Dítě 3,5 roku, časté teploty nad 38, někdo podobné problémy?

lilionka
14. únor 2018

Malý chodíi od kvetna do dětské skupiny. Od května nebyl nemocný. A teď od prosince má co tři týdny teplotu nad 38 C bez jiných příznaků... A ted od vcera zase. Uz jsem z toho nervní. Od května bere kazdy den Imunoglukan. Když to bylo dvakrát po sobě léčili jsme to doma Nurofenem. Ale v lednu jsem ho vzala k doktorce a rikala, ze to jsou teď takové virózy. Má to přesně tři dny a pak jak když utne. Behem toho je malej víceméně v pohodě, aji jí bez problémů. Domluvila jsem s ní, že jestli to bude mít zase vezme mu krev. Jenže zitra tam není, takže v pátek. Nikdy nebýval nemocný, tak mi to přijde časté, ale kdyby měl alespoň, kašel, rymu, či něco kvůli čemu by ta teplota byla :( máte někdo třeba podobnou zkušenost?

pabka
14. únor 2018

@lilionka ahoj, dcera na horečky trpěla hodně a průběh byl velmi podobný jako u vás, jeden až tři dny horečky, ale většinou 39 až 40, žádné jiné příznaky. Opakovalo se to velmi často, dr brala krev, nikdy se nic neprokázalo. Postupem času jsem si všimla, ze horečka přijde vždy po větší únavě nebo vyčerpání, plus před odjezdem na dovolenou (jestli ze mě třeba cítila napětí z cesty nebo nevím...). Měla to tak cca od roka a půl do pěti a kousek. Teď ji na jaře bude šest a zda se, ze to samo odezniva. Tuk tuk, snad jsem to nezakrikla. Nezkusili jste také vypozorovat, zda se teplota k něčemu nevaze nebo se nevyskytuje v podobných situacích?

konidana
15. únor 2018

U nás to tedy nebylo tak časté, ale v tomto věku měl synek párkrát prostě jednodenní až třídenní horečku (jen spal a pil a trochu jedl) nic jiného mu nebylo