Dcera má noční kašel, co pomáhá ostatním rodičům?
Ahoj holky, zrovna se mi podařilo uspat dceru, kvůli tomu kašli nemůže vůbec spát, tak proto píšu tak pozdě. 😔🤭😀
Chci se spíš poradit, kdo to zažil a co a jak.
Dcerka mi od soboty nějak lehla k večeru, byly jsme na sněhu, konečně u nás sněžilo, tak jsme se byly vyřádit.. no a od té doby lehla. Přes den je úplně v pohodě, jako kdyby jí nic nebylo- normální běžný den, jestli zakašle za celý den 2x a nesmrká ani nemá ucpaný nos. K večeru okolo té 20 hod jak jde čas na spaní mi začne šíleně kašlat a má i ucpaný nos a pak se jí rozjede rýma. Hleny nevykašlává, ale jak kašle má strašný chrapot.. celou noc jí to budí + ten ucpaný nos. Kapky do nosu dáváme, ale na kašel nám nic moc nezabírá. Chci tomu dát ještě čas nějaký den a pokud se to nezlepší frčím k doktorce. Jen nechápu, že je to takhle.. přes den fakt fit a večer tohle.. Horečky nemá, jen 1x měla zvýšenou teplotu. 🤷🏽♀️ Ve školce ted řádí střevní chřipka, tak měla jeden den průjem, ale zase pak nic.. tak nevim..
Mám jí doma, do školky jí nedávám.
A to mě právě zajímá. Jak to máte vy a kašel se školkou?
Samozřejmě jak píšu mám dcerku doma, ale ve směs by do školky mohla, přes den je úplně v pohodě, až teda na večer. Nechci to podcenit.. a už vůbec nenakazit ostatní děti.
Moje tchyně říká, že plaším, že to je vzduchem a ať jde normálně do školky, ja tomu teda moc nevěřím. Nevim, proto jsem zvědavá na vaše názory. 😊
Děkuji a koho se to teď taky drží, tak hlavně ať vám je lépe. ❤️
Zkus na moc fenistil nebo zodac. Levopront taky tlumí suchý kašel.
U nás jedeme v tomhle módu už tři měsíce 🫣🥶 střídají si to deti mezi sebou,ale u starší se nám z toho vyklubala mykoplazmata. Taky jsek nechavala doma( ja jsem teda s mladší na RD, takže není problém),ale hlavně taky kvůli dítěti, protože si myslím, že z te noci nemůže být vůbec odpočaté a vyspane a ve školce by bylo akorát protivné.Jinak mám ještě dobré zkušenosti s inhalovanim, jenže u toho mi dlouho nevydrží ani jeden...
Moje děti tohle hodně měly. Bylo třeba jít k lékaři, ten je poslechl a nasadil Erdomed, tak po 3 dnech zlepšení. Nikdy to nepřešlo samo nebo pomocí podpůrných přírodních preparátů.
Taky hodně pomohlo každý den pokoj vysát, vytřít, hodně vyvětrat a často převlékat postel, polštář denně. Prach k tomu kašli hodně dráždí.
Do školky bych dala až úplně zdravé dítě.
U nás se přišlo na to že je to astma/alergie na roztoče. Vždycky když byl trošku nachlazený přišli noční záchvaty kašle. Nasazeny kortikoidy
Ale pomáhá inhalovat Vincentku
Buď ta zadní rýma a jak je ten hlen vzadu, při lehu to pak teče do krku a dráždí. Zkusila bych Fenistil.
A také mě napadla alergie - prach a roztoči se většinou projevují ucpaný nosem a kašlem po ulehnutí do postele - Fenistil by na to měl zafungovat. Bohužel to známe. 🙈
@krtikkrtovaty Dobre holky děkuji moc. Takze ji nechám doma než to přejde a koupím fenistil kapky a něco na ten kašel teda na spani..
Taky bych řekla že alergie na roztoče nebo mně napadlo reflux. Taky syn kašlal v noci a zjistili mu ho.

Moje děti to mívají hodně často. Jde o zadní rýmu v nosohltanu. A přesně jak popisujete. Přes den bez kašle i rýmy a večer to začne. My podáváme sinecod kapky, ty našim dětem zabírají.