Cysta ve slezině. Víte o tom něco?

jajina.c
14. bře 2010

Ahoj maminky, chtěla jsem se zeptat, zda některá z Vás má zkušenosti s cystou u miminka. V porodnici, když nám dělali sono ledvin, tak pan doktor našel prý drobnou cystu ve slezině o velikosti 8x8mm. Malému bude 8 měsíců, na kontrole jsme byli ve 3 a v 6 měsících, prý by měla sama v batolecím věku zmizet. Malý už od narození dost kňourá a pláče. Tak jsem se doktora ptala, zda ho cysta nemůže bolet, prý ho určitě nebolí. Tak nevím. Uvítám jakou koliv informaci. Dr mi říká, že mám být v klidu.

lucenek
14. bře 2010

jaji slezina je celkem nepotřebný orgán, teda i tak by se to dalo říct, boilest určo nemá, cysty v krevnatých orgánech opravdu nebolí.....a sice že tam jsou je nif mof, ale opravdu nevadí...a měly by zmizet

jajina.c
autor
15. bře 2010

Lucenek: Díky moc za info, ještě jsem o tom neslyšela, tak se bojím. Díky moc za uklidnění a doufám, že to zmizí, hlavní je, že se to nezvětšuje 🙂 .

andhra
16. kvě 2011

Dobrý den, nedalo mi to, ale musela jsem Vám odepsat, nevím, jestli se sem ještě podíváte...
Nevím jak u miminek, ale nevěřím že cysta nebolí-mě jí našli před třemi dny, 85 mm. Obřík. Bolí mě, a to velmi, přesně v místě sleziny, na boku, pořád, když dýchám, sedím, zakašlu, smrkám, ležím. A hlavně nemůžu jíst. Vezmu třetinu porce a už nemůžu. Zítra se mám objednat do Vinohradské nemocnice. Taky všichni tvrdí, že cysta nebolí, ale asi to není tak zcela pravda. Na tento web jsem zašla náhodou-hledám si informace o punkci cysty sleziny, neboť mi ji doporučili, a dostala jsem se na informaci, kde popisují příznaky. Přesně: bolest na levé straně, pocit plnosti atd., až bolet paže... Jen abyste věděla, že ho to třeba opravdu bolí. Mně to bolí moc. Je to podobné jako když zlobí žlučník, bolí i žebra a až rameno. Je mi miminka moc líto. Radši ještě někam běžte na další názor lékaře.

andhra
16. kvě 2011

Ještě jsem zapomněla říct, že je lepší to nechat kontrolovat, mě se zvětšila za rok o 5 cm, neboť doktroka, co mi sono dělala před rokem, řekla, že je to střevo. Prosím Vás, radši s dětátkem choďte na kontroly atd. Oni se doktoři někdy pletou.

jajina.c
autor
21. únor 2012

Dobrý dem, dneska jsem nakoukla. Děkuji za další, pro mě podstatný názor. Myslím, že tro malého taky bolelo, když byl malý, matka vždycky pozná, kdy je něco v nepořádku. Na další kontrolu jdeme zítra, tak uvidíme, co na to řekne DR a jdeme k jinému, protože ten náš je moc vytížený a už to vše nestíhá ( ale vím, že se jedná o špičkového dr ). Snad Vám to dopadne dobře a bolesti přestanou - přeji Vám to. Děkuji a mějte se hezky. 🙂