icon

Co je to?

karolinap82
23. kvě 2018

Prosím pomozte, co je to dcera je plně kojena je ji pět měsícu..v šestineděli seborea a od tří měsíců tohle.uz s tím bojujeme dva měsíce
Děkuji

Co je to?Co je to?
Strana
z2
kac_kac
23. kvě 2018

může to být ekzém. Zkusila bych vysadit mléko a mléčné výrobky, některá miminka takhle reagují.
Co na to říká doktor?

karolinap82
autor
23. kvě 2018

Že do roka to miminka mají..nikdo v rodině žádné alergie ani ekzémy nemáme

kac_kac
23. kvě 2018

Většinou z toho děti "vyrostou".
Dost často tyhle kožní problémy vznikají z nedostatečné schopnosti malého tělíčka trávit některé druhy potravin, a to i když je problematická věc "filtrovaná" přes matku. U miminek se nesnášenlivost vlastně nedá nijak testovat, jenom metodou pokus-omyl. Prostě Vy jako matka u plně kojeného dítěte můžete zkusit ze své stravy vysadit to co by miminku mohlo dělat problém. Nejproblematičtější potraviny jsou mléko a nefermentované výrobky z něj, vejce, lepek.

karolinap82
autor
23. kvě 2018

To už jsem právě vysadila a stále trvá..už nevím, co vyřadit

kac_kac
23. kvě 2018

On je to běh na dlouhou trať, nějaké změny se můžou projevit až po několika týdnech či měsících.

kac_kac
23. kvě 2018

Obdivuju že jste schopná vyřadit takovéhle věci, já nějak nevím co bych jedla, snad proto moje děti podobné problémy nemají. Ale mezi známými mám podobných případů dost :-/
Držím palce a přeju mnoho sil.

ninanela
23. kvě 2018

Mrkněte na skupinku Poradna pro atopicky exem tady na MK. Holky poradí s dietou a pak se zaváděním prikrmu. Máme to taky za sebou.Jen ke zlepšení nedojde tak rychle.Drzim palce.

jrak
23. kvě 2018

Muže to byt reakce na látky, se kterými přichází do styku - nejčastěji prací prášek, plenky, kosmetika členů domácnosti.. pripadne mrkněte do fb skupiny Svět non toxic, tak se ekzemy zabývají

priefi
23. kvě 2018

@karolinap82 rekla bych, ze je to atopicky ekzem a s ohledem na to, kdy to zacalo, bude to potravinova alergie. Zkus celkove vysadit mleko a vyrobky z nej a vejce a vyrobky z nej. Do tydne by se mohlo mirne zlepsit, do dvou viditelne, abys poznala,.ze to byla pricina. Namaz ji sudokremem, mel by pomoci trochu zmirnit svedeni a dat ji fenistil kapicky.

priefi
23. kvě 2018

@karolinap82 jen bych jeste dodala, ze syn to mel jednu dobu taky tak, s tim, ze ircite mista mel krvave. Ma alergii na mleko,.bilek,.zloutek,.banan a brambory. Problem.delaji i potraviny s histaminem.

karolinap82
autor
23. kvě 2018

@priefi a synovi tyto alergie zmizely nebo jak to máte nyní a co příkrmy?

karolinap82
autor
23. kvě 2018

@priefi ještě se zeptám, jak jste na to přišla? dělali vám nějaké testy?

karolinap82
autor
23. kvě 2018

@priefi když piju kefír, tak to dceři nic nedělá, takže na mléko asi alergie mít nebude

priefi
23. kvě 2018

@karolinap82 no... to jsem si myslela taky, ze kdyz piju kefir, tak mu to nic nedela. Zacalo to cca v 6 tydnech podrazdenymi licky. Pak to postupovalo dal. Kdyz mel 7m, drzela jsem eliminacni dietu (efekt az po 14 dnech), u ktere se zlepsil. Ale jista jsem si nebyla, jak jsem psala, prislo mi, ze kefir je ok. Ale ve skutecnosti nebyl. Reakce na alergen formou ae muze vylezt az tyden po uzivani alergenu. Dr.mi porad tloukla do hlavy, ze to neni abkm, ale nakonec se ukazalo ze ano. Docela obri paseku udelalo, kdyz jsem mu alergeny zavedla do stravy pri prikrmech. To potvrdilo moje obavy jeste vice. V roce jsme byli na krevnich testech, ktere moje obavy potvrdily cerne na bilem. Vejce a mleko silny alergen, banan stredni, brambory nizsi az stredni. Po pul roce dalsi testy mleko se mirne zvysilo, vejce se mirne snizilo, ale stale nejsilnejsi alergen, banam stredni stale a brambory jsou jiz nizkym alergenem.

ladyhacek
23. kvě 2018

@karolinap82 syn má intoleranci na mléko > tzn mléčné produkty jako jogurt (popř. kefír) snese - nesne čistě mléko.
exém většinou souvisí s potravinovou alergií, ale může to být i na prací prášek?
syna bolelo bříško i po vajíčku. vajíčko je také silný alergen dále lepek nebe nějaké ovoce. Mě třeba nadýmá "obyčejné" jablko - takže né vždy musí alergicku rekaci vyvolat exotické ovoce či jahody - klidně to může být i něoc co se obvykle za alergen nepovažuje - meruňky (syn se po nich v 5m osypal, v 8m je už pak snedl).
Když vyřadíte pravděpodobné a nic musíte jít dál 🙂. Jídlo by se mělo vyřadit na 2-3 týdny aby byl znám efekt, pak bych pokračovala dál.

lucka662006
23. kvě 2018

Ahoj, mohlo by také pomoci, zda svědí. Atopický ekzém dítě svědí. Vyrážka z tepla, potničky, podráždění od pracího prášku apod. svědit nemusí. Pokud to nesvědí, nemělo by se jednat o atopický ekzém.

priefi
24. kvě 2018

@lucka662006 u tak maleho ditete nepoznas, zda svedi. To se ukaze kolem 6m, zda svedi, driv bude akorat neklidne

priefi
24. kvě 2018

@karolinap82 ja jsem si ty alergie ze zacatku taky nechtela pripustit, ale pak me prevalcovaly a jasne se prokazaly. Na zaklade nasich zkusenosti bohuzel u Vas opravdu nemam pochyb

karolinap82
autor
24. kvě 2018

@priefi jen teď zjistit, z čeho.. přijde mi že se to stále nelepší a bojím se, že na to nepřijdu a bude se chudák trápit dál, ona právě vůbec nebrečí a je strašně usměvavá a spinká krásně..tak to stále nechápu..a příkrmy, které budeme dávat za měsíc, tak toho se strašně obávám..

puresin
24. kvě 2018

@karolinap82 A nema to hlavne po koupani? Muj synek byl atopik a takhle vzdycky vypadal ve vanicce, az do stroupku to misty pak prechazelo. Ale to by nebylo zadne drama, mazete a po tretim roce to samo vymizelo.

priefi
24. kvě 2018

@karolinap82 nas prcek taky v poho, spani se rapidne zhorsilo az na prelomu 4 /5 mesice. To, ze ho neco svedi ukazal az kolem 6 mesice. A proc davas tak brzo prikrmy? Pokud kojis, prikrmy se davaji az v 6m 😉

karolinap82
autor
25. kvě 2018

@priefi malé bude šest měsíců za tři týdny, psala jsem, že se bojím až budu dávat příkrmy, samozřejmě teď pouze kojime..

karolinap82
autor
25. kvě 2018

@puresin na té fotce to bylo zatím nejhorší období..jinak to má málo

priefi
25. kvě 2018

@karolinap82 aha, ja jsem to nejak prehledla 😊 hlavne opatrne s bananem a bramborem 😉

karolinap82
autor
25. kvě 2018

Včera jsem zkusila brambory (jako já v mé stravě)dnes nic, tak myslíte, že už by se osypala? zítra zkusím banán a pak ty nejhorší mléko, vejce
@priefi

priefi
25. kvě 2018

@karolinap82 pres mm je toho mene a jde to hlavne pomaleji do mm a tim i do tela ditete, takze mleko s brambory asi k ni ani jeste nemuselo dorazit. Co se tyce prikrmu, tak kdyz to das primo diteti, reakce se muze objevit od 1.do5.dne od dane potraviny. Prvni davka ani nemusi vycolat reakci (ale muze), to dela az druha nebo treti. Je to silena alchimie. Ale muzu Ti rici, ze kdyz diteti neco vadi, tak poprve to nezjisti, podruhe to tusi a potreti odmita to jist (i kdyby to bylo neco jineho.

adriana1302
25. kvě 2018

@karolinap82 U kamárdčiny holčičky tohle způsobovaly vejce v jakékoliv úpravě, i v pečivu v malém množství...Bohužel alergenů je spousta a jak již bylo napsáno výše, někdy se nemusí projevit dokonce ani hned druhý den. U ní to nakonec odhalili klasicky na alergologii těmi testy, jak se alergeny napíchají a čeká se na reakci.

absintka19
25. kvě 2018

Vypada to na kvasinkovou infekci. Pokud je to zarudle, misty suche, zhorsuje se to v teple a v teple vode-koupani? Jinak na mk je krasny clanek o kv.infekci. Jinak prvotne pomuze mazat zinkovou masti. Moje mala to ma uplne stejne-kvasinka. Proste hodne sacharidu-at uz v ovoci, mlece, testovinach...atd

karolinap82
autor
25. kvě 2018

@absintka19 myslíte, dnes je čistá?ale nejím žádné alergeny..kdy myslíte mužů přidávat? myslíte, že už se to nevrátí

absintka19
25. kvě 2018

@karolinap82 kvasinkova jako takova neni o alergii ale zhorsuje ji cukr-sacharid-skrob a teplo/vlhko. Poslu vam odkaz.

Strana
z2