Diagnostikovaná zácpa. Může se to vyvinout v appendix?

jave
29. led 2013

Ahojte! Zakládám tuto diskuzi, jelikož jsem nic podobného nenašla. Mám 4 letou dceru, která již delší dobu má problémy s bříškem. Nyní jsme mysleli, že má zánět slepého střeva, ale nakonec doktorka řekla, že je to zácpa s virozou. Ale co by mě zajímalo. Malá si zase stěžuje na bříško a pořád ji bolí v pravé oblasti. Je možné, že i přesto, že jí doktorka diagnostikovala v podstatě zácpu, že se to může vyvinout i ve slepák?

ined77
29. led 2013

@jave ...ahoj, sice nejsem dr., ale už několikrát jsem slyšela, že zrovna apendix se docela špatně diagnostikuje 😒 .
zkusila bych zajít ještě k jinému dr.. bolest bříška určitě není radno podceňovat 😉 .

monikabie
29. led 2013

No já nevím. Já v těhu měla zácpu a nakonec to byl slepák:( Zkusila bych jiného dr a vzít krev a popř utz vyšetření.

buldok
29. led 2013

Slepák se pozná z CRP

jave
autor
29. led 2013

Díky moc! 🙂 Ona tyto vyšetření absolvovala a zatím to měla v pořádku. Ale zajímalo by mě, jestli to může přejít v slepák. Ona už celý minulý týden měla zvýšenou teplotu a od neděle, kdy jí teplota se zvýšila, jí klesne samozřejmě vždy po lécích, ale jinak vůbec.

evitaa
29. led 2013

Slepák se pozná úplně jednoduše - místo, kde se slepák nachází, stlačíš a pak rychle pustíš. Pokud ho má, je to prudká bolest. Pokud vykřikne, běžela bych k dr.

slundo
30. led 2013

Stačí na místě kde je slepák stlačit dolů a rychle pustit. Jak píše evitaa. Prudká bolest se objeví v levém podbřišku. Další co můžeš zkusit je , ať si malá povyskočí - u slepáku téměř nemožný. A ještě změř teplotu v konečníku a pak v podpaží - rozdíl nesmí být vyšší než půl stupně. Jinak každá bolest břicha , která trvá více jak 12 hodin vyžaduje kontrolu u dr. , zvláště u dětí.

jave
autor
30. led 2013

Děkuji za info! Všechny ty věci, jak to zjistit znám. Ale mě zajímá, jestli se může ze zácpy vyvinout slepák. Jelikož malá teď dostává léky na ztlumení teploty, tak tím pádem se tlumí i bolestivost. Nebo jestli jste někdo nezažili podobnou situaci.

sarkad2856
30. led 2013

@jave Zažila jsem něco podobného,šílené bolesti a hlavně na pravé straně.Důvodem byla zácpa, kterou bychom neměly přehlížet.A hlavně jíst potraviny které pomáhají ke stolici,to nám taky poradily.ale jak už bylo zmíněno,tak hlídat.Může to být cokoliv.Asi bych taky zkusila konzultaci u jiné DR. máme na to nárok,více hlav více ví,třeba řekne to samé,ale třeba ještě pošle na další vyšetření.