Dávkování Vermoxu pro děti. Jaká je správná léčba?
Ahoj . Holky trochu citlive tema. Ze skoly my dite l dotahlo roupy. Samo ze to chytl nejmladsi (3r.) A ma otazka zni jake davkovani vam rekla mudra ? Syn dostal prvni tabletu ve čtvrtek , ale ted jsem mu ty mrchy zase nasla. 😠Kdyz bych mu dala ted jeste jednu tabletu ,nemuze se mu nic stat ? Kdyz jsem volala dr. V patek ,abych se na toto optala tk me uplne odbyla ,ze nema cas toto resit. 🤨
@kocvarovas no ja byla fakt vytocena . Hledam jinou dr. Uz my s ni dosla trpelivost . No asi jich ma hodne ,jelikoz jsem se ted divala a opet dva venku . Tk prave premyslim jestli mu dat jeste jednu tabletu na vic aza 14 dalsi . Ale mam srach ,abych mu nejak neublizila
To nevím. Ještě vím, že mi dr. dal tabletky pro holky obě, prý se mají přeléčit všechny děti v domácnosti..
@kocvarovas ano to se prelecujeme vsichni pro jistotu .
Vermox bohužel zabije jenom žijící jedince (a to ještě ne 100% dost často), všechny ostatní vývojové stádia přežijí. Proto se musí dát za cca 14 dní další tableta. Ale bohužel to občas nestačí... Jestli jsou fakt živé (tedy jsi je našla kroutící se venku - jsou to jenom samičky, co kladou vajíčka), klidně dej tabletu dříve, nic se mu nestane. Ale chce to dodržovat další věci. Jen sníst tabletku obvykle nestačí....
@blondynka400 peru kazdy den vse. Vse dezinfikuji porad omyvam zadek, neustale umyvani rukou ,ale to i obvykle. Uz jsem z toho opravdu zrala na chocholouska 😒
Ono je to na palici.... Hlavně si na ten zadeček nesmí šahat. Ideálně je před spaním umýt, otřít lihem, namazat hutným krémem, dát kalhotky a na to ještě pyžamo. Všechny plyšáky dát buď do mrazáku a nebo na 3 týdny do Igelitového pytle. plus doporučuji česnek, případně česnekové kapsle, jestli zvládne pálivé jídlo.
@blondynka400 je děkuji za tip na ty cesnekove kapsle . Zkusím koupit . Plysaky jsem take vsechny vyprala a hodila do susicky . Rano vecer omyvame zadek +po kazdem vyprazdneni. A stale je ma . Cekala jsem ze uz dnes vude klid . A ono prd .... 😢😥
Tak to bude docela rezistentní.... Tu druhou tabletu jsi dala?
Vždy nám Vermox spolehlivě pomohl. Nikdy jsem neslyšela o jiném dávkování než 1tbl po 14dnech. Doplňující je hygiena, ostříhat nehty, necucat prsty, vyprat, běžné teda žehlím spodní prádlo, sprcha hned po probuzení. Zkus uklidnit hlavu, pomůže ti to. Já byla stejně na nervy, když dcera donesla prozatím poprvé a naposled (musím zaťukat😅) vši. Myslela jsem, že to bude začarovaný kruh a nebyl.
A ještě si říkám zda tabletku opravdu spolkl, opravdu jsem neslyšela, že by Vermox někomu nepomohl😅. U nás nebo známých, ze dne na den, jak prošel trávicím traktem.
@katie87 tabletku spolk. Kontorolovala jsem to . A jeste mel radost ,ze to zvladl😁
A kolikrat jste prevlekaly postele ? Ja to dělám kazdy den . . Tk nevim ,jestli nestačí treba ob den . ...
@blondynka400 zkusila jsem ji tedy dat a uvidim . Jestli se mu ulevi. Jk vecer usne tk zase kontrola . Volala jsem pro jistotu do Fn. A tam my doktorka rekla ,ze muzu zkusit a nemusim se bat ,tak uvidim .
Jedna tableta za 14 dni dalsi a pripadne za dalsich 14 dni opakovat, zabiji jen dospele, nase dr doporucovala omezit cukry ve strave, ze ty jim ve strevech delaji prijeme bydlenicko, pokud dite snese tak pridavat do jidla cesnek, dynova seminka a syrovou mrkev, ze to cisti streva a rezimova opatreni, nakratko ostrihat nechty, caste myti rukou a spolecnych hracek, casteji prat pradlo na vyvarku atd, u nas taky byly ze skolky, praly jsme se s tim nekolik mesicu, pak se ve firemni skolce vyrazne obmenily deti a uz je nedotahla dcera ani jednou…je to blbe ale k urcitemu veku tohle tak nejak patri…preji pevne nervy v boji
@blondynka400 Zeptám se na ten česnek, jestli budeš vědět, funguje i jako prevence?
Řešila jsem to v létě s naším 5 letym. Dr nasadila léčbu 3 dny jednu tabletu a za 3 týdny opakovat. Jinak zkus mu do jídelníčku zařadit hodně česneku. A pokud ho to hodne svedi fenistil kapky a namazat prdelku třeba vazelínou. Také zvýšenou hygienu každý svůj ručník po každém koupání dat vyprat. Každý večer ciste pyzamo.... Oni se červíci můžou objevit ve stolici ještě pár dní po tablete , ale měli by být už mrtví. Alespoň tak mi to říkala dr.
@mourovatakocka Mel by fungovat jako prevence ja s manželem a starším synem jíme česnek poměrně dost , a roupy jsme os mladšího nedostali a to je měl poměrně dost.
@martt no ted byl na velke a nasla jsem je tam potvory. ,Ale hybalo se to . To je obvykle. ? 🤨😒
Syn je mel ve stolici mrtvé. Jestli jsem dobře pochopila tak jsi mu dala tabletu ve čtvrtek a druhou až dnes? Tak bych mu ještě jednu tabletu dala zítra. Nam ty tablety zabrali až po druhé tabletě. Ale je pravda , ze syn je mel hodně. V noci ho to dost trápilo.
@martt prvni dostal ve čtvrtek , druhou dostal vcera vecer . A dnes mel ve stolici zive . . Tk nevim jestli dat dalsi prasek jeste dnes ....
@martt Já dávám česnek každou chvilku do něčeho, tak možná ještě přidám 🤭 Děkuju za info.
Takze ono trva cca 4 dny nez pomrou,tak vydrz,kdyby nezabral vermox zkus objednat z nemecka moelest(nebo nejak tak),ma to jinou ucinnou latku a muzou to i deti a tehotne,u nas je dostupny jen ten vermox bohuzel...
Další tabletku fakt až za 14 dnů. Musíš vydržet. Vermox zatěžuje játra, je to holt svinstvo
@marcicek84 doufam ,ze zabere . Ale dneska az po te druhe tabletce to lezlo ven . . Tl snad uz bude klid . Jak se preleci . A kolikrat jsi prevlekala lozni ? Ja to delam kazdy den a uz je to fakt na palici . 😅
Já ložní neprala denně, ale přejela žehličkou v té posteli 🥴
Ja ho strikala sanytolem desinfekci na pradlo a vzdy to mela odkryte na dennim svetle a prevlikla az byla odcervena,jenze problem byl tehdy ve skolce,kde se to tocilo a rodice nehlasili a posilali nakazene decka do skolky,tak to za 3 mesice dotahla zas,nastesti po dalsim preleceni a ze zacla chodit do skoly,je klid,takze tim je jasne cim to bylo,ale mi to i potvrdila detska,ze to tam bylo ten rok prolezle,ze hodne maminek k ni chodilo s tim samym,toz tak.Kazdopadne nam stacila vzdy 1 tableta a ta zavrala do druheho dne a pak po 14 dnech druha a po mesici treti,asi jsme to chytli vzdy vcas...
@mourovatakocka já si myslím, že určitě. Alespoň já ho tak dávala a už se to potom nevrátilo. A to jsem to tenkrát chytla též...
@autor další tabletu už určitě nedávát. Ono chvíli trvá, než umřou. Hlavně důležité jsou samičky, jenom ty vylézají ven a kladou vajíčka. Ono je to někdy jenom oslabí, ale žijou. Ale i to stačí, základ je, aby se nekladly vajíčka, které dítě pak zase sní a vše jede pořád dokola. Ad ložní prádlo, určitě jsem nepřevékala každy den, vždycky jenom jednou poté, co jsme je "zničili"
@blondynka400 tk myslim ze uz tabletka zabrala. A ted čekat az se procisti a za 14 dni dalsi. A snad to bude ok .
@marcicek84 dekuji . Tk to jsem rada. , Ja silene vysiluju i s tim pradlem . 😅tak prikoupim sanytol. Do zasoby 😅

Ahoj. Co vím, tak jsme dali tabletu, za 14 dní další a za dalších 14 dní zase další.. Zkus vydržet. Pochopila jsem to tak, že roupy ztratí schopnost udržet se ve střevech (ne, že zahynou) a odchází z nich se stolicí.. Ale teda nestačím se divit nad reakcí doktorky, fakt.. 🤨