Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.

    Je cenzura na Koníkovi dobrý nápad?
    ano - 🔑
    ne - 🌷

    Tak jako pokaždé ve stejnou dobu
    je slyšet dunění, všechno se rozsvítí
    – čas – zběsile uhání
    taneční krůčky střídá cval, kopyta drtí zem
    Obejmout ty, které už nemáme,
    s láskou a vděčností pro tento den
    ve vzpomínkách schouleni
    sami i k sobě navzájem –

    toužit a bát se a smát
    tak jako pokaždé.

    Vánoční koncert v Červeném kostele
    sobota 16.12.2023 - 13:30 - Kampanela

    Moc jsme se se synem těšili.
    Loni nám to nevyšlo, nemoc, tak letos!
    A krása.
    V Červeném kostele jsem nikdy nebyla, ani syn, který projevoval velkou touhu jít dovnitř asi tak od dvou let a zatímco jiné kostely po Brně jsou tak nějak volně přístupné, tento nebyl. Je otevřený jen někdy a ne vždycky, když se nám to hodí, jako ty jiné.
    Takže poprvé.
    Lidí bylo opravdu hodně, dokonce víc, než míst k sezení. My jsme naštěstí seděli, dokonce na lavici, která měla pod sebou topné těleso, takže nám bylo teplo a odkládali jsme decentně vrstvy oblečení, které jsme měli pro jistotu.
    Ve sboru zpívají moji dva "vnoučci" a synovi synovci.
    Byl to po všech stránkách krásný zážitek a jsem moc ráda, že jsme letos mohli být při tom.

    (4 fotky)
    xxx3d
    26. lis 2023    Čtené 119x

    Poprvé na řetízkáči

    Brněnské Vánoce

    V pátek jsem si prošla se synem brněnská místa, v podstatě všechna, kde se konaly zahajovací akce – rozsvícení stromečku.

    Nejdelší dobu jsme byli na Zelňáku, který mám tak nějak nejraději. I ten vánoční strom je tam nejkrásnější. 

    Ale kdyby mi ráno, nebo ještě líp v poledne někdo řekl, že projdu z půlky Lidické přes Moravák, Jošta, Svoboďák až na Zelňák, kde se nějakou dobu zdržím a budu potom pokračovat kolem Špalíčku na Dominikán, abych se po nějaké době opět vydala kolem Špalíčku zpátky na Zelňák, kde opět budu středně dlouhou dobu a potom pěšky kolem Kapucínů, přes Letmo na trolejbus domů, řekla bych ani náhodou.

    A přesto, bylo to tak. Dneska, když si to uvědomím, připadá mi podobně bláznivé, jako když jsem v největších vedrech šla pěšky z Medlánek od vozovny do Řečkovic na konečnou tramvají proto, že se mi nechtělo čekat na další spoj na přímém slunci… no.

    Syn jel poprvé na řetízkáči. Jupííí. Do té doby to bylo vždycky: „ne mami, ne. Až budu starší. Chceš, aby se mi něco stalo?“ přičemž na posledním zmíněném si dal náležitě záležet, aby to vyznělo dostatečně dramaticky. Bylo mu pět, bylo to v létě na pouti, nebyl to ten obrovský řetízkáč, ale malý, jezdili na něm podobně velké i menší děti a moje dítě mělo dramatický pohled a i řeč. No, tak oukej.

    A letos, na vánočních trzích na Zelňáku, poprvé. Ano, už je starší, za chviličku bude mít šest a půl, a vlastně mířil k tomu dětskému kolotoči, který vždycky absolvujeme na Vánoce u Jošta. Nebo na Zelňáku. Bývaly tam u kašny, ale teď jsou blíž ke Kapucínům. A vesele si to mířil k těm malým koníkům, autíčkům, tramvaji a v tom jeho kamarádka ze školky, se kterou jsme šly i s její maminkou, vypískla: „jůůů, řetízkáč, supeeeerrrr“ a moje dítě: „supeeeer“ a frnk, tam chceme jít. A bylo to.

    A mně je jasný, že kdybych tam byla s ním sama, proběhl by podobně dramatický výstup, jako v létě. Uff.

    Ono vůbec moje dítě raději prožívá různé věci s dětmi než s námi. Takový to, pojď někam… budeme mít zážitek, u nás nefunguje. Úplně klidně mi řekne: „mami, běž sama, já budu s tátou doma.“ Sama, na dětský představení do divadla, který se mi povedlo, lístky pro tři a on mi řekl, abych šla sama. No. Ale když jsem mu řekla, že by mohl jít se svým kamarádem a jeho maminkou, tak – jupííí. A klidně jsme mohli jít i my, jakože by mu to nevadilo. No… tak nějak takto je to u nás se společnými zážitky.

    Pár fotek pro doplnění atmosféry, z pátku.

    Dneska je mi 50 🎉🙂

    Dnes, v 11hod. přijímačky na ZŠ.
    🍀
    a potom procházka na Špilberk ❤