icon

Co to je? Čím mazat?

zlatik1
28. dub 2026

Prosím čím to máme mazat, co to je .. Dr nám řekla, že je to virového původu a dala jen mastičku .. byli jsme teď na horách, měl rýmu ale nic víc.. nemá tam opary ,jak já jsem myslela .
Dr neudělala výřez z krku, crp nic.. Jen řekla, že to angína není, na streptokoka to nevypadá , a jak si rty olizuje zanesl si to na dásně , tak propláchneme dásně jako při zanetu. ATB penicilin máme napsaný, máme čekat jestli se zhorší .. jak horečky, špatne polykání..

Co to je? Čím mazat?
ines76
28. dub 2026

Impetigo možná? Mazat tou mastičkou co vám dala doktorka, nám dala Fucidin (jinde na těle) a pomohlo to celkem rychle...

1pomnenka
28. dub 2026

Impetigo

zlatik1
autor
28. dub 2026
@ines76

Impetigo možná? Mazat tou mastičkou co vám dala doktorka, nám dala Fucidin (jinde na těle) a pomohlo to celkem rychle...

@ines76 já byla objednat mastičku co mi doporučila Dr .je to imunoglukan akute .. a jinak mi v lékárně dali Fungicidní, že mám zkusit ..

antiquecz
28. dub 2026

Ja souhlasím s děvčaty, zda se mi to jako impetigo. Naší malé se taky často rozjíždí při různých nachlazení, v těchto místech. Ideálně třikrát denně tenká vrstva antibioticke masticky, Framykoin, Bactroban, způsobujī to bakterie...dokáže to udolat i Bepathen plus, ale trvá to déle. A chce to opravdu dodržet třikrát denně.

alianan
30. dub 2026

Dle mého také impetigo, Fucidin mi přijde nejlepší, ale udolá to i Framikoin nebo Bactroban, důležité je rozmočit ty strupy, fajn je před mastičkou použít nepálivou dezinfekci.
Moje děti na to také trpí, už několikrát to skončilo celkovými ATB a ATBmastí s kortikoidy.

te_reza
30. dub 2026

Impetigo. Mazat a kdyby nemizelo, ale rozlízalo se to, tak ATB

zlatik1
autor
30. dub 2026
@alianan

Dle mého také impetigo, Fucidin mi přijde nejlepší, ale udolá to i Framikoin nebo Bactroban, důležité je rozmočit ty strupy, fajn je před mastičkou použít nepálivou dezinfekci.
Moje děti na to také trpí, už několikrát to skončilo celkovými ATB a ATBmastí s kortikoidy.

@alianan moc děkuji, byli jsme dneska zase u Dr, tentokrát jiné, naše měla dovolenou .. takže máme potvrzené impetigo, dala nám jinou mastičku ,ten Fucidin, penicilin máme 2 den po 8 hodinách, a budeme čekat.
Nejdřív nahreju řapíkem, usuším, potru bodláky mastickou . ( Ty zaschlé už strupy framykoinem) A po prvním mazání snad už lepší .. teď mažeme podruhé

ines76
Včera v 08:42
@zlatik1

@alianan moc děkuji, byli jsme dneska zase u Dr, tentokrát jiné, naše měla dovolenou .. takže máme potvrzené impetigo, dala nám jinou mastičku ,ten Fucidin, penicilin máme 2 den po 8 hodinách, a budeme čekat.
Nejdřív nahreju řapíkem, usuším, potru bodláky mastickou . ( Ty zaschlé už strupy framykoinem) A po prvním mazání snad už lepší .. teď mažeme podruhé

@zlatik1 dobře že jste ještě před prodlouženým vikendem dostali neco ucinneho. Nediv se, jestli klučinovi po zahojeni zustane tmavsi flek, u nás to docela trvalo, ale nakonec uplne zmizel.