Co očekávat na pětileté prohlídce u doktora?
Co všechno se řeší na 5.leté prohlídce? Ať víme co čekat 😊
Se tu připíchnu. My jdeme zítra odpo taky. 🫣
@nanyh My jdeme zítra ráno 🙈
@klokanka31 u nas zrak-obrazky z tabule, zvazit, zmerit, prohmatala bricho, poslechla, chtela at se predkloni, koukla na zada. na test sluchu nas poslala na orl. dala ockovani. na rec se neptala, protoze sama zacla jak kulomet a dala ji hned ve dverich obrazek, co ji nakreslila a domluvila si za tyden, ze ji nastreli nausnice 😅
U nás se kontrolovala výška, váha, zrak, sluch, břicho, záda, plosky nohou, namalování postavy a domu a posouzení výslovnosti jednotlivých písmen.
U nás moč, zrak, břicho, záda. Logopedie chodí, to neřešila a kreslení naštěstí taky ne
Tak preventivka dopadla skvěle. Eliška doktorovi vytřela zrak, při kontrole očí že nechce číst obrázky, ale písmena. Sestra na Elišku "a opravdu umíš všechny písmenka?" A Eliška že jo 😃 Doktor zíral s otevřenou pusou, a pak na mě opatrně: "Jestli se můžu zeptat, to jste ji učila vy, nebo sama chtěla?" 😄 A prý jako že klobouk dolů. A pak jsme to dorazili, když u očkování ani nepípla 😁
Dostali jsme žádanku ještě na vyšetření sluchu, z toho mám docela vítr 🙈
Syna doktorka jenom zvážila a změřila, poslechla, osahala uzliny a zeptala se mě, jestli mi přijde přiměřený jeho intelektuální vývoj 🙂.
Tak preventivka dopadla skvěle. Eliška doktorovi vytřela zrak, při kontrole očí že nechce číst obrázky, ale písmena. Sestra na Elišku "a opravdu umíš všechny písmenka?" A Eliška že jo 😃 Doktor zíral s otevřenou pusou, a pak na mě opatrně: "Jestli se můžu zeptat, to jste ji učila vy, nebo sama chtěla?" 😄 A prý jako že klobouk dolů. A pak jsme to dorazili, když u očkování ani nepípla 😁
@klokanka31 Taky máme vyšetření sluchu🫣 a dostala včelu rovnou😀
@klokanka31 Taky máme vyšetření sluchu🫣 a dostala včelu rovnou😀
@nanyh Moc nechápu že to vyšetření sluchu je povinné u všech dětí 🙄
@klokanka31 Nieje povinné, je to screening. Dieťa to zvládne bez problémov a je to určite lepšie, než v škole riešiť, že horšie počuje a potom správne nerozlišuje hlásky...
@klokanka31 syn byl na pětiletce v roce 2020 a na ORL se vysílaly pouze děti, u nichž pediatr při testu sluchu pojal podezření, že je něco v nepořádku, plošná povinnost to nebyla.
@klokanka31 syn byl na pětiletce v roce 2020 a na ORL se vysílaly pouze děti, u nichž pediatr při testu sluchu pojal podezření, že je něco v nepořádku, plošná povinnost to nebyla.
@miryp Náš doktor jí test sluchu nedělal, že odesílá právě na ORL. Já se nebojím že by dopadla špatně, ta slyší i to co nemá 😁 Jen se prostě nechce běhat po doktorech, ještě když tady všude v okolí jsou prý strašně protivní doktoři na ORL (to právě říkal doktor, že vůbec nedokáže posoudit kterýho doporučit, že slyší samé stížnosti)
@miryp Náš doktor jí test sluchu nedělal, že odesílá právě na ORL. Já se nebojím že by dopadla špatně, ta slyší i to co nemá 😁 Jen se prostě nechce běhat po doktorech, ještě když tady všude v okolí jsou prý strašně protivní doktoři na ORL (to právě říkal doktor, že vůbec nedokáže posoudit kterýho doporučit, že slyší samé stížnosti)
@klokanka31 já si to právě plošně vůbec neumím představit, protože na ORL jsou těžce přetížení i bez toho. Mám zkušenost z několika ordinací a všude to bylo stejné. Přijdu hodinu před otevíračkou a na řadu se pravidelně dostávám až v odpoledních hodinách. Já mám třeba MUDr. důchodového věku a ta ošetřuje ještě v jedenáct v noci, protože pacienty v rámci ordinační doby nestíhá odbavit...
Osobně bych hlavně trvala na tom, aby si vás tam pozvali v době, kdy se tam nepotkáte s těmi infekty...
Screening v 5letech na fonitrii je doporuceny pro vsechny 🙂
Jinak po nas chtela doktorka z intelektualniho hlediska jen basnicku a zeptala se kolik ma let a jestli do tolika umi napocitat 🤣 Chudak nechapal, protoze umi i nasobit a delit, takze neveril, ze se ho pta, jestli umi napocitat do 5 a vypadal u toho tim padem dost nejiste 🤣
@klokanka31 zrovna minuly tyden byl pri petilete prohlidce na vysetreni sluchu odeslan chlapecek,syn od kamaradky dcery.A zjistili mu hluchotu na 1 ousko.Rodina dosud netusila,nic nepozorovala.Jinak je to uplne normalni vzdelana rodina,ktera o sve deti vzorne pecuje.Takze hak je videt,tak to smysl ma
@klokanka31 a to jsi opravdu dostala žádanku? Mne pediatrička řekla, ze je to běh žádanky, kdyz jsem to po ni chtěla.
@klokanka31 a to jsi opravdu dostala žádanku? Mne pediatrička řekla, ze je to běh žádanky, kdyz jsem to po ni chtěla.
@bublici nekde davaji zadanku a nekde ne 🙂 my taky nedostali a ptala jsem se na skupince na fb a bylo to 50/50... ale nutne to neni, je to proste screeningove vysetreni a kde to delaji tak u bez zadanky 🙂 da se to dohledat ten seznam pracovist nekde
@bublici Jj, a ještě jsme sehnali orl kde tohle dělají bez objednání každé pondělí, takže paráda, hned příští týden tam zajdem 😊
Tak to vyšetření bylo fakt zbytečný, Eliška má podle doktora výborný sluch 😊 Ale zase aspoň máme jistotu 😊
Já tam chtěla dnes volat, ale volala mi učitelka ze školky. Malá má celý den průjem a zvrací. Tak mi to úplně vypadlo.🫣
Já tam chtěla dnes volat, ale volala mi učitelka ze školky. Malá má celý den průjem a zvrací. Tak mi to úplně vypadlo.🫣
@nanyh Jejda tak ať je brzo v pořádku 🍀

Se tu připíchnu. My jdeme zítra odpo taky. 🫣