Diagnostika PAS, AS apod. v Nautisu

zerog
20. říj 2017

máte někdo prosím nějakou zkušenost z nedávné doby s diagnostikou PAS, AS, apod. v Nautisu?četla jsme tu kdysi, že to prý "přišijí každému" už nevím kdo to psal, pak jsem zase slyšela, že hodně dlouhá zpráva je výstupem, že někteří odborníci dobří jiní ne, člověk neví koho bude mít.je to i dost drahé, 5500 kč, jedna dobrá psycholožka klinická už dítě nedávno viděla.tak váhám. zda jít, řada došla na nás teď po asi 15 měsících.díky za tipy.

dorje
22. dub 2018

Dobry den, muzu se zeptat, jak vam to dopadlo? Jedu tento tyden do Nautis na anamnesticky pohovor a uz jen pri te predstave se vzdycky rozbrecim. :(

zerog
autor
22. dub 2018

Nakonec jsme nešli, manžel to zatrhl, byl proti od začátku. Ale mrzi mě to! Anamnesu jsme absolvovali, vyšetření už ne. Jděte do toho, anamnesa velmi dobrá, podrobná, vychytané, dotazník škola, rodiče, dva testy, probírané.. Takhle podrobné to ještě nikde nebylo.

utrikocku
22. dub 2018

Dobrý den, mám s nimi velkou zkušenost i jako odborník a rozhodně doporučuji. Vic už vám nikde věnovat a naslouchat nebudou, než právě tady 🙂 Nedávají to každému-jsou to pomluvy jiných psychologů, co jim závidí. Dobrý diagnostik umí diagnostikovat autismus až po několika letech praxe, kdy autistické děti nepotkava jen občasne... Je to jejich denní chleba a řeší i případy, kdy si my ostatní odborníci nevíme rady.

dorje
22. dub 2018

@zerog moc dekuji za reakci. To me moc mrzi, ze vam to manzel zhatil, skoda penez:(. A dg jste pak dostali jinde?

dorje
22. dub 2018

@utrikocku take dekuji za reakci, dodala jste mi optimismu. Uz mame za sebou anamnesticky pohovor u psychiatra, dodnes jsme z toho vsichni otreseni a pani doktorka uz nas neuvidi. Moc doufam, ze to bude tady lepsi.

utrikocku
22. dub 2018

@dorje určitě nebojte se, budou mít na vás dostatek času a opravdu se vám budou věnovat velmi pečlivě. Paní doktorka Thorova je přední specialista a diagnostiku u nich dělá jen pár zkušených lidí, nepustila by k tomu nikoho, kdo to neumí.

utrikocku
22. dub 2018

Ještě bych jen uvedla, že cena za diagnostiku je bohužel standardní. Právě diagnostické testy pro autismus a obecně pro děti stojí klidně 50-100 tisíc za sadu plus náklady na kurz a další vzdělávání jen aby clovek mohl diagnostiku používat.

hest
22. dub 2018

Ja mohu doporucit! Nam hrozne moc ppomohli a neni to o prirazeni diagnozy jen tak...libilo se mi ze jsme se dozvedeli ktera oblast je synova silnr ktera naopak slaba a hlavne co delat dal. Jinde nevedeli co s nim natoz co my s nim..

dorje
22. dub 2018

Tak to je uzasne, jsem moc rada, ze jsem se tu zeptala. Vite ja jsem uplne ve stresu, napada me, co jsem mozna v tom dotazniku vyplnila spatne, mela napsat jinak, nebo taky ze uz treba hodne podivnosti vubec nevidim, nebo se naopak bojim, ze treba neco zas prehanim, proste jsem nejista ohledne toho, zda zvladnu dcerku spravne popsat, abych neco nezkazila.

dorje
22. dub 2018

@hest kolik bylo prosim synovi v dobe diagnostiky?

zerog
autor
22. dub 2018

@dorje od psycholožky klinicke máme expresivní vývojovou dysfazii už že září, autismus ona mysli ze ne, pár rysů ma, ale vyhasina to. Znovu k psycholožce jdeme za rok cca. Kluk se furt lepší, ona sama myslela, že Nautis, spc apod. nemusíme,presto by to určitě bylo přínosné, když tak podrobné, nějaké typy na práci, zlepšení. Kluk má speciální skolku, logopedii i ranou péči,pracujeme už dlouho. Peníze se platilo jen 1500 za anamnesu, bylo to pro mě zajímavé i tak, co vše zkoumají. Vyšetření se platí až po.

zerog
autor
22. dub 2018

@dorje to chápu měla jsem to stejně ale oni si určitě poradi

dorje
22. dub 2018

@zerog tak to vam moc preji, snad vam z toho uplne vyroste💕

zerog
autor
22. dub 2018

Dekuju, i vám držím moc pěsti. U nás těžko říct, jsem laik, subjektivní, ale snad to s ním nebude nijak hrozné. Byla to celé smůla, manžel proti, kluk nemocný přes zimu, min. ne zrovna kondice na dobrý výkon u vyšetření a pak jednou musel odvolat termín i Nautis, no same náhody 🙂

zerog
autor
22. dub 2018

A s nervama vás naprosto chápu, mně ta nejednotnost doma k tomu právě také nepridala.

dorje
22. dub 2018

@zerog u nas je to horsi v tom, ze moje rodina popira jakoukoli moznost diagnozy a tvrdi, ze je dcera mou vinou rozmazlena, mela bych ji davat na zadek, vsechno neobvykle jednani trestat a zakazovat. V manzelove rodine je pravdepodobne hned nekolik autistu, je jim to jedno a nic neresi. Manzel me nastesti hodne podporuje, jezdi s nama, kdyz je potreba, plati ochotne vsechna vysetreni ci seminare...

hest
25. dub 2018

@dorje 4 roky screeening ve skolce, a samotna diagnostika az za dalsich 10 mesíců, ty cekací lhuty byly desne, ale uz od toho screeningu se zacaly davat veci do pohybu...ted je synovi osm a je v prvni tride a mluvi, sice rika obcas blbosti jako Vnimej HO (MÍSTO ji, dnes kdyz mi rikal neco ze mi dcera rika) a jsme jeste v peci logopedie...a je takovy proste detstejsi nez 6tileta dcera..ale udelal diky te veskere praci kolem nej velky pokrok.