icon

Co vám pomohlo na afty?

floreciente
25. zář 2015

Malej nic nechce jíst, přitom má hlad, ale jakmile dá něco do pusy, tak to plive, protože ho bolí pusa.

citun
25. zář 2015

Pomáhají borůvky, jestli je má rád, jinak jen vytírat genciánkou. 😉

himerka
25. zář 2015

Tak to se chci přidat. Úplně stejný problém. Už jsem byla u doktorky, ta řekla že je to virový zánět dásní a sliznic. Aftů plná pusa, oteklé dásně a horečky. Nic nejí a ani pít moc nechce. Dr říkala ať mu dávám Nutridrink pro děti, ten by mu měl dát potřebnou výživu, ale ani to nechce. Dál doporučila Aloclair gel na afty, prý dobře hojí, ale zatím se mi povedlo natřít jen pár ve předu.na to musíme být dva, aby jsem se mu dostala do pusy. Jonymu je 15 měs. tak si toho moc nenechá vysvětlit. Tak jsem zvědavá jestli zabere co radila dr a jestli nemá někdo podobnou zkušenost. Jo a ještě radila dávat pít šalvějový čaj.

xpila
25. zář 2015

Vždycky a jedině Propolis! Stačí jím afty potřít, max. do dne jsou pryč, povětšinou dříve. Genciána je hnus.

adji
26. zář 2015

UrgoAfty... udělá i takový povlak, takže se na aft nedostane jídlo a nemůže se vytvořit zánět. Léčí rychle, je spolehlivý... Já jsem s ním max. spokojená 🙂

suzina08
27. črc 2016

Mně vždycky dávali na afty taky genciálku, dneska už bych si jí asi dát nenechala. Pro malého možná jo. Pamatuju si, jak jsem jako malá trpěla na afty a mívala jsem je i v krku, tak mi mamka namáčela do genciálky gumové medvíky, aby mi to vůbec dostala do pusy 😀 Nově jsem vyzkoušela gel AftaClear hlavně pro sebe https://www.nazuby.cz/gum-aftaclear-gel-10-ml Na rozdíl od Mundisalu nepálí a celkem rychle pomáhá 🙂