Chraptivost u miminka. Co může být příčinou?
Ahoj mám doma měsíční miminko chlapecka a začal chraptit nevyte co by to mohlo být dekuju
@jaroslava350 kašel, nachlazení. Nemá i horečky?
@palja horečku nema
@jaroslava350 tak to nejspíš bude nějaké začínající nachlazení. Malého bych hlídala a pokud by se vám nějak nezdál, tak kontaktovat dr. Taková malá miminka chtějí většinou vidět. Dobré je taky zvlhčovat vzduch, inhalovat vincentku, kdyby měl rýmu, tak spaní ve zvýšené poloze,odsavat. Může chraptit (myslím při pláči) když má oteklé sliznice z toho nachlazení. Malá jako miminko hodně chraptila, když měla covid, ale na to měla léky od dr.
Pak může taky chrápat, to bývá pro rýmě a některá miminka jen ztíženě dýchají a hleny nejdou ven nosem, ale napolykají je a pak odejdou stolicí. Ale taky mají otok sliznice a hleny by se měly odsat a dávat třeba mořskou vodu.
Ale to vám takhle nikdo neřekne. Pokud by se vám něco nezdálo, tak bych určitě hned kontaktovala dr, ať se na malého podívá.
@jaroslava350 Koník je fajn věc, ale když jde o tak malé miminko tak kontaktuj radši doktora 🤦♀️
@klokanka31 já do 5-6 měsíců co malý zakašlal, hned letěla k Dr.. si už tě mě dělali srandu, co tam furt dělám 😁
@sanyy22 To já ještě když malé byly dva roky, zakašlala a okamžitě jsme frčeli 😊

Asi kasel ne?