Čím podpořit imunitu u ročního dítěte?

lidusb
26. dub 2019

Prosím o radu, co se Vám osvědčilo na zlepšení imunity pro roční dítě? Malá má pořád dokola rýmu a kašel, všechno chytne od staršího bratra, který chodí do školky. Chtěla bych jí dát něco na podporu imunity. Co se vám osvědčilo? Moc děkuji za tipy.

lucie01
26. dub 2019

@lidusb no já se bojím, že všechny takové ty vitamínové prostředky jsou stejně od 3 let. U nás je to doma to samé, co dotáhne starší ze školky a během 3 dnů je tak nějak fit, tak mladší chytne a trvá mu tak 2 týdny, než je ok. Já dávám ovoce popř. vymačkanou šťávu a věřím, že bude čím dál lépe.

zmrzlinka
26. dub 2019

Multisanostol sirup a laktobacilky od Swiss.

alcar
26. dub 2019

Moji rocni kluci taky chytli kdeco, rymy a kasel meli tehdy celou zimu. Taky vse od starsi skolkove segry. Nicmene tuhle zimu (dva roky) uz to bylo o dost lepsi, jakoby se ta imunita vyvinula. Navic jsem davala Multi Imun sirup (hliva), tak jestli i to pomohlo...nevim, musis vyzkouset.

mandala
26. dub 2019

Takhle malýmu dítěti bych nedávala nic kromě ovoce a zeleniny...

marketanova
27. dub 2019

A co nejaké kapičky, vitamínky a doplnky stravy? škodí?

pajla
27. dub 2019

Já dávám sirup Imunoglukan nebo Glukánek, který se může od roku, dávám hlavně teda přes zimu, k tomu rybí olej Möllers, ten bez příchutě je od 6 měsíců, taky jen přes zimu a malý nebývá nemocný (ťuk ťuk), ale zase nemá staršího sourozence, který by nosil nemoci, takže těžko říct, zda by to i přesto pomohlo.

marketanova
29. dub 2019

Dobrý den, našla jsem tady zmínku o kapičkách vigantol, vyzkoušely jste některá?

marketanova
1. kvě 2019

Také jsem se dočetla, že je dobré je během těhu i po užívat

bayt
1. kvě 2019

@lidusb Mně se osvědčuje být co nejvíce na čerstvém vzduchu a saunování. Syn byl zatím pořádně nemocný jen jednou. Ale takové ty rýmy atd., to už teda víckrát. Ještě dávám do jídla rybí olej a dávala jsem mu probiotika. Taky mu často dávám čerstvě vymačkané pomeranče apod.

marketanova
10. kvě 2019

Dobrý den, ještě se chci zeptat, kdy je dobré začít užívat kupuvané mléko pro dítě, když už chci přestat kojit? A jestli se dá dobře objednávat tady z e-shopů?

puhelin
10. kvě 2019

@marketanova Kolik je diteti? Dcera poprve ochutnala jine nez materske mleko v 15 mesicich a dala jsem ji cerstve plnotucne (opocenske) mleko. Umele nikdy neochutnala, odmitla jsem ji ho dat. Dal je kojena (ma 25 mesicu), ale mleko a mlecne vyrobky ji bezne.

pavlinajur
19. kvě 2019

@lidusb mohu doporučit začít kvalitní výživou a doplňky stravy, které podpoří imunitu dítěte. Pokud byste to chtěla probrat blíže můžete sa na mě kdykoli obrátit

marketanova
27. kvě 2019

To určitě ano, je třeba začít s vitamíny a taky hlavně péče o pokožku miminka je důležitá.

marketanova
30. kvě 2019

Dobrý den, je možné podpořit imunitu kvalitním mlékem a doplňky stravy pro takto malé mimčo?

pavlinajur
30. kvě 2019

@marketanova s mlékem zkušenosti nemám, ale mám zkušenosti s vitamínovymi doplňky ale ne s těmi z lékárny používám i pro své dítě (6m) čistě přírodní doplňky. Máme problém se Stafylokokem, který už jsme několikrát přeléčovali atb. Zatím to vypadá že ta imunita je lepší jelikož projevy jsou slabší. Záleží také jestli chcete posílit imunitu jako prevenci nebo již řešite nějaký zdravotní problém, podle toho bych pak nastavila co dát.

marketanova
31. kvě 2019

Dobrý den, ještě se chci zeptat, kdy je dobré začít užívat kupuvané mléko pro dítě, když už chci přestat kojit? A jestli se dá dobře objednávat tady z e-shopů?

roni2017
4. čer 2019

@lidusb Za sebe a za naše děti můžu doporučit colostrum. Jsou to takové tobolky, ze kterých jim vysypu prášek do ovocné přesnídávky. Berou to tak od října do března, mladšímu synovi jsem to začala dávat v roce. Někdo kupuje od LR, mně se moc nechtělo zbytečně utrácet za "značku + dealery", tak užíváme české Bio colostrum, ale veliká spokojenost 🙂

zelenaesmolda
4. čer 2019

@lucie01
nejsou,delaji se i pro mimina

lucie01
4. čer 2019

@zelenaesmolda fakt? No vidíte a na mě koukali v lékárně jako na zjevení, když jsem se na to ptala 🙂