CRP 69, může to být viróza?
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat syn 6 let v neděli bolest v krku, horečky do 39. CRP 69.. Jeliv jsme v noci na pohotovost Byl nám nasazený OSPEN. DNes jsem volala na výsledky a prý zatím normální kultura.. Máme zavolat ještě zítra… Myslíte, že by tam ještě něco mohlo vyrůst a že by to s CRP 69 mohla být jen viróza? Dekuju moc za reakce....
Třeba ještě vyroste něco z toho krku...nebo se něco spustí-rýma,kašel.Ale kdyby moje dítě mělo CRP 69,tak chci taky ATB.
Zítra ještě jednou volám na ty výsledky, tak uvidim... Jde mi o to aby ant nesebrala, když tam nic nenaroste a pak se mu to nevrátilo...
Nejlepší bude,když se domluvíte s dětskou lékařkou.Ta vám nejlépe řekne,jestli ATB dobrat nebo vysadit. 😉
@hanisv tak s tim mame díky periodickym horeckam bohate zkusenosti. Crp nad 50 je vetsinou na lecbu antibiotiky, virozy mivaji hodnotu do 50.
@pistalinda35 s tim me nestraš... Mají sousedi a dost výživné... Snad to nebude náš případ...
@hanisv to myslím , že ne.... Tvůj syn je ve věku, kdy periodické horečky většinou končí.... Držím palce!
Tak ve vyteru nic nenašli, malej je už nez problémů, mame jist ant 5 dní a pak vysadit... Rekla mi to doktorka, která byla na pohotovosti i nase obvodní... Tak snad to bude OK...
náš pediatr říká, že hranice virového onemocnění je CRP-30-40, pokud je již 69 - svědčí to o bakteriálním onemocnění - je důležité zjistit kde je problém - angína? má zvětšené mandle - čepy? nebo je vyšetřena moč? to bývá často vysoké crp a bílkovina v moči. určitě je to na atb léčbu
Moč byla vyšetřená laboratorně s byla čistá, rentgen plic, srdce v pořádku... Krk jen lehce zarudlý, na nic jineho si ne stěžoval.. Na různých diskuzich s doktory jsem se docela, ze viróza muže zvednout CRP až ke stovce... Tak budu muset věřit paní doktorce na pohotovosti i na obvodu a doufat, ze po vysazeni se nám nic nevrátí... Dekuju moc za názory

To už viroza nebude...