Dětská bolest bříška večer a v noci. Jaký je důvod?
Dcera (6 let) je přes den alespoň na první pohled zdravé dítě, má chuť k jídlu, běhá, hraje si a je veselá. Večer si zahrajeme např. pexeso, přečteme knížku, vše ok, ale jen si lehne a přikryje se dekou, začne si stěžovat na bolest bříška. V noci se kvůli tomu i budí, kňučí, nejde jí spát. Ráno se probudí už zase jako zdravé dítě, které bříško nebolí a chce snídat. Nevypozorovali jsme, že by nějaké jídlo dělalo neplechu - když už máme nějakého "podezřelého", tak se to nepotvrdí. Snaží se jíst "dietně", protože se sama bojí, aby jí to v noci zase nebolelo. U doktora jsme byli 3x - nejdřív jsme dostali takový prášek, který se pil rozpuštěný ve vodě - s tím, že pokud dělá problém nějaký bacil atd., tak to pomůže. No za týden jsme tam byli znovu, tak jsme dostali Iberogast, který je celkově na žaludeční problémy. Zase žádné zlepšení. Tak jsme dostali kapičky na obnovení střevní mikroflóry (podezření na to, že to mohl způsobit prodělaný covid), ale stejně se to nezlepšilo. Přijde nám divné, že je to jen těsně před spaním a v noci, jen přes dovolenou byl 14 dní úplný klid... a vrátilo se to zase teď se školkou / školou. Takže mám podezření, že to souvisí s psychikou, ve školce je sice spokojená a do školy se těší, ale je citlivější a dovedu si představit, že je toho na ni hodně. Četla jsem o Bachových esencích, napadl mě ještě meduňkový čaj... Doporučili byste ještě něco? Nebo máte nějaký jiný nápad či zkušenost, co by to mohlo být? Chystám se s ní už po čtvrté k doktorovi, ale nedá mi to a hledám možnou příčinu... dcery je mi hrozně líto a zároveň se v noci všichni už potřebujeme pořádně vyspat.
@dominge Mě už taky napadla nějaká potravinová alergie nebo intolerance, ale to by asi neměla 14ti denní pauzu, když jsme byli na dovolené - to jedla vše, i hranolky, zmrzlinu... a bříško ji nebolelo, byl klid. Byla psychicky v pohodě, byli jsme celou dobu spolu. A jen co začal klasický režim, máme to tady zase ☹.
Včera jsem jí zkusila dát před spaním do vody dětský vitamín C, řekla jsem jí, že je to na to, aby ji nezačalo bolet bříško, když je nervózní, a večer i v noci byl klid. Prostě placebo efekt. U ní je problém, že si fakt dělá hlavu z maličkostí - někdo do ní omylem strčí, někdo se neusmál, když se na něj usmála ona... hodně spolu mluvíme, ale nejvíc jí to v hlavě začne šrotovat právě před spaním, alespoň mám ten pocit.

@aliishaa neřešila bych s pediatrem,ale přímo s dětským gastroenterologem