Co pomáhá na hnisavé oko u miminka?
Holky jdu si pro radu. Už jsme s tím byli před víc jak měsícem u doktora, ani se na to moc nekoukl a předepsal antibiotickou mast ( o kvalitě zdravotní péče v zahraničí, kde žijeme, se raději rozepisovat nebudu. Důvěra k lékaři je každopádně nulová, lrpto za ním s tím už nevhci jít). Mast každopádně nezabrala.
Očičko není červené, jen prostě je často slepené žlutým hniskem. Nejvíce ráno. Dnes ráno navíc v koutku je i trochu stroupek, asi malý v noci očko otevřel moc, i když bylo slepené..
No každopádně co vám na to pomohlo? Nevypadá to na infekci, očičko je v pořádku. Moc nevíme co s tím. Zkoušeli jsme čistit hydrologickým roztokem, vodou i mateřským mlékem. Nic nezabírá. Malý má už skoro 8t.
Moc děkuju 🙏
Děkuju za tip, koukala jsem na to na internetu a mohlo by to být ono. Budu zkoušet masáž kanálku a snad to pomůže 🙂👍
zkusila bych kapat každy den ocuflash (nebo co máte u vás k dispozici za podobné kapky) a masírovala slzné kanálky.
Moje dcerka jako miminko na to taky trpela. Navic pokazde, kdyz mela rymu, tak ji hnisalo jedno oko
zkusila bych kapat každy den ocuflash (nebo co máte u vás k dispozici za podobné kapky) a masírovala slzné kanálky.
Moje dcerka jako miminko na to taky trpela. Navic pokazde, kdyz mela rymu, tak ji hnisalo jedno oko
Taky na to dcera trpěla, byli jsme na očním jestli není ucpaný ten kanálek naštěstí nebyl, masírovat, kapat ocuflash nám vždy pomohlo
Dcera taky měla zúžený slzný kanálek. Jako mimino byla na čištění, ale moc to nezabralo. Stále jí slzelo, při sebemneším nachlazení hnisalo. Pořád nás ubezpčovali, že kanálek poroste s ní a bude to dobrý....až ta stjená lékařka ve čtyřech letech lamentovala, proč to řešíme až teď?! Šla na operaci, dnes je jí 16 a dobrý.
Určitě masírujte, ale pokud by byl zúžený nebo neprůchodný, masáž asi moc nepomůže.
Take jsme měli - byl to ucpaný slzný kanálek. Na začátek nám doporučovali masáže - nebát se pritalacit + ocuflash. Oko utírat vždy čistým tamponkem/hadříkem. Může se přenést i do druhého oka... Masáže a Ocu u nás nezabraly. Tak pak nám nasadili kortikoidy. Taky bez efektu. Nakonec jsme museli podstoupit průplach očních kanálků má klinice.

Nemůže mít ucpaný slzný kanálek?