Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.

    #test_martanci
    Marťánkovské vitamínové bonbóny u nás opravdu sklízí úspěch, čtyřletý Štěpánek se jich dožaduje několikrát denně 😂

    puresin
    Zpráva byla změněna    9. říj 2018    

    #test_martanci
    Máme s Mariankou velkou radost, že se účastníme koníkovského testu nových dětských vitamínů Marťánci Futura. Takže na zdraví! První lžička 🙂

    (2 fotky)
    puresin
    3. dub 2018    Čtené 325x

    Velká očekávání v testu Vichy SlowAge Nuit

    Jmenuji se Kamila, je mi 36 let, 7 let jsem vdaná za skvělého chlapa a máme tři malé děti.


    Kosmetika, hlavně ta pečující, je moje velká vášeň, a pár zástupců z řad Vichy už jsem i vyzkoušela, o to radostnější byla zpráva, že jsem z desítek uchazeček na Modrém koníku vybraná k testování novinky mezi nočními krémy - Vichy SlowAge Nuit, právě já. Bylo to totiž poprvé, co jsem tady testovala sama na sobě a mohla si to tedy pořádně užít.
    Moje zadání pro Slow Age Nuit bylo jasné: hledám noční krém, který bude dobře spolupracovat se zbytkem mého pečujícího arzenálu (oční krém, konturovací a sérum), bude mít dost výživnou, ale ne příliš mastnou texturu, a ráno po něm bude pleť "napumpovaná" a rozjasněná. Přiznám se, že jsem svého favorita, který tohle všechno splňoval měla, ale jeho cena je bohužel závratná, takže jsem se s nadějí na ušetření rodinného rozpočtu pustila do testování novinky od Vichy.

    První, co vás na SlowAge překvapí, je jeho barva - karamelová. A hned potom vůně. Připomínala mi směs bylin s nádechem desinfekce, jakoby byl krém právě umíchán v lékárně. Ostatní děvčata si ji moc chválily, já si na ni popravdě nezvykla. A třetím překvapením je konsistence. Nejde totiž o krém v pravém slova smyslu, ale o hutný gel. Nevstřebává se ale tak rychle, jako běžné gelové přípravky, takže masáž obličeje, která je mým každovečerním neodmyslitelným rituálem, nebyla problém.


    Tím bohužel moje chvála SlowAge končí. Přestože nemám nijak citlivou nebo suchou pleť, krém mě po nanesení často štípal, stačil pupínek nebo podráždění od vousů a už to bylo opravdu nepříjemné. Ráno sice pleť vypadala povšechně dobře, na několika místech se mi ale začaly dělat suché šupinky, což po noci s  výživným krémem prostě nečekáte. Vlastně nejlíp vypadal můj obličej čerstvě po nanesení gelu - jeho karamelová barva dělala jemný zlatavý "glow". Ráno už tam ale samozřejmě (bohužel) nebyl. Každopádně bych produkt doporučila výhradně pro mastnou pleť, já se svojí smíšenou měla večer i ráno pocit, že mi prostě nestačí.

    Večer před nanesením

    Večer hned po nanesení

    Ráno

    Celkově shrnuto: Kdyby byl Vichy SlowAge Nuit krémem z drogerie v cenové kategorii kolem 150Kč, neměla bych proti němu asi námitky. Bohužel je jeho maloobchodní cena 799Kč, a za tu mě o své jedinečnosti rozhodně nepřesvědčil. Takže já hledám svůj dokonalý noční krém dál. 🙂

    #test_slowage2
    Konečně na mě vyšlo testování, které je “jenom moje”! 🙂 Kosmetiku Vichy mám ráda už dlouho, tak jsem zvědavá, jestli řada SlowAge a její nový noční krém trumfnou mého dosavadního favorita Ideálii. Po pár prvních nocích jsem spokojená - voní hodně zvláštně, až lékárensky, ale ne nepříjemně, má hutnou gelovou konzistenci, které chvilku trvá, než se vstřebá, což mně kvůli masáži obličeje úplně vyhovuje. No těším se na každý další večer! 🙂

    (2 fotky)
    puresin
    17. črc 2017    Čtené 306x

    Testování Baby sebamed

    Do testu opalovacích přípravků Baby sebamed jsem přihlásila své dvě starší děti, protože mají opravdu světlou a citlivou kůži. Každodenní mazání krémem s SPF 50 je u nás proto v létě nutností. A protože jsou šestiletá Sofie i tříletý Štěpán od přírody rádi "důležití", testování si moc užili. 

    Dorazily nám hned tři verze opalovacího mléka Baby sebamed: velké s pumpičkou, ideální třeba k moři, kde je vše od písku, menší tuba, kterou si Sofinka hned odnesla do školky a dávala dětem přivonět, a velké balení, které nám vydrží ještě opravdu dlouho.

    Vůně je první věc, které jsem si na krému všimla - jemná, nevtíravá, "miminkovská". Všechny tři verze se dobře používají: pumpička spreje je pro dospělou ruku velká tak akorát, z tub se krém jednoduše dostává, hlavně menší tuba je praktická tím, že stojí na víčku, a proto je krém vždycky připravený hned po otevření.

    Konzistence krémů je na tak vysoký faktor překvapivě tekutá, u jiných krémů s SPF 50 jsem zvyklá na težší roztírání. Takže i když používám termín "krém", jde spíš o mléko. Celkem rychle se vstřebává, nenechává výrazné bílé stopy na kůži, takže i při použití většího množství neběhaly děti po venku jako z vápenky.  

    Jedinou výhradu mám k mazání krému na oblečené děti - dost textil obarví na žluto, hlavně světlý. Dělají to ale všechny krémy, které jsme kdy vyzkoušeli, vyřešili jsme to včasným namazáním dětí za nahata, a obléct až po úplném vstřebání.

    Obrovské plus ale musím krémům přičíst za výdrž na kůži a voděodolnost. V galerii níž jsem se snažila vystihnout všchny divočiny, které děti po namazání podnikaly, a přitom je nebylo nutné přemazávat. Kromě koupání v bazénu stačilo prostě ráno namazat a večer byly stále stejně bílé.  Podruhé jsem je mazala právě jen po koupání, ale spíš pro jistotu, než že bych viděla nějaké začervenání.

    Shrnuto: opalovací krémy Baby sebamed SPF 50 bych 100% doporučila, protože dětem voní, rozmazávání je neštve, a vydrží všechna jejich dobrodružství. 🙂

    puresin
    23. dub 2017    Čtené 268x

    Testovaly jsme Huggies Ultra Comfort

    Celý minulý týden jsem měla se svou čtyřměsíční dcerkou Mariankou příležitost testovat nové plenky Huggies Ultra Comfort ve velikosti 3, určené pro děti o váze 5-8 kilogramů.

    Hned na začátek bych chtěla napsat, že jsem k celému projektu přistupovala s jistou skepsí, protože oblíbenou značku plen už jsem si dřív našla a natřikrát odzkoušela. Prémiová řada konkurenční značky (říkejme jim pro jednoduchost Péčka) sice nebyla bez chyb a nehody se stávaly, pořád byly ale tyto pleny to nejlepší z obrovského množství výrobků, které jsem stihla během tří plenkových období vyzkoušet.

    Tolik na úvod a jdeme na test z praktické stránky. 🙂

    Prvním příjemným překvapením byla velikost vzorku k odzkoušení - dvě balení po 58 kusech. Za týden jsme spotřebovaly sotva polovinu jednoho, takže - díky, Koníku. 🙂
    Po rozbalení se nevyvalil žádný zápach, což se u Péček dělo vždy. Maličkost, ale fajn. Obrázky na plence jsou sice pěkné, ale tolik pozornosti a chvály jako jiné maminky v testu bych jim nevěnovala. Co mě ale zaujalo hned, při porovnávání s našimi Péčky, byla velikost pleny - doporučená váha miminka pro Huggies je 5-8kg a pro Péčka 4-9kg, přitom Huggies jsou o poznání delší.

    A tady jsem začala tušit, že osvědčená Péčka mají konkurenci. Naším nejčastějším problémem s plenami totiž vždycky bývaly žlutohnědé úniky až mezi lopatky, které člověk objeví po dlouhých minutách, kdy si v nich drobátko hoví a skvrna vesele sákne vrstvami oblečení, zavinovaček, případně autosedačkou apod...


    Nebudu to natahovat - podstatně vyšší zádová část problém vyřešila. Za týden testování (a další týden psaní recenze) se takové zaneřádění nestalo ANI JEDNOU. Pro mě je to revoluce v přebalování, vážně. 😮

    Tou největší vychytávkou plínek Huggies Ultra Comfort je totiž vysoký elastický pás v zádové části, extrémně pružný, přitom pevný. Takový Péčka nemají - lehce pružné jsou sice po celém obvodu, to se ale s chytře umístěnou "gumou" u Huggies nedá srovnat.

    Zezečátku jsem měla dojem, že je Marianka skoro přeštíplá, když ho vepředu dostatečně dotáhnu, ale nestěžovala si, a časem jsme spolu vychytaly přesné místo pro lepky, které jí pohodlně sedí.

    Další vychytávky plenek Huggies pak už byly jen bonusy. Zmínila bych větší "motýlky" kolem nožiček proti postranním nehodám,

    nebo modrou zónu, která pojme vážně neuvěřitelné množství čehokoli. 🙂

    Díky těm dvěma jsem nemusela při prvním kojení kolem čtvrté hodiny ráno vyskočit z postele a za nespokojeného fňukání Marianky jí místo kojení přebalovat. Což je i pro mě, velkého spáče, obrovské plus. Ráno pak byla plínka opravdu plná, ale všechno zůstalo uvnitř. Zadeček byl přitom na omak suchý, pořád na něm byl cítit jen večerní krém.
    A Marianku jsem mohla převlékat obden, což jsem dřív kvůli častým flíčkům a skvrnám neznala.

    Týden s Huggies je za námi, ale hned, jak spotřebujeme zásobu Péček, přejdeme zpět na Huggies. I s největším předsevzetím být kritická a objektivní mě pleny prostě nadchly a příbuzným jsem už zakázala kupovat jiné. 🙂