icon

Co způsobuje suché červené fleky na tváři kojence?

10. zář 2024

Ahojky
Malému bude 5 m a občas se mi dělají tyto červené fleky na tváři.
Někdy zesvětlají a někdy zmizí.
Je to na omak suché, vystouplé trošku. Mokvá mu to, protože si to škrábe..
Nevím, co by to mohlo být 🤷🏼‍♀️ nemáte prosím někdo zkušenost s něčím podobným?
Omlouvám se za nekvalitní foto, snažila jsem se zachytit jen ten flek.

andreacantu
•
10. zář 2024

Me to pripada jako alergicka reakce. Svedi ho to. Zkusila bych sledovat co jim (pokud jeste kojis) a po cem se to vyrazi (vajicka, orechy, mleko…) a pokud davas prikrmy tak po cem se mu to objevi.

autor
•
10. zář 2024

Nekojim, je na UM a máme příkrmy.. teď poslední dny mu dávám krůtí maso se zeleninou a lososa se zeleninou..

andreacantu
•
11. zář 2024

Takhle to vypada pri silne alergii

autor
•
13. zář 2024

@andreacantu a na co máte alergii? Takto to nějak vypadá u nás a DR nám řekl, že takto malé ditě nemá alergie a není možné ani dost dobře zjistit

autor
•
13. zář 2024

Občas se stane, že když to mažu pravidelně tak to trošku zesvětlá a skoro není vidět a pak opět znovu

andreacantu
•
14. zář 2024

Mleko, vejce, srst, jablka, vetsina zeleniny krome te zelene, lepek a spousta dalsich veci. Zacalo to kolem tretiho mesice. Pak peklo po zavedeni prikrmu. Testy se daly delat az kolem devateho mesice.

saralinda
•
14. zář 2024

Syn má stejné, když mu rostou zubyw. Pomohlo nám mazat tváře heřmánkovou mastičkou.

autor
•
14. zář 2024

@saralinda to je možné, protože k tomu má i teploty, je spavý a do toho strašně slintá a agresivně si cpe ručičky do pusy.. jakou mastičku máte prosím?

autor
•
14. zář 2024

My po mléce nikdy nic. Jednodruhová zelenina byla také bez nějakých reakcí. Ale později se nám objevil ten flek na tváři , když jsem začala dávat lososa a drůbeží.. teď jsem zkusila vysadit příkrmy úplně už 4. den - jen UM a stejně ten flíček má.

autor
•
14. zář 2024

@andreacantu a nějaké další příznaky jste měly ? Nebo jen na základě těch flíčků? Mě s tím doktor poslal někam, že to má většina dětí…

saralinda
•
14. zář 2024

Heřmánkovou mastičku - např. Dermazulen.

orangutan123
•
14. zář 2024

Takového doktora bych poslala někam já, tohle opravdu vypadá na nějakou alergii

andreacantu
•
15. zář 2024

Pozdeji se to rozteklo na ruce nohy zada a svedi to prcek se zacal skrabat az do krve a spatne spal…

autor
•
16. zář 2024

Tak máme více jak týden bez příkrmů, dokonce i heřmánkový čaj jsme vynechali. Takže čistě jen UM. A flek se pořád drží. Občas se zmenší, občas zesvětlá, ale škrábe si to. Nevím jestli mazat zinkovou mastí nebo něčím mastným.. hodně se ty názory rozchází. A zase nevím, zda je to alergie když jsme vše vynechali a na mléko z ničeho nic po 5 měsících je divné

esmeralda11
•
17. zář 2024

Ekzém jak vyšitý.