunitu… ale je možné že obsahuje nějaký takový vitamin ten čaj na imunitu

a___1
15. únor 2025

Dobry den, neni dobre, ze vam pije jen převařenou vodu - tedy čaj. Je dobré doplnit i minerály. Takze nejakou minerálku, ale poradila bych se treba s pediatrem nebo v lékárně, co vam poradí - uz i poděbradka se dela bez příchuti. Ale pokud jeste kojíte, pak je to asi ok. 😊 A s penisem to asi nebude mit spojitost. Mozna bych opravdu zkusila zatim tu lékárnu a v pondělí se uvidí. Držím palce, at je brzy fajn. 🙏🏻

guliii
16. únor 2025

Rakytník může moč lehce obarvit, ztmavit. To samé mrkev, řepa a další potraviny, ničemu to nevadí. Lepší než heřmánek je řepík, heřmánek sice hojí, ale vysušuje.