Covid a karanténa. Co dělat při pozitivním testu?
Ahoj holky od pátku má chlap covid.
Mému malému bylo od soboty taky nic moc má teda jen rýmu a teplotu ten den 37.2 teď nic jen rýma dneska jsem mu udělala test a je pozitivní tak se chci zeptat co teď? Neřešila sem to protože jsme to zatím neměli jak je to s karantenou? Platí to od ty soboty nebo odedneska? K Doktorovi nemusíme kdyz má jen rýmu??
Já jsem jediná negativní. Díky moc
@katherine177 a tazatelka něco psala, že jde hned na návštěvu k babičce? Jsou v karanténě, takže budou sedět doma. K čemu to bude, že potáhne kluka na test? Ať si tohle vyhodnotí každý podle sebe.
@michaela666 To je pravda na hygiene pořádně nevědí ani která bije . Ale ja se nedivím pořád to mění jak se jim chce.
@michaela666 to máš pravdu, nám v listopadu napsali po telefonátu hygieny špatně datum kontaktu, místo datumu PCR napsali datum telefonátu, který byl o 2 dny později. Nikam jsem se nedovolala, na mail nikdo nereagoval. Člověk si musí všechno ověřovat a ne jen slepě věřit.
@katherine177 no, pokud pujdes jako kontakt hned na test, tak mas doat velkou sanci, ze ti vyjde falesne negativní a tu babicku nakazis spis nez ten, kdo sice na test nepujde, ale zůstane doma.
@katherine177 Aha a mas to od nich písemně? Pokud ne, tak je to stale jedna pani povidalaa to, ze tvrdí, ze je z hygieny roli nehraje.
@martt super dekuju
@lucaaaaaaqa nedočetla jsem se kolik je malému, ale moje 3,5 letá taky scény na cokoliv... před Vánoci byl manžel pozitivní, my šli po 7 dnech na PCR, test byl plivací ze slin. Tak to dcera zvládla. Ona negativní. Já bez jediného příznaku pozitivní.
@lucaaaaaaqa Nemáš vůbec za co. On se v tom člověk už ztrácí jak to vlastně je 😀
@martt no pravé a já to vypoustim vždycky říkám seženu si to až to budeme potřebovat :D je to strašný uvidíme zatím mu nic není zavolám si doktorce ze sním proste budu doma když mu něco bude půjdu když ne tak budeme doma.
@lucaaaaaaqa Na test bych nešla, není důvod, zůstaň doma a je to vyřízené 👍
@apoquel přesně, jako důvod, aby to měl v kartě 🤦 tak řeknu, že měl příznaky, rodina pozitivní, tak se bude s ním případně jednat jako s někým, kdo ho prodělal...
Autorce: Kamarádka měla příznaky vc ztráty chuti a čichu a stejně byla 3x na pcr negativní, ne vždy se vir usídlí na sliznici, syna na testy už netahala....to samé moje babička, všechny příznaky, ale pořád negativní. Jestli má malý z toho trauma, je to zbytečné, karanténu máte tak nebo tak a doktoři nemocné dnes vidět nechtějí

@katherine177 Na hygieně jsou sami zmatení jak lesní včely. Řešili jsme s nima neschopenku pro manžela a žádanky na PCR a za 4 dny jsme nevykomunikovali nic. Takže to do poslední chvíle vypadalo, že si ho budu muset dělat jako samoplátce a to jsem jako jediná měla příznaky.