icon

Dcera má noční kašel, co pomáhá ostatním rodičům?

14. led 2025

Ahoj holky, zrovna se mi podařilo uspat dceru, kvůli tomu kašli nemůže vůbec spát, tak proto píšu tak pozdě. 😔🤭😀
Chci se spíš poradit, kdo to zažil a co a jak.

Dcerka mi od soboty nějak lehla k večeru, byly jsme na sněhu, konečně u nás sněžilo, tak jsme se byly vyřádit.. no a od té doby lehla. Přes den je úplně v pohodě, jako kdyby jí nic nebylo- normální běžný den, jestli zakašle za celý den 2x a nesmrká ani nemá ucpaný nos. K večeru okolo té 20 hod jak jde čas na spaní mi začne šíleně kašlat a má i ucpaný nos a pak se jí rozjede rýma. Hleny nevykašlává, ale jak kašle má strašný chrapot.. celou noc jí to budí + ten ucpaný nos. Kapky do nosu dáváme, ale na kašel nám nic moc nezabírá. Chci tomu dát ještě čas nějaký den a pokud se to nezlepší frčím k doktorce. Jen nechápu, že je to takhle.. přes den fakt fit a večer tohle.. Horečky nemá, jen 1x měla zvýšenou teplotu. 🤷🏽‍♀️ Ve školce ted řádí střevní chřipka, tak měla jeden den průjem, ale zase pak nic.. tak nevim..
Mám jí doma, do školky jí nedávám.
A to mě právě zajímá. Jak to máte vy a kašel se školkou?
Samozřejmě jak píšu mám dcerku doma, ale ve směs by do školky mohla, přes den je úplně v pohodě, až teda na večer. Nechci to podcenit.. a už vůbec nenakazit ostatní děti.
Moje tchyně říká, že plaším, že to je vzduchem a ať jde normálně do školky, ja tomu teda moc nevěřím. Nevim, proto jsem zvědavá na vaše názory. 😊
Děkuji a koho se to teď taky drží, tak hlavně ať vám je lépe. ❤️

monib66
14. led 2025

Moje děti to mívají hodně často. Jde o zadní rýmu v nosohltanu. A přesně jak popisujete. Přes den bez kašle i rýmy a večer to začne. My podáváme sinecod kapky, ty našim dětem zabírají.

te_reza
14. led 2025

Zkus na moc fenistil nebo zodac. Levopront taky tlumí suchý kašel.

ajja87
14. led 2025

U nás jedeme v tomhle módu už tři měsíce 🫣🥶 střídají si to deti mezi sebou,ale u starší se nám z toho vyklubala mykoplazmata. Taky jsek nechavala doma( ja jsem teda s mladší na RD, takže není problém),ale hlavně taky kvůli dítěti, protože si myslím, že z te noci nemůže být vůbec odpočaté a vyspane a ve školce by bylo akorát protivné.Jinak mám ještě dobré zkušenosti s inhalovanim, jenže u toho mi dlouho nevydrží ani jeden...

antoinet
14. led 2025

Moje děti tohle hodně měly. Bylo třeba jít k lékaři, ten je poslechl a nasadil Erdomed, tak po 3 dnech zlepšení. Nikdy to nepřešlo samo nebo pomocí podpůrných přírodních preparátů.
Taky hodně pomohlo každý den pokoj vysát, vytřít, hodně vyvětrat a často převlékat postel, polštář denně. Prach k tomu kašli hodně dráždí.
Do školky bych dala až úplně zdravé dítě.

lis6
14. led 2025

U nás se přišlo na to že je to astma/alergie na roztoče. Vždycky když byl trošku nachlazený přišli noční záchvaty kašle. Nasazeny kortikoidy
Ale pomáhá inhalovat Vincentku

krtikkrtovaty
14. led 2025

Buď ta zadní rýma a jak je ten hlen vzadu, při lehu to pak teče do krku a dráždí. Zkusila bych Fenistil.
A také mě napadla alergie - prach a roztoči se většinou projevují ucpaný nosem a kašlem po ulehnutí do postele - Fenistil by na to měl zafungovat. Bohužel to známe. 🙈

autor
14. led 2025

@krtikkrtovaty Dobre holky děkuji moc. Takze ji nechám doma než to přejde a koupím fenistil kapky a něco na ten kašel teda na spani..

anezzik
15. led 2025

Taky bych řekla že alergie na roztoče nebo mně napadlo reflux. Taky syn kašlal v noci a zjistili mu ho.