Déle trvající bolesti břicha bez zjištěné příčiny

myskin
10. říj 2014

Ahoj, dcera 6,5 roku má týden bolesti břicha. Nejprve občasné, spíše odpoledne a večer, jedla a fungovala normálně, bez zvracení, bez průjmu i bez teplot. Večer bez problémů usnula. Takhle každý den, přes den tvrdila že jí břicho nebolelo. Včera večer už měla bolesti větší, neusnula a pozvracela se. Jela jsem s ní na pohotovost, poslali nás na chirurgii, tam jí vyšetřili bříško a udělali i vyšetření konečníkem a nic nezjistili. Poslali nás na ultrazvuk a tam taky nic. Teď ráno jí bříško bolí trochu. Za chvíli vyrážíme na dětskou chirurgii na kontrolu. V rodině ani ve škole žádné střevní problémy nemají. Myslím si, že kdyby to byla nějaká viróza, tak by to netrvalo týden stylem že přes den normálně funguje ve škole, na tělocviku, v družině a postihne ji to až navečer. Chodí do první třídy, do školy se těší, problémy nemá ani s dětmi ani s učením, učitelku mají fajn, takže psychické to snad není. Ona je tedy trošku nerváček co všechno prožívá, ale teď nevím o ničem co by to mohlo způsobit. A nikdy toto neměla. Asi mi nikdo moc neporadí, břicho může bolet od kde čeho, ale třeba mi dáte nějaký typ na ještě jiné vyšetření které by jí mohli udělat.

berenika39
10. říj 2014

AHoj. Nmeusí to být hned problém s bříškem, jako že by bylo něco špatně, pokud je vyšetření na chirurgii a utz ok. Může to být jen prostě narušená střevní mikroflora, nebo někdy žaludek prostě je překyselený - ty chemické pochody jsou tam složité - navenek nic a přitom bříško "bolí". Ted jsem si sama nedávno prošla něčím podobným, všelijaká vyšetření (ano, i ta horem dolem 🙄 ) v pořádku a přitom jsem se trápila měsíce. můžeš zatím zkusit - a podávat delší dobu, min dva tři týdny - nějaká vhodná probiotika. Pokud to malé nebude vadit, že je to žvýkací tableta, ale fakt to chutná příjemně, tak fajn je Lactocare. Ale opravdu pravidelně a delší dobu. Krásně to srovná ve střevech prostředí, upraví se vylučování, rozhodně se tím nic nezkazí. A možná nějakou klidnější jako že dietu - ne dráždivé potraviny s koření, barvivy, chemií. Jen uvařené doma, čerstvé věci a ne moc.
At se to brzo upraví.

myskin
autor
10. říj 2014

@berenika39 díky, snad to nic nebude. Dneska na dětské chirurgii kontrola v pořádku. Doma se snažíme jíst rozumně, ve škole chodí na obědy a sladkosti dostává přiměřeně. Je možné že to byla slabší virózka. Probiotika jí dávám od pondělí. Možná jí koupím umebošky, prý jsou na tohle výborné. Určitě tím nic nezkazím. To naše čuňátko na to že je jí 6,5 tak pořád něco ocucává nebo aspoň ruce v puse 😠 . A můžu jí vysvětlovat že něco chytí pořád dokola.

myskin
autor
10. říj 2014

Ještě jsem chtěla dodat, že je teď hodně citlivá, náladová, hysterická a bezdůvodně protivná, už jsem si říkala že má snad nějakou první pubertu 🙄 . Někdy jsem z toho docela špatná. Takže ta bolest bříška s tím taky může souviset. Snad se to všechno srovná.

tina74
29. dub 2015

@myskin Jak to nakonec dopadlo? My máme něco podobného, ale ve třech letech a už to trvá třetí týden. Dětská lékařka ani dětský chirurg opakovaně nic nezjistili...

revange
15. zář 2018

Holky, naši malou (3,5) to teď trápí taky. Nevíte, co to bylo, jak ji pomoct? Az v pondělí jdeme k dr

editah222
15. zář 2018

@revange u moji dcery to byla intolerance laktozy. Stačilo vysadit mléčné výrobky a za týden bylo po problému.

revange
15. zář 2018

Doteď ji mlíko problémy nedělalo, ale zkusím na chvilku vysadit... Jinak má 3,5 roku

editah222
15. zář 2018

@revange moje dcera začala trpět na bolest břicha po nástupu do školy, přisuzovala jsem to problému "v hlavě". Ale trvalo to celou první a druhou třídu a letos v květnu jsem zkusila to mléko. Zázrak se stal, břicho nebolí.