Děti s ADHD a ADD
mám syna s diagnozou ADD, tak zakládám téma pro ostatní,co si občas nevědí rady.
@maximka33 Ahoj přidávám se mám syna 14.12 mu bude 9 let je hyperaktivní s poruchou pozornosti a s tím související dyslexií, jsem moc ráda že jste založila tuto diskuzi 🙂
Chtěla bych se maminek zeptat jak jim děti spí????? Syn odmalička nespí prostě nespí, teď v 9letech usíná denně nejdříve o pulnoci, není unavený nic, ráno normálně vstane a jde do školy, zkoušeli jsme to po dobrém po zlém, nic prostě nespí. Jedinné co nám poradili v pedagog.psych poradně bylo jít k psychiatrovi pro léky na tlumení, to jsem odmítla. Protože syna nechci dopovat léky už tak má silné astma a alergie bere tedy odmalička denně spoustu léků i tak. Lenka
@verunnecka chtěli nám je dát ale odmítla jsem, vy ano? Prý je to svinstvo, co jsem četla na netu, nevím, bojím se toho.
@snazilka_2011 nespí od malička vubec nespí po obědě nikdy a teď usíná denně o pulnoci, už jsem bezradná...
No ja mam super doktorku a rikala ze je to jen pro deti urciteho veku.nevznika zavislost.pry na detsky mozek pusobi uplne jinak nez na dospely.stimuluje ho k lepsimu soustredeni a reakcem.mam to i napsane v pribalovych info.navic ma uplne tu nejmensi davku.a je fakt ze mi prijde klidnejsi.ale co si budem povidat ty svoje ,,vylevy" miva stále.
A tresty se u nas casto míjí ucinkem.NEJHORSI kombinace co muze byt je hyperaktivni dite s poruchou pozornosti,impulsivnosti a agresivitou a to vse vynasobene palicatosti a neustupnosti
@xiaomara Ahoj,zdravím do Třebíče. má syn ADD nebo ADHD? s tím ADHD je často spojen problém se spánkem, že prostě spí méně, ale nevím, jestli se to dá řešit. my tento problém nemáme. syn má 5,5 let a ještě spí po obědě, večer jde spát někdy v osm, někdy v devět. vstává kolem šesté. Možná by to trochu vyřešila homeopatika, hodně tomu věřím.
@maximka33 Ahoj 🙂 má ADHD u nás je s homeopatiky dost problém kuli alergiím já bylinkám i homeo věřím taky dost, jen u nás je problém že nesmí žádný květ ani výtažek z květu jakékoli rostliny a určité rostliny nesmí vubec, má z toho děsný astmatický kašel, takže všude musím sledovat složení a zkoušet což vzhledem k ceně homeopatik .... vyzkoušíme nesedí a můžu je vyhodit...
Mě přijde že mu to nemůže stačit ten spánek, ale třeba o víkendu vstává až dopoledne takže má asi problém večer se uklidnit a usnout o víkendu to naspí nebudím ho ale v týdnu do školy mu to nemuže stačit, ale unavený není.
@verunnecka ....chápu ....u nás není jen ta agresivita...
Maminky podstupovaly jste některá psychologické vyšetření s dítětem již v brzkém věku kolem 2 - 3. let? Jak to zhruba probíhalo? Nejen vyšetření nemyslím jen úkoly,ale jak dítě spolupracovalo,možná spíš nespolupracovalo. Čeká nás to za 3 měsíce,ještě jim nebudou ani 3 roky. Jeden synek je opravdu neposeda,neustále v akci,pořád mi někde leze do výšky,hodně krámuje a i rozbíjí věci ne úmyslně,ale v zápalu hry, často neposlouchá nebo dělá že neslyší,vzteká se,někdy i kvůli každé kravině,je až abnormálně bystrý a nic mu neunikne,nechce se sám najíst,tak leda co jde do ruky a za chodu,sedět u jídla nechce,než aby jedl sám radši vyleze z krmící židle,když ho krmím já stoupá si,nebo mi i vyleze na stůl,no hrůza,však to tady asi znáte,těžko snáší zákazy,na příkazy nereaguje,venku mi utíká,leze po plotech,dělá že neslyší,někdy jde opravdu o zdraví a vteřinku než by ho smetlo auto,mám ještě druhé dvojče a ten je zase kliďas a neustále se pořád za prvním někde honíme a on je z toho ve stresu,takže byl i vývojem pozadu protože já prostě pořád musím mít oči i na zádech a hlídat toho ďáblíka. Na druhou stranu ale dobře spí? Když jsme byli v září na kontrole s dr. vůbec nespolupracoval,vůbec nic nepředvedl. I doma co se naučí tak flinká,dělá špatně,nevydrží se soutředit na věci které třeba vyžadují víc zapojit mozek dejme tomu dávat tvary do správné dírky,zkusí to jednou,netrefí a hned to zahodí a ječí,to samé s kostkami,jednou postaví,spadne mu to a nezájem. Pořád skáče no opravdu je extrémně živý. Večer před spaním čteme pohádky a vypadá to tak že já čtu a on u toho dělá milion jiných kravin,kecá mi do toho,to bych ještě měla dodat že má svojí řeč a rozumnět mu je jen pár slov i když mluví ve větách,já prostě nerozumím co mi říká,některá slova si zjednodušuje dává jiné názvy např. místo ťuk říká kyš apod ale ještě se mi nepovedlo všechna ta jeho paslova panázvy rozluštit. Co myslíte,vypadá to na tu hyperaktivitu nebo tipický dvouletý kluk?
@xiaomara A máte nějaké kroužky-náš synátor taky strašně málo a hlavně špatně spí,ale co chodí 2 x týdně na Aikido + máme z PP-poradny 1 x týdně psycho -relaxační kroužek trochu se to lepší.Musí mít dost fyzickou zátěž,a minimum sladkostí-jinak je na vraždu a strhne sebou i dvojčata a to je pak rodeo.Dr. právě říkala že někdy pomáhá doplnit omega 3 k. a nebo alespoň hořčík že se to někdy zlepší,protože tělo je unavené i když na nich nic znát není a taky se pak o to méně soustředí.Nás čeká ještě v únoru psychiatr + neuro.
@marca22 Mě starší začal pohádky poslouchat až ve 3,5 letech. Mladší - v září 3 roky taky při čtení pohádky kolem nás spíš poskakuje. Zkusila jsi někdy mít jen jednoho? U nás kluci nejsou dvojčata, jsou od sebe rok a půl. Pokud mám jen jednoho, dá se s ním dělat klidná činnost v pohodě, jakmile jsou spolu, tak se dokážou neskutečně rozdovádět.Psychologické vyšetření jsme před třetíma narozeninama absolvovali u staršího kvůli mluvení, teda spíš nemluvení. Psycholožka si s ním jen pohrála.
Syn ma dianistokavne ADHD uz od batolete snad..k neurologovi chodime cca od 2 let
U psychologa jsme byli taky hodinove sezeni se zmenilo v probirani nasi manzelske krize.krome toho ze nam rekla ze ma syn smysl pro kreativitu(z kostek ji postavil monumentalni stavbu) zaver naprosto zadny!
Ahojky, ta jsem zase tu 🙂 Jak by jste řešily stěhování. My se měli stěhovat v létě zpět do jiného města odkud jsme se před 9 roky stěhovali sem 😀, jenže nám to finančně nevyšlo a řekli jsme si, že od ledna začneme dávat stranou peníze a nejpozději do léta se přestěhujeme. Jenže chlap začal přemýšlet a už se mu do toho kvůli mlaďasovi nechce. Bojí se, aby škola respektovala doporučení z PPP a nebo aby to nemělo na něj špatný vliv, že by se třeba zhoršil nebo tak. TAdy má školu dobrou, Jeho učitel má pedagogicko psychologické zaměření a tak k němu přistupuje individuálně. TO on nám doporučil vyšetření u PPP. Chodí do normální třídy a škola jako taková je super, jenže tohle je jediný co nás tu drží. JAk by jste to řešili vy?
@xiaomara nechce se mi věřit že ADHD diagnostikovali až ve 3 tídě, to je strašně dlouho. Vy jste sami nepozorovali nic?? Sama mám dítě s prognozou nejprve ADD ale nakonec se k tomu přidává dětský nebo atypický autismus..ještě nemá diagnozu zcela hotovou, to bude až příští léto.
Píšeš že bylinky nesmí, takže bylink. čaje na usínání asi ne, homeo taky moc ne, co bachovky??? nemám zkušenosti s hyperaktivitou ale co nějaký rituál před spaním??? Co dělá než usne? je s vámi nebo je např. od 21h. sám v ložnici, tam si hraje????
JJ až ve třetí ve školce nám nic neřekli, paní třídní od první třídy že si myslela dysg. dysl. ale říkala že to necháme jak to bude ve druhé třídě, ve druhé že pozoruje poruchu pozornosti a že se to o sto proc. zhoršilo, ale že kdyžtak na zař. třetí nás pošle tak jsem řekla že už chci jít ať víme tak jsme byli na konci druhé a teď v září na zač třetí nám udělal diagnozu a poslal papír do školy. Právě je jedináček jediný v rodině i vnouček jediný neměla jsem s kým srovnávat a něco pozorovat byl hodně nemocný má silné astma dusil se řešili jsme toto, až ve škole se to projevilo. Že je hodně živej jsme věděli samo od malička ale říkali jsnme si že některé děti tak prostě jsou.
No a s tím usínáním právě problém i v nás rodičích bohužel nejsme důslední vždy povolíme chce být s námi v obýváku nechce do pokoje ale i když ho zaženem je vzhůru, nebo pořád chodí čurat, pít, pak počká až my jdeme spát usneme a přijde za námi lehne mezi nás a spí. Celkově nejsme ve výchově důslední, od začátku jsme byli kamarádští má nás za sobě rovného a nemáme respekt. Byl vymodlený,. nedonošený, pořád nemocný, řešili jsme astma alergie člověk si užíval chvíle kdy je zdravý a může s námi ven a když byl nemocný rozmazlovali jsme ho. Tak asi takto. 🙂 Snad se nám to jednou ve zlé neobrátí ....
@xiaomara no je škoda že jste nezačali řešit dřive, už třeba spec. školkou ale jestli je zase ve 3 třídě normální základní třídy a bez asistenta, tak to je dobrý výkon. jak se učí estli se můžu zeptat? a jak probíhá příprava do školy doma?
S tou důsledností byste asi měli něco dělat, pak bych řešila co s tím, pokud by ani tohle nezabralo. je to o vás ale děti s adhd/add potřebují řád, vidím to sama u syna a tím spíš když k němu mám druhé dítě..
Mám také synka nedonošeného a první dva roky samé zdravotní obtíže ale už od necelého 3r. bylo vidět že je prostě jiný a to byl také moje první dítě, určité projevy chování byli prostě jiné než u "zdravých" dětí. bohužel okolí, hlavně rodina a širní rodina/známí mkě říkali že to je "normální" že z toho vyroste, nedala jsem na ně a začala to řešit..tohle chlácholení nesnáším. od narození chodíme k neuro, rizik. poradna ale ti nám fakt nepomohli, nakonec jsem si musela potřebná vyšetření sama vyžádat.
@evikj33 taky dávám syna na kroužky, hasiče si vybral sám a ve školce mají sportovky, potřebuje se vylítat. jak nejdou ven, tak mi pak chce zbořřit barák..
@krtecek75 e to těžké.. bude to těžké pro něj. proč se chcete stěhovat vy?
@alisek bachovky jsou taky z kytek, tak to asi nemůže..
@xiaomara to bude těžké s jedináčkem, bez důslednosti se budete trápit všichni. náš to taky někdy večer zkouší, že má žízeň a tak. ale většinou přečtem pohádku a necháme ho, ať si tam chvíli hraje, když se mu nehce spát (prohlíží si něco s baterkou).
@maximka33 z hodne duvodu. Za prve chceme do vetsiho a kdyz uz se stehovat tak zpet do Chomutova. Mam tam rodice a babicku, takze plus v hlidani. Vetsi pracovni moznosti a hlavne manzel denne dojizdi uz 2 roky do prace. A tady nas proste skrz bytu co mame na neurcito a te skole nic nedrzi. Manzel tu ma rodice; ale je to uplne o nicem. Bydlime ve 2+1 je sice vetsi, ale vzhledem k tomu, ze chceme jeste jednoho prcka tak to hude uz tesny.
@maximka33.. no snažíme se vytrvat už kolik let, z toho to vydržíme pár dní pak je mi líto že jsem měla odpolední a neviděla ho prakticky celý den, on škemrá že si mě neužil, tak ho nechám, prostě ta důslednost...on ví moc dobře jak na nás...bachovky taky nemuže, nemuže cokoli z květin, ořechů ani jíst ani na tělo ani vůni, má z toho astmatický kašel....

@anetaben záleží, co máte na výbeěr. my jsme na vesnici a já to tady prostě zkusím. uvidíme, jak to půjde. tady není tolik možností. do Prahy ho vozit nebudu..