Cystoskopie močového měchýře dítěte, popíšete průběh?

jajkax
5. únor 2015

Ahoj,chtela bych se zeptat jestli jste nekdo byl s ditetem na cystoskopii mocoveho mechyre.Chtela bych popsat prubeh,a trochu uklidnit.dceri je 5 let,a maji ji to delat v HK v celkove narkoze.

lucy_89
27. únor 2015

@jajkax my jsme na tom byli 6.2. Ve fn olomouc. V celkove narkoze to bylo. Trvalo to se vsim vsudy 30 minut. Přijeli jsme ve ctvrtek, v patek vysetreni a v sobotu se zkontrolovala moc. Byla v poradku tak nas pustili domu. Syn ma reflux 4. stupne na obou stranach. V kvetnu jdeme na prvni operaci.

jajkax
autor
27. únor 2015

Děkuji ti za odpověď.my jdeme do hk,a říkali nám ,že nas vecer pustí domů.co po probuzení,bolelo ho to,a při curani?drzim palce at operace dopadne na jedničku.

lucy_89
28. únor 2015

Jj to je mozne ze vas pusti..u starsich deti se to pry uz muze delat i ambulantne a u holcicek je to jednodussi. No dali mu pred vykonem preventivne od bolesti nejaky cipek a i po vykonu neco. Ale jelikoz je tak maly jeste tak netusim jestli ho to bolelo...po narkoze plakal ale potom usnul a prospal skoro cely den jen se budil na krmeni a pak byl chvili vzhuru a zase jsem ho dala spat. Ale jak byl vzhuru tak byl v pohode a uz mu zadne dalsi leky nedavali 🙂
Kvuli ceho jdete vy? Děkuji, snad bude operace v pohodě 🙂 i vam preji at vse dobre dopadne.

pirko123
10. led 2020

Ahoj, je mi 12 let a 30.1 nastupují do nemocnice. No a 31.1 mě čeká cystoskopie. Chtěla bych se zeptat jak to probíhá? A celkem mám z toho strach. Je čeho se bát?. Předem děkuji za odpověď.

lucy_89
10. led 2020

@pirko123 ahoj, přeji ať ti vše dobře dopadne! Pokud to budeš mít v celkové narkóze, tak si myslím, že se ničeho bát nemusíš 🙂 uspí te a o ničem nebudeš vědět.
Lékař zavede cévku do močového měchýře, přes ní pak zavede kameru a koukne se, jak to v močové trubici a měchýři vypadá, kde je problém.

anavie
23. pro 2022

@pirko123 ahoj, prosim mala si nejake problemy po cystoskopii?

stepulenka
7. srp 2023

@lucy_89 Dobrý den, mohu se zeptat na pár otázek? Máme nejspíše stejný problém. Máme malé miminko od narození je na antibiotikach, bojím se o ní. Zítra máme jet do fnol na vysetreni.