Co je to za fleky?

terezkabb
21. kvě 2015

Dcera se včera osypala. Za dvě hodiny to po fenistil kapkách zmizelo. A dneska do rána byla zase osypaná na jiném místě. Takovéhle fleky měla včera. Dneska má prcinu bez jediné známky fleku. A má je zepředu na stehnech ve velikosti 50ti koruny. A nad kotníkama. Doktorka mě řekla, že je to pátá nemoc. Ale podle mě to není. Nevíte co to je? Setkala jste se některá s tímto? Děkuji.

lucie_max
21. kvě 2015

Dobrý den, u dítěte to neznám, ale já sama jsem to někdy mívala. U mě to byla otlaková kopřivka. Měla jsem to v pase pod kalhotami a pod lemem ponožek. Nebo když jsem měla pásek u kalhot. Někdy se to objevilo volně po rukou. Je to nějaký typ alergie.

alubif
21. kvě 2015

Typická kopřivka, tedy alergie, teď vypátrar na co. Mě se udělala po jednom mycím gelu na obličej od Avonu a vyskákla všude po těle. Jinak jídlo, prací prášky, kosmetika... Může to být i u nespecifických střevních zánětech - IBD, Crohnova choroba...

adela2712
28. zář 2015

Úplne to samé mela dcera (2roky). Taky mi řekli na pohotovosti, že je to pátá nemoc. Ale naše doktorka řekla, že to je alergicka reakce...jen jsme nepřišli na to, z ceho to bylo.

pampeliska_11
4. dub 2016

Asi je pozdě ptát se, jak jste to řešili a co top tady bylo?...
Díky

monanika
30. dub 2016

rada bych tema ozivili- dcerce se udelano navecer to same a resim,jestli s tim letet na pohotovost(2,5 roku)

eva118
1. kvě 2016

@monanika Dcerka měla taky, jenom ne velké slité ale hodně drobných, jako když se požaháš kopřivou a naskočí puchýře, svědilo ji to. Byla to alergie, u ní z jídla, nasadila jsem Fenistil a dávala ještě dva dny, doktorka říkala, že by to mohlo znovu vyskočit, než se ta potravina dostane z těla. Pokud nemá teploty a svědí to, bude to asi alergie- potravinová, nebo kontaktní.

catarin
4. pro 2019

Můžu se přidat s dotazem.. ? Dcera to v těch místech měla vždy otlacene po koupání od vany.. ale teď to už vyleze takhle i po osprchování kdy se v těch místech vany ani nedotkne.. ma to už pár týdnů.. ale přes den to vždy zesvetla/zmizí