Co pomáhá na dětský ekzém na rukách?
Ahoj holky, čtyřletá dcera má asi po mně ekzém na rukách, zatím se (mně i jí) projevuje jen v mrazech na hřbetech rukou, já je mám v zimě až do krve. Teď jak bylo mrazivo a nenosila rukavice, tak jí to luxusně vylezlo 🙈 Já si mažu Sněhovou vločkou od Havlíka, ale pro ni je to dost aromatické. Nemáte s něčím zkušenost?
Jen pro úplnost doplním, že v 6m se jí objevila ložiska vzadu na pažích a na bříšku, do roka jí to zmizelo, až letos ty ruce…
Díky!

Ahoj Holky,
já trpěla jako dítě něčím podobným, mazali jsme kde čím, nepomáhalo, nakonec mi nějaký léčitel poradil jíst burizony. Možná to bylo placebo, ale ta vyrážka fakt zmizela.
vazelína je ropnej produkt, to teda ehm..asi úplně ne.... bambucký je aspoň přírodní..
ale ono nejde o mazání. mělo by se přeci řešit to, co ten ekzém způsobuje.... zaměřit se na srovnání střev a imunitní reakce.
vyřazovat jedy z okolí je taky celkem základ..... praní, jídlo, voda, drogerie a kosmetika...
pokud by to pořád nepomohlo, pak bych určitě zkusila tčm, homeopatii, nemálo lidem pomůže ale až třeba regresní terapie. souvisí to samozřejmě s psychikou hodně.
Nám pomohlo přejít na non toxic ideálně celá domácnost a zaměřit se na střeva ( probiotika, kupy kvalitních vývarů, inspirace v Gaps stravování), pracovat s psychikou, ale stejně se při větším stresu nějaké ložisko vyhodí. Pokud je červené, vysušujeme čistou zinkovkou momentálně od Weledy, jak se hojí postupně přidáváme promaštění kvalitními másly či oleji. Oplachuje odvarem z řepíku. Svědění zastaví obklad z jablečného octa.
Hlavne ne nic mastneho. Vysusit a hydratovat. Ovesne koupele(staci vlocky uvarit na kasi a ten slem je top), Bioderma atoderm detem sedi uz přes 6let. Vynechat sladke, bavlnu na telo, non toxic ideal a prat v necem jemnym. Peru uz 6let ve Froschy a sedi.
nám pomohlo toto:
vyčistění střeva https://www.okg-family.com/cs/produkt/emulips-f...
a mazat gelem na zklidnění pokožky
https://www.okg-family.com/cs/produkt/ok-balsam...
vitella ictamo
na ten krém nedám dopustit, když se objeví jednou za čas něco.

Promazavat, klidně obyc vazelinou, ale často. Taky to mám z mrazu musím proste mazat,mazat, mazat čímkoliv mi přijde pod ruku, dobre je třeba i bambucke máslo, syn na to dostal od Dr lipobazi, ale je to asi jedno, akorat se vyhýbám chemii a hodně parfemovanym věcem.